Πανελλήνιο Ατομικό Σκάκι: 3η φορά πρωταθλητής ο Παυλίδης!

Στην 3η συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι ο Καβαλιώτης Πρωταθλητής κατέκτησε τον 3ο τίτλο του

Από 4 έως 12 Μαρτίου έγινε στο ξενοδοχείο Capsis στη Θεσσαλονίκη το 66ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 10 σκακιστών εκ των οποίων 6 γκραν-μετρ και ένας διεθνής μετρ. Ο Καβαλιώτης γραν-μετρ Αντώνης Παυλίδης στην τρίτη του συμμετοχή στη διοργάνωση αναδείχθηκε και πάλι όπως το 2011 και 2012 για τρίτη φορά Πρωταθλητής Ελλάδας με 6,5/9 (5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα). Την 2η και 3η θέση κατέλαβαν ο Στέλιος Χαλκιάς και ο Γιάννης Νικολαίδης επίσης με 6,5/9 μετά την άρση ισοβαθμίας.  Η κατάκτηση αυτού του τίτλου ήταν σίγουρα για τον Αντώνη η δυσκολότερη λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού με ισχυρούς αντιπάλους αλλά και λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπιζε από την πολύμηνη αγωνιστική του αποχή. Τον τελευταίο χρόνο κατάφερε όμως να αποφοιτήσει από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης χωρίς καμία καθυστέρηση και να υπηρετεί ήδη εδώ και 4 μήνες τη στρατιωτική του θητεία. Τώρα θα γίνει επιτέλους και αυτό που από χρόνια έπρεπε ήδη να έχει γίνει, η πανηγυρική δηλαδή πρόσκλησή του στην Εθνική Ομάδα.

Πρωτιές σε 4 Κατηγορίες στο Πανελλήνιο Σχολικό

Εν τω μεταξύ στις 11 και 12 Μαρτίου έγιναν στο ξενοδοχείο Acropol στις Σέρρες οι ημιτελικοί αγώνες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος όπου οι μαθητές και μαθήτριες της Καβάλας είχαν μια σημαντική συγκομιδή 20 μεταλλίων (11 χρυσά, 6 αργυρά και 3 χάλκινα). Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα κυριάρχησαν τα Σχολεία της Καβάλας αφού στα Γυμνάσια κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις (1ο, 4ο και 3ο Γυμνάσιο)-και στα Δημοτικά 1η – 3η θέση (2ο και 9ο Δημοτικό). Στις 11 κατηγορίες του Ατομικού Πρωταθλήματος η Καβάλα είχε 4 πρωταθλητές, τους Αποστολακάκη (Λύκεια), Κρίκογλου (Β’ Γυμνασίου), Χατζηγαβριήλ (Δ’ Δημοτικού) και Δραγούμη (Β’ Δημοτικού) ενώ και σε 5 κατηγορίες είχε το 1ο κορίτσι με τις Αποστολακάκη (ΣΤ’ Δημοτικού), Καλαμούκου (Δ’ Δημοτικού), Μπιντίκη (Γ’ Δημοτικού), Χατζηαναστασίου Ε. (Β’ Δημοτικού) και Χατζηαναστασίου Μ. (Νήπια). Επίσης δεύτεροι με αργυρό μετάλλιο στις κατηγορίες τους ήταν οι Κυριακίδης Σ. (Β’ Γυμνασίου), Μακέδος Ι. (Α’ Γυμνασίου), Ηλιόπουλος (ΣΤ’ Δημοτικού), Θεοδωρίδης (Α’ Δημοτικού), Τσακαλίδης (Νήπια) και τρίτος με χάλκινο μετάλλιο ο Πάτσης (Νήπια).

Από 28/7 έως 4/8 το διεθνές Open

Τέλος όπως ανακοινώθηκε και επίσημα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας το 26ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας θα διεξαχθεί φέτος από 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου. Η διοργάνωση ανήκει στον Σκακιστικό Όμιλο της Καβάλας και στην Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, με συνδιοργανωτές τους Δήμο Καβάλας, την Δημωφέλεια και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Ο χώρος της διενέργειας των αγώνων είναι ο γνωστός στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Καβάλας, με τα πρώτα ονόματα να φιλοξενούνται στο χώρο της αίθουσας του παλαιού νομαρχιακού συμβουλίου και τους υπόλοιπους στο φουαγιέ.