Μια τεράστια νίκη για το τένις σε τροχήλατη καρέκλα στο Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας (φωτογραφίες)

Δεκάδες καβαλιώτες, αθλητές και μη, στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια των τεσσάρων Ομίλων Αντισφαίρισης της Καβάλας με στόχο την αγορά εξοπλισμού για τους τρεις αθλητές της πόλης που μέσα σε ελάχιστο διάστημα έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις στο parawheelchair tennis

Ένας διαφορετικός αγώνας τένις φιλοξενήθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου στα γήπεδα τένις του Αθλητικού Κέντρου της Καλαμίτσας. Οι τέσσερις Σύλλογοι Αντισφαίρισης της Καβάλας έπαιξαν τένις για καλό σκοπό, με τη συμμετοχή… του κοινού, παλιών και νέων αθλητών και κυρίως πολλών παιδιών.

Μια φιλική αθλητική συνάντηση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά αθλητικών αμαξιδίων για τους τρεις Καβαλιώτες αθλητές του wheelchair tennis, του Παναγιώτη Σαουλίδη, του Ντίνου Διαλεκτόπουλου και του Χριστόδουλου Παπαδόπουλου, οι οποίοι σε λιγότερο από 9 μήνες, από τη στιγμή που πρωτοασχολήθηκαν με το άθλημα, κατάφεραν να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη του εν λόγω αθλήματος (αναλυτικές πληροφορίες για τους τρεις αθλητές μπορείτε να βρείτε εδώ).

Ο κόσμος γέμισε τις κερκίδες του γηπέδου τένις στο οποίο πραγματοποιήθηκε η δράση, κόσμος που τίμησε έμπρακτα την πρωτοβουλία του Ομίλου Αντισφαίρισης Kαβάλας, του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλέξανδρος», του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «Μακεδονικός» και του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «Πρωταθλητές».

Όπως ανέφερε στο KAVALA POST ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Ηρόδικος» Μιχάλης Ραγκούσης, το τένις σε τροχήλατη καρέκλα δεν είναι κάτι σύνηθες, ωστόσο αγκαλιάστηκε από την Καβάλα η οποία διακρίνεται στην Ελλάδα μέσω των αθλητών της, ενώ επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση την παρουσία πολλών παιδιών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους αθλητές του paraweelchair tennis χρησιμοποιώντας κι αυτά αναπηρικό αμαξίδιο.

«Οι αθλητές χρειάζονται υποστήριξη από τον κόσμο. Είναι ένα έναυσμα για να συνεχίσουν να αγωνίζονται», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, ενώ αναφερόμενος στο δεύτερο μήνυμα της ημέρας, ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια για την αγορά εξοπλισμού για τους αθλητές που αγωνίζονται σε τροχήλατη καρέκλα, ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και να ανέβουν ακόμα ένα επίπεδο.

Ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Ηρόδικος» και του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλέξανδρος» Γιάννης Λημνιούδης, ευχαρίστησε με τη σειρά του και ο ίδιος τόσο τον κόσμο που βρέθηκε το Σάββατο στα γηπεδάκια τένις της Καλαμίτσας όσο και τους χορηγούς, τις εταιρίες Τουρναβίτης ΑΕΒΕ, WILSON, RE/MAX και το οπωροπαντοπωλείο Θεόφιλος, ενώ αναφερόμενος στο μήνυμα της δράσης, τόνισε ότι η συμμετοχή των παιδιών στην εκδήλωση, παίζοντας πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενεργοποιεί και τους αισθητήρες της κοινωνικής ευαισθησίας τόσο των ίδιων των παιδιών, όσο και των γονιών τους.

«Αυτά τα παιδιά θα έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να παρκάρουν σε θέση ΑμεΑ ή σε ράμπα, βλέποντας πόσο δύσκολο είναι να παίζεις τένις πάνω σε αμαξίδιο. Τέτοιες δράσεις ενισχύουν την αλληλεγγύη και την συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας αυτών των ανθρώπων (σ.σ.: των ΑμεΑ)», συμπλήρωσε ο κ. Λημνιούδης.

Οι δράσεις, όμως, δεν σταματούν εδώ, αλλά θα συνεχιστούν εντός κι εκτός τερέν, καθώς το ταξίδι του parawheelchair tennis στην Καβάλα μόλις άρχισε