ΑΣΕΑ Καβάλας: 1ος στις Γυναίκες 3ος στους άνδρες!

Στους κορυφαίους συλλόγους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης βρίσκεται και φέτος ο ΑΣΕΑ Καβάλας, με την ανδρική, γυναικεία και την θυγατρική του ομάδα

Μετά την ολοκλήρωση 15 αγωνιστικών για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας Β. Ελλάδας , ο ΑΣΕΑ Καβάλας βρίσκεται στη 3η θέση στους άνδρες και στη στις γυναίκες. Στο πρωτάθλημα των ανδρών, η εφηβική ομάδα βρίσκεται 3 αγώνες πριν το τέλος στη 3η θεση! Οι αθλητές Πασχαλέρης, Αλαρούππι, Τζουνόπουλος (και οι 3 αθλητές λυκείου!) και η μικρή βοήθεια από τους Κανάρη, Κώτση και Μπαλάτσο, έχει κάνει θαύματα ,με συνέπεια μέχρι και τη προηγούμενη αγωνιστική να γίνεται κουβέντα και για την άνοδο στην Α2 ανδρών! Οι γυναίκες βρίσκονται στη 1η θέση μόνες και αήττητες και όλα τα παιχνίδια με σκορ 4-0! Η άνοδος στην Α2 γυναικών είναι μονόδρομος και το ταλέντο αρκετό, αφού ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σταύρου έδωσε συμμετοχή σε 9 διαφορετικές αθλήτριες (3 είναι οι βασικές σε κάθε αγώνα!). Οι αθλήτριες Ζήσου, Τζουνοπούλου, Ταουσάνη (μαθήτριες λυκείου!), Γιουρετζίδου (μαθήτρια γυμνασίου), Γκαιντατζή, Δημητριάδη (μαθήτριες δημοτικού!!) η πολύτιμη βοήθεια των 20χρονων Τζάμου, Σοφιανού και της Βουλγάρας πρωταθλήτριας 17χρονης Yovkova (συμμετοχή σε 2 παιχνίδια μόνο), οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα!

Οι Βαθμολογίες

Στη βαθμολογία των ανδρών η ΧΑΝΘ είναι στην 1η θέση με 30 βαθμούς, η Φλώρια στην 2η με 28 και η Καβάλα στην 3η με 26, ενώ ακολουθούν Αλεξανδρούπολη, Νέμεσις Θεσ/νικης και Εχέδωρος Σίνδου στην 4η με 23 και Έδεσσα με 21. Κάτω απ’ την γραμμή του υποβιβασμού είναι ο Φάρος Αλεξ/πολης με 20 βαθμούς, η Δράμα με 18 και ο Βόλος με 15. Στις γυναίκες η Καβάλα οδηγεί την κούρσα με 33 βαθμούς και ακολουθείται από τους Φάρο Αλεξ/πολης με 31, Φλώρινα 29, Κοζάνη 27, Ιωάννινα 25, Εύοσμος 23 και Ορεστιάδα 21. Κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού είναι Βέροια, Κομοτηνή και Ξάνθη με 15 βαθμούς.

«Σώθηκε» η Ακαδημία Καβάλας

Σε ότι αφορά την θυγατρική ομάδα του ΑΣΕΑΚ την «Ακαδημία Καβάλας» που πήρε μέρος στο Α’ Τοπικό Ανδρών Βορ. Ελλάδας, κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής! Μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική η ομάδα έπαιζε για τη παραμονή με συνέπεια οι αθλητές να έχουν άγχος! Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και οι αθλητές Ζήσου, Ξανθόπουλος, Μιχαηλίδης, Βαζακίδης, Δημοσθενόπουλος και Κοσπαντζίδης (χαμηλός μέσος όρος ηλικίας από 16 έως 22) να κάνουν τις απαιτούμενες νίκες και να οδηγηθούν στη σωτηρία!