ΝΟ Καβάλας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Sailing Season Opening Trophy 2017 (φωτογραφίες)

Συμμετείχαν 11 σκάφη και πάνω από 80 ιστιοπλόοι από Ελλάδα και Βουλγαρία οι οποίοι άνοιξαν την αγωνιστική αυλαία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το 2017-Το ραντεβού ανανεώνεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της διεθνούς διοργάνωσης Sailing Season Opening Trophy 2017 του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 25 και 26 Μαρτίου.

Το «παρών» στη γραμμή εκκίνησης έδωσαν 11 σκάφη και πάνω από 80 ιστιοπλόοι από Ελλάδα και Βουλγαρία ανοίγοντας έτσι την αγωνιστική αυλαία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το 2017.

Τα σκάφη ήταν στελεχωμένα από παλιούς έμπειρους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας καθώς και από παλιούς αλλά και νέους μαθητές της σχολής, οι οποίοι έκαναν το πρώτο αγωνιστικό βήμα τους στον μαγικό κόσμο της ιστιοπλοΐας.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου η πρώτη κούρσα πραγματοποιήθηκε στην ώρα της στις 13:00, με συνθήκες ανέμου ελαφράς ως μέτριας έντασης.

Η δεύτερη κούρσα, 2 ώρες αργότερα, δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί επειδή ο άνεμος έπεσε δραματικά και λίγο πριν τα σκάφη τερματίσουν είχαν βγει εκτός χρονικών ορίων. Το απόγευμα τα πληρώματα ξεκουράστηκαν και συνεχίστηκε ο… αγώνας στις τοπικές ταβέρνες της περιοχής.

Στην αίθουσα διδασκαλίας της σχολής διεξάχθηκαν σεμινάρια με διάφορα θέματα, όπως κανονισμούς αγώνων και άλλους κανόνες ιστιοπλοΐας. Εισηγητής των σεμιναρίων ήταν ο έμπειρος εκπαιδευτής Χριστόφορος Γκριτζελάκης και στη συνέχεια την παρουσίαση και την ανάπτυξη των θεμάτων ανέλαβε ο έμπειρος προπονητής ιστιοπλοΐας και φίλος του Ομίλου Yavor Kolev.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες επέλεξαν να διαμείνουν στα σκάφη σχηματίζοντας νέες παρέες σε ένα ευχάριστο κλίμα. Το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου έγιναν οι απονομές των πρώτων ιστιοδρομιών και τα σκάφη βγήκαν στην ώρα τους στο στίβο. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές με ιδανικούς και σταθερούς ανέμους 8-10 κόμβους.

Από την επιτροπή στήθηκε ένας ωραίος στίβος και ολοκληρώθηκαν οι δυο ιστιοδρομίες Όρτσα-Πρίμα των 4 μιλίων. Το απόγευμα έγιναν οι απονομές και όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2017.

Ο ΝΟΚ ευχαριστεί πολύ όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους παλιούς και έμπειρους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας για την πολύτιμη βοήθειά τους στα σκάφη ως κυβερνήτες, ενώ απευθύνει και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Επιτροπή Αγώνων, ήτοι στους Ιωάννη Ναγόρνη (πρόεδρος), Ιορδάνη Βλάχο, Ορέστη Ράνο, Φώτη Μπουλά, Θαλασσινό Θαγγόπουλο και Γρηγόρη Αντωνιάδη.

Τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων παρουσιάζονται παρακάτω.