Ελπίδες Καβάλας: Αλήθειες και ψέματα εν ώρα πίεσης, άγχους και τύψεων

Ανακοίνωση - απάντηση στους ισχυρισμούς του Ορφέα Ελευθερούπολης για όσα συνέβησαν στο περιβόητο παιχνίδι Ελπίδες - Ορφέας για το πρωτάθλημα Κ 14 της ΕΠΣΚ, έδωσε στη δημοσιότητα εκ μέρους των Ελπίδων ο Παναγιώτης Αρσονιάδης

Ο «πόλεμος» δηλώσεων και ανακοινώσεων που ξέσπασε με αφορμή τα όσα έγιναν στον αγώνα Κ 14 της ΕΠΣΚ ανάμεσα στις Ελπίδες και τον Ορφέα Ελευθερούπολης συνεχίζεται… Μετά λοιπόν τις δηλώσεις και την συνέντευξη τύπου του Γιώργου Παπανδρέου και τις αντιδράσεις του αντίπαλου προπονητή και του Ορφέα, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης εκ μέρους της Ακαδημίας των Ελπίδων παρεμβαίνει με δική του ανακοίνωση που απευθύνεται κυρίως στην ομάδα της Ελευθερούπολης.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης ακαδημιών (;;;) του Ορφέα Ελευθερούπολης και προς αποκατάσταση της αλήθειας ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους αθλητές και τους κηδεμόνες και των δύο ομάδων, σημειώνουμε τα εξής:

  1. Πίσω από τον πάγκο των ομάδων υπάρχει συρματόπλεγμα στο οποίο αγγίζουν διάφορα αγκαθωτά φυτά του διπλανού αγροτεμαχίου. Οπότε η πρόσβαση σε αυτό το σημείο δεν είναι εφικτή για κανέναν.
  2. Δεν υπήρξε κανένας λεκτικός τραμπουκισμός σε βάρος κανενός από κανέναν.
  3. Δεν επιτέθηκε κανένας σε κανέναν.
  4. Δεν εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κανένας καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
  5. Το ποιος έφυγε από το γήπεδο ασφαλής και ποιος όχι φάνηκε δυστυχώς στο πρόσωπο του αθλητή των Ελπίδων που νοσηλεύτηκε.
  6. Το ποιος προσπάθησε να προστατέψει τους αθλητές και το ποιος το αγνοούσε επιδεικτικά, επίσης φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η αναφορά στην παροιμία: «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», αρκεί να αναλογιστεί κανείς εκ του αποτελέσματος σε ποιον ταιριάζει τελικά. Γιατί τον κανόνια του fair play για να τον διδάξεις πρέπει πρώτα να τον έχεις διδαχτείς κύριε άγνωστε της ανακοίνωσης. Καλά θα κάνει λοιπόν ο αγχωμένος σεναριογράφος με τις πλαστές ειδήσεις (απαξιώ να σχολιάσω τα περί πλαστών δελτίων) να μην βιάζεται, ακόμη και αν τον κυρίεψαν οι τύψεις. Ο Ορφέας Ελευθερούπολης είναι ένας από τους πιο ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους στο νομό Καβάλας και δεν έχει το δικαίωμα κανείς περαστικός να τον στιγματίζει. Για τις Ελπίδες Καβάλας: Παναγιώτης Αρσονιάδης. Βλέπεις εγώ δεν κρύβομαι…»!

Οι ισχυρισμοί του Ορφέα Ελευθερούπολης

Υπενθυμίζεται ότι στην δική του ανακοίνωση ο Ορφέας είχε ισχυριστεί ότι «γονείς παιδιών των Ελπίδων ήταν πίσω από τον πάγκο της ομάδας του Ορφέα ξεκινώντας λεκτικούς τραμπουκισμούς σε βάρος παικτών και γονέων παιδιών του συλλόγου τους». Επίσης καταφέρθηκε εναντίον του Γ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι «εκτός του ότι επιτέθηκε λεκτικά σε παίκτες και γονείς παιδιών, όταν αποβλήθηκε από τον διαιτητή μπήκε 3 φορές μέσα στο γήπεδο, ενώ σε άλλο παιχνίδι του πρωταθλήματος χρησιμοποίησε με πλαστό δελτίο ποδοσφαιριστή και τιμωρήθηκε γι’ αυτό κα». Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα αυτό τραυματίστηκε σοβαρά ένας παίκτης των Ελπίδων και μετακομίστηκε στο Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για νοσηλεία, αφού λόγω κλωτσιάς που δέχτηκε στο νεφρό, ουρούσε αίμα!