Γενική Συνέλευση ΑΟΚ: Ξεκαθάρισε το τοπίο…

Δόθηκαν απαντήσεις και έγινε ενημέρωση για την δράση των τμημάτων. Ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ στο οποίο συμμετείχαν 124 μέλη

 

Ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά τα ανενεργά μέλη, ορισμένα από τα οποία ασκούσαν κριτική από τον… καναπέ όλα αυτά τα χρόνια (με τις γνωστές τετριμμένες και ανόητες απόψεις τους), να δοθούν απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα αλλά και να γίνει ενημέρωση για τις δραστηριότητες των τμημάτων από τους επικεφαλής τους, αποτέλεσε η χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΑΟ Καβάλας στην αίθουσα της ΟΕΒΕΚ. Εκτός από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, τα μέλη του ΑΟΚ που ενδιαφέρονται γι’ αυτόν είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για όλα όσα εξελίσσονται στον σύλλογο, για τις επιτυχίες, τους στόχους αλλά και τα παράπονα που υπάρχουν!

«Που είναι αυτοί που μιλούσαν για «κλειστό κλαμπ»;

Ο γεν. γραμματέας Βασίλης Βακιρτζής στην εναρκτήρια τοποθέτηση του, αφού τόνισε ότι στην προηγούμενη θητεία του το ΔΣ έκανε βήματα μπροστά σε όλα τα τμήματα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αναγέννηση του τμήματος βόλεϊ, έκανε ιδιαίτερη μνεία σε αυτούς τους λίγους στον αριθμό φίλους της ομάδας που ασκούσαν κριτική στην διοίκηση μιλώντας για κλειστό κλαμπ, τονίζοντας ότι «δώσαμε σε όλους το δικαίωμα να διεκδικήσουν την εκλογή τους στο ΔΣ, αρκεί να ήταν ταμειακώς εντάξει, όμως κανείς δεν εμφανίστηκε και έτσι το ψηφοδέλτιο έχει 17 άτομα»! Η διοίκηση του συλλόγου έλαβε έτσι την απόφαση, με την σύμφωνη γνώμη του σώματος, να διαγράψει (όπως προβλέπει το καταστατικό) όλους όσους έχουν οφειλές πριν από το 2015.

Ποδόσφαιρο

Ακολούθως τον λόγο έβαλαν οι εκπρόσωποι των τμημάτων, με πρώτο τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΑΟΚ Θόδωρος Μήτρας ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε ότι «φέτος είχαμε φιλοδοξίες αλλά δεν τα καταφέραμε να διεκδικήσουμε την άνοδο. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε την προσπάθεια με στόχο να τερματίσουμε αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εκπέμπουμε υγεία ως σύλλογος και το παράδειγμα των ιδιοκτητών ακινήτων που νοίκιαζαν σπίτια στους παίκτες, που πριν δεν ήθελαν καν να ακούν για ΑΟΚ λόγω της αφερεγγυότητας, τώρα μας χτυπούν την πόρτα για να συνεχίζονται οι μισθώσεις»! Σε ότι αφορά τα μέλη της διοικούσας επιτροπής είπε ότι «ματώνουν» συνεχώς στον οικονομικό τομέα, «βάζοντας χρήματα, κι όχι… υποσχέσεις» και ευχήθηκε να μην μείνουν μόνο 4 αλλά να γίνουν περισσότεροι!

Βόλεϊ

Για το τμήμα του βόλεϊ μίλησαν οι Λάζαρος Κωνσταντινίδης, που έκανε ειδική μνεία στους προπονητές του συλλόγου που στα «πέτρινα» χρόνια κράτησαν όρθιο το τμήμα καθώς και ο Γιώργος Χατζής έκανε έναν απολογισμό της δράσης του βόλεϊ. Το άθλημα έχει 210 αθλήτριες με 7 τμήματα που συμμετέχουν σε όλα τα πρωταθλήματα με πολλές επιτυχίες μάλιστα. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι ο στόχος είναι να διοργανωθεί ένα διεθνές τουρνουά την επόμενη χρονιά, ενώ υπάρχει η πρόταση και για διοργάνωση πρωταθλημάτων για τα τμήματα υποδομών.

Στίβος – Ράγκμπυ – Καράτε

Για το τμήμα του στίβου μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτίδης που εξέφρασε το παράπονο του λέγοντας ότι «το τμήμα επισκιάζεται από τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικά από το ποδόσφαιρο». Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια συνεχίζεται και υπάρχουν επιτυχίες έστω και λίγες. Για το πιο νέο τμήμα του ΑΟΚ, το ράγκμπυ μίλησε ο Βαγγέλης Φουντούκος που θέλησε για ακόμα μια φορά να διαλύσει το μύθο που υπάρχει για το άθλημα που θεωρείται βίαιο, λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν υφίσταται». Τέλος για το τμήμα του καράτε τοποθετήθηκε ο δάσκαλος του Δημήτρης Γαλάνης επισημαίνοντας ότι είναι το πολυπληθέστερο του ομίλου μιας και στα 3 τμήματα που λειτουργούν (Καβάλα, Φίλιπποι, Τούζλα) γυμνάζονται 350 παιδιά. Καταλήγοντας μίλησε για το διεθνές τουρνουά που θα διοργανωθεί την Κυριακή στην Καλαμίτσα, στο οποίο μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 250 άτομα από 5 χώρες!

Η ενημέρωση για την εκκαθάριση!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζητήματα, που κατά καιρούς επιστρέφει στην επικαιρότητα του ΑΟΚ, είναι και αυτό της εκκαθάρισης της ΠΑΕ και των προβλημάτων που υπάρχουν αλλά και αυτόν που τυχόν θα προκύψουν αν παραστεί η ανάγκη να συσταθεί μια νέα εταιρία! Υπενθυμίζεται ότι μια μικρή μερίδα φιλάθλων, που στην καλύτερη περίπτωση είναι ανενημέρωτοι για το ζήτημα και στην χειρότερη κάνουν «θόρυβο» απλά και μόνο για να δηλώσουν την… παρουσία τους, έλεγαν ότι μια από τις αιτίες που δεν εμφανίζεται κάποιος επενδυτής στην ομάδα είναι το θολό τοπίο στην εκκαθάριση, κάτι που φυσικά δεν υφίσταται! Για ακόμα μια φορά ο Βασίλης Βακιρτζής, που έχει ασχοληθεί συστηματικά μ’ αυτό το θέμα, επανέλαβε αυτό που έλεγε από την αρχή ότι δηλαδή «δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση για να ανεβεί η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες» επισημαίνοντας ότι η ομάδα βρίσκεται στο καθεστώς του προηγούμενου νόμου περί εκκαθάρισης των ΠΑΕ, κάτι που είναι ευεργετικό σε περίπτωση που η ομάδα επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες, μιας και οι διαδικασίες θα είναι πολύ πιο απλές και φθηνές!

Το γήπεδο και τα έσοδα…

Επίσης το σώμα ενημερώθηκε και για τον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη», και για την απόφαση που πάρθηκε το καλοκαίρι για να γίνουν κάποιες διορθώσεις και όχι ολοκληρωτική ανακαίνιση. Οι δύο προτάσεις έγιναν από τον Δήμο Καβάλας προς τον ΑΟΚ, και κρίθηκε καλύτερη η πρώτη με την λογική ότι η ομάδα ήθελε άμεσα το γήπεδο! Σε ότι αφορά το προπονητικό κέντρο του Κρυονερίου έγινε γνωστό ότι εκεί έγιναν επεμβάσεις ύψους 5 χιλ. ευρώ. Τέλος τα έσοδα της προηγούμενης χρονιάς ήταν 120 χιλ. ευρώ, με τα 97% των χρημάτων αυτών να προέρχεται από το ποδοσφαιρικό τμήμα (διαφημίσεις). Από τις συνδρομές εισπράχτηκαν 30 χιλ. ευρώ και από τα εισιτήρια και τις χορηγίες 25 χιλ. ευρώ.

Οι 15 του νέου ΔΣ

Συνολικά 124 μέλη του ΑΟ Καβάλας συμμετείχαν χθες στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου! Από τους 17 υποψήφιους εκλέχτηκαν οι 15 πρώτοι σε σταυρούς και οι άλλοι 2 θα είναι αναπληρωματικοί! Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας δεν ανακοινώθηκαν! Τα ονόματα που θα απαρτίσουν το νέο ΔΣ, κατά αλφαβητική σειρά είναι τα εξής: Αγγελόπουλος Νικόλαος, Αρβανιτίδης Δημήτριος, Βακιρτζής Βασίλειος, Γαλάνης Απόστολος, Δεληκάρης Σωτήριος, Κανάκης Κωνσταντίνος, Καρασαββίδης Αχιλλέας, Καφετζής Βασίλειος, Κουφατζής Χαράλαμπος, Κωνσταντινίδης Λάζαρος, Λαζαρίδης Σάββας, Λουπέλης Γιώργος, Ντανμπαλής Ανέστης, Παναγιωτίδης Χαράλαμπος, Σπανίδης Αργύριος. Πρώτος αναπληρωματικός αναδείχτηκε ο Γιώργος Χατζής και 2ος ο Θόδωρος Ρέμμος. Για την εξελεγκτική επιτροπή 1ος αναδείχτηκε ο Θόδωρος Μήτρας, 2ος ο Θανάσης Γκόγκος και 3ος ο Απόστολος Βουρβουτσιώτης. Το ΔΣ, που θα έχει 3ετη θητεία, θα συγκροτηθεί σε σώμα στο τέλος της εβδομάδας.