«Eπεισόδια» στο ΑΟΚ – Καλαμαρια: Η τρίχα που έγινε… τριχιά!

Πως ένας «τσαμπούκας» μεταξύ παικτών της Καλαμαριάς και αστυνομικών «μεταμορφώθηκε» σε... «απίστευτο ξύλο» και «σκληρό ροκ»

«Αίμα κι άμμος στην Καβάλα»! «Ζούγκλα στο ‘’Ανθή Καραγιάννη’’»! «Σκηνές σκληρού ροκ μετά το ντέρμπι»! «Ο κακός χαμός στην Καβάλα»! «Απίστευτο ξύλο μεταξύ παικτών και αστυνομικών»! Αυτοί είναι λίγοι από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους των ρεπορτάζ των αθλητικών sites την Κυριακή το βράδυ αλλά και την Δευτέρα, για τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα της Καβάλας με την Καλαμαριά κατά την επιστροφή των φιλοξενούμενων στα αποδυτήρια τους! Εκεί δηλαδή που συναντήθηκε ο πολύς προπονητής του Απόλλωνα Δ. Καλαιτζίδης και οι παίκτες τους με τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ!

Αν μείνει κανείς σ’ αυτούς τους τίτλους, ή ακόμα – ακόμα αν διαβάσει τα ρεπορτάζ θα πιστέψει ότι τα πράγματα μπροστά στα αποδυτήρια της Καλαμαριάς ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και ότι κοινώς… έπεσε πολύ ξύλο μεταξύ παικτών – Καλαιτζίδη και αστυνομικών! Τι ακριβώς όμως έγινε σ’ εκείνο το σημείο; Η απάντηση είναι, τίποτα! Ή για να ακριβολογούμε υπήρξε ένας τσαμπουκάς, κάποια σπρωξίματα, κάποιες κουβέντες, και πέραν αυτού, ουδέν! Ούτε αίμα, ούτε άμμος, ούτε σκληρό ροκ, ούτε απίστευτο ξύλο, τίποτα!

Μα καλά θα πει κάποιος που δεν είδε την «φασαρία», γιατί δημιουργήθηκε όλος αυτός ο θόρυβος «δεν μπορεί κάτι θα έγινε, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά»; Η απάντηση είναι απλά και ξεκάθαρα ότι και σ’ αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες «η τρίχα έγινε τριχιά»! Για λόγους εντυπωσιασμού, για να κερδίσουν τα sites περισσότερα κλικ; Κανείς δεν ξέρει! Αυτό που εμείς ξέρουμε είναι ότι αυτά που έγιναν στα έξω απ’ τα αποδυτήρια, δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτά που περιέγραφαν τα ρεπορτάζ!

«Και οι φωτογραφίες των επεισοδίων», θα πει κάποιος δύσπιστος; Οι φωτογραφίες αυτές είναι η αποτύπωση του τσαμπουκά, διάρκειας λιγότερης του ενός λεπτού και τίποτα παραπάνω! Ο φωτογράφος καλά έκανε και τις έστειλε στο πρακτορείο του, κι απ’ εκεί ξεκίνησε το ένα να γράφει και ακολούθησαν και οι άλλοι με πηχυαίους τίτλους, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα! Γιατί αν όντως έπεφτε ξύλο, τώρα οι πρωταγωνιστές θα ήταν στο κρατητήριο! Το γεγονός ότι η αποστολή γύρισε ανενόχλητη στην βάση της και δεν σημειώθηκε από πουθενά το παραμικρό, κάτι λέει..!

Για να καταλάβετε πόσο «άρρωστη» ήταν αυτή η υπόθεση, εκτός από τις φωτογραφίες, σε κάποια ρεπορτάζ αθλητικών sites υπάρχει και οπτικό υλικό των «επεισοδίων»! Σ’ αυτό βίντεο λοιπόν, που έχει διάρκεια λίγο παραπάνω από 1 λεπτό, φαίνεται καθαρά πως ξεκίνησε ο τσαμπουκάς και πως τελείωσε με την είσοδο των παικτών στα αποδυτήρια! Κι όλα αυτά μέσα σε 1 λεπτό! Στο κείμενο όμως που συνόδευε το βίντεο αναφερόταν ότι η ένταση είχε διάρκεια 15 λεπτών!!! Απ’ εκεί μπορείτε να καταλάβετε πως λειτουργούν ορισμένα πράγματα!

Όσον αφορά τα κίνητρα αυτού του τσαμπουκά (γιατί όπως είπαμε και παραπάνω περί αυτού επρόκειτο και τίποτα παραπάνω), αυτά έχουν τις ρίζες τους στις προηγούμενες εμφανίσεις του Καλαϊτζίδη σε Κομοτηνή και Ξάνθη! Κι εκεί λοιπόν είχε κόντρες με τους άνδρες της ΟΠΚΕ (μάλιστα στην 2η περίπτωση έγιναν και καταγγελίες) και αυτή μεταφέρθηκε στην Καβάλα! Κακώς; Κακώς! Αλλά αυτό συνέβη και είχαμε την ανάφλεξη…

Απ’ το περιστατικό αυτό μπορούν να βγουν αρκετά «μαθήματα» για τον καθένα μας, που διαβάζει εφημερίδες και sites. Μην στέκεστε μόνο στους τίτλους (που είναι έτσι φτιαγμένοι για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας) και μην θεωρείτε βέβαιο και σίγουρο ότι αυτά που διαβάζετε είναι αληθινά! Πολλές φορές οι ίδιοι οι τίτλοι αναιρούνται από το περιεχόμενο των ρεπορτάζ τους και την εικόνα! Αυτό έγινε (ξεκάθαρα) και στην περίπτωση των συγκεκριμένων «επεισοδίων»!