Τένις με αμαξίδιο: Την Πρωταπριλιά, η… μπάλα πάει στην κερκίδα

Οι τέσσερις σύλλογοι Αντισφαίρισης της Καβάλας καλούν την 1η Απριλίου 2017 όλους τους παλιούς και νέους αθλητές, αλλά και απλό κόσμο, να συμμετέχουν σε φιλική συνάντηση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά αθλητικών αμαξιδίων

Οι τέσσερις Σύλλογοι Αντισφαίρισης της Καβάλας ετοιμάζουν κάτι διαφορετικό το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, με προσκεκλημένους όλους τους παλιούς και νέους αθλητές, αλλά και ανθρώπους που δεν ασχολούνται με το άθλημα.

Η πρόσκληση αφορά σε φιλική αθλητική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα τένις του Αθλητικού Κέντρου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά αθλητικών αμαξιδίων για τους τρεις Καβαλιώτες αθλητές του wheelchair tennis.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ το άτομο, ενώ θα ακολουθήσουν πολλά event και εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες. Μία προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος που θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε.

Σημειώνεται ότι στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και μη, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 6936 130522.

Χορηγός επικοινωνίας: KAVALAPOST

Φορείς που πλαισιώνουν την προσπάθεια

  • Όμιλος Αντισφαίρισης Kαβάλας
  • Όμιλος Αντισφαίρισης Καβάλας Αλέξανδρος
  • Όμιλος Αντισφαίρισης Καβάλας Μακεδονικός
  • Όμιλος Αντισφαίρισης Καβάλας Πρωταθλητές

Wheelchair tennis: Η πορεία μέχρι σήμερα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος τον Μάιο του 2016 από τον έναν εκ των τριών αθλητών. Μέσα σε μία εβδομάδα οι αθλητές έγιναν τρεις: Παναγιώτης Σαουλίδης, Ντίνος Διαλεκτόπουλος και Χριστόδουλος Παπαδόπουλος.

Στο πρώτο δεκαήμερο ακολούθησε το πρώτο προπονητικό camp. Τελικός απολογισμός σε διάστημα 9 μηνών:

  • Μία 3η θέση σε πανελλήνιο
  • Πλασάρισμα και των τριών αθλητών στην παγκόσμια κατάταξη (ITF) wheelchair
  • Ισάξια διεκδίκηση και από τους τρεις αθλητές για μία πρόκριση στο πανευρωπαϊκό στην Πορτογαλία

Όσον αφορά τους στόχους για το 2017; Συμμετοχή σε τουλάχιστον 4 τουρνουά Futures ITF, οι αθλητές να διπλασιαστούν στον αριθμό μέχρι το τέλος της χρονιάς και κυρίως ο κάθε αθλητής να έχει το δικό του αμαξίδιο και η αρχή αυτής της προσπάθειας γίνεται με την εκδήλωση της 1ης Απριλίου.