ΛΟΧ Καβάλας: Πρώτη φορά αναρρίχηση του παγωμένου καταρράκτη στο Λειβαδίτη Ξάνθης!!!

Την μοναδική ευκαιρία να αναρριχηθούν στον παγωμένο καταράκτη στο Λειβαδίτη της Ξάνθης εκμεταλλεύτηκαν το μέλη της Λέσχης Ορειβασίας Χιονοδρομίας της Καβάλας

Ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων που βρίσκεται στο Λειβαδίτη της Ξάνθης, τον Γενάρη είχε παγώσει ολόκληρος από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή εικόνα ενός παγωμένου συμπαγή τοίχου. Κάποιοι  όμως δεν αρκέστηκαν  στο εντυπωσιακό και πανέμορφο θέαμα αλλά θέλησαν  να γίνουν ένα μαζί του σκαρφαλώνοντάς τον. Μία ομάδα λοιπόν από τέσσερα μέλη της Λέσχης Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας την οποία αποτελούσαν οι Μπόσκος ΑπόστολοςΛυμπεράκης ΑναστάσιοςΛιόντος Γεώργιος και Δέλιος Νικόλαος ζύγιασαν τα δεδομένα και εκμεταλλευόμενοι τις ακραίες συνθήκες που επικρατούσαν επί μέρες στην περιοχή, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την δύσκολη αναρρίχηση.

Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κι έτσι για πρώτη φορά στα χρονικά πραγματοποιήθηκε μια επιθυμία πολλών ετών να σκαρφαλωθεί ο καταρράκτης σε όλο το ύψος των 55 μέτρων από κάτω, ελεύθερα, με ασφάλειες στον πάγο. Συγχαρητήρια σε όλους!