Αστέρας – Έφηβοι: Διατήρησαν τον τίτλο!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα μπάσκετ των Εφήβων του Αστέρα Καβάλας κέρδισε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στον Καβαλιώτικο τελικό που έγινε στο Εύμοιρο της Ξάνθης, κερδίζοντας τον ΓΣ Ελευθερούπολης με 75-42

 

Αν είναι δύσκολο να φτάσει κανείς στην κορυφή, ακόμα πιο δύσκολο είναι να παραμείνει εκεί! Γι’ αυτό και η επιτυχία της εφηβικής ομάδας του Αστέρα να κατακτήσει και φέτος τον τίτλου του πρωταθλητή στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ αποκτάει μεγαλύτερη σημασία! Το συγκρότημα της Καβάλας δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Εύμοιρου στην Ξάνθη να κερδίσει με 75-42 τον ΓΣ Ελευθερούπολης δικαιολογώντας έτσι τον τίτλο του φαβορί της διοργάνωσης. Το τελικό σκορ και η διαφορά των 33 πόντων περιγράφει ξεκάθαρα την εικόνα της αναμέτρησης με τον Αστέρα να έχει πολλές επιλογές στην επίθεση και στην άμυνα να περιορίζει σημαντικά την δράση του Απαζίδη. Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος…

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Αστέρας (Μαγιάννης): Μαραβέγιας 19 (3), Τεμεκονίδης 2, Μπόζης 10 (2), Μαρκόπουλος 17 (4), Ακιόζογλου, Τσακώνης, Ιωαννίδης, Θανάση, Αργυρίου 6, Μυζίου 14, Μανδάλης 5 (1), Τσάμης 2.

ΓΣ Ελευθερούπολης (Παπαδόπουλος): Απαζίδης 13, Κελαϊδάκης, Κωνσταντάρας, Σταυρίδης, Κούκος 6, Σφουγγάρης 7 (1), Κουκουλίδης 14 (2), Λαζαρίδης 2.

Στόχος η πρόκριση στα τελικά

Φέτος εκτός από την διάκριση στο επίπεδο της περιφέρειας (Αν. Μακεδονία – Θράκη), ο Αστέρας θέλει να προχωρήσει και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα! Πέρσι πήρε την 2η θέση στην β’ φάση, όμως φέτος στοχεύει στην πρωτιά στους αγώνες που θα γίνουν από τις 8 έως τις 12 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο της Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη. Θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τους Πιερικό / Αρχέλαο Κατερίνης, Καστοριά, Ν. Μουδανιά, ΓΣ Βόλου ή Φαλωρεία Τρικάλων.