Επιτυχές και το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Sailing Season Opening Trophy 2017 του ΝΟΚ

Τα αποτελέσματα των αγώνων και οι συμμετοχές-Το ραντεβού ανανεώνεται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης Sailing Season Opening Trophy 2017 του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας.

Η συμμετοχή των φίλων ιστιοπλόων από την Ελλάδα αλλά και την Βουλγαρία, καθώς και των μαθητών της σχολής ήταν μεγάλη και για αυτό το διήμερο. Στους αγώνες έλαβαν μέρος συνολικά 11 σκάφη τα οποία στελέχωσαν οι εκπαιδευτές και ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας.

Οι αγώνες ξεκίνησαν όπως ήταν προγραμματισμένο το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στη 13:00 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 11:00 με ιδανικές συνθήκες ανέμου. Η ένταση των ανέμων κυμαινόταν από 10-16 κόμβους και με σχετικά ήρεμη θάλασσα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Η επιτροπή αγώνων προτίμησε την λύση του τεχνικού στίβου-κατασκευασμένης διαδρομής θέλοντας να δοκιμάσει αλλά και να αναδείξει τις γνώσεις συμμετεχόντων. Όλες οι κούρσες των 4 μιλίων ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και τα σκάφη τερμάτισαν έπειτα από μία με μιάμιση ώρα. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των πληρωμάτων καθώς αυτά έφταναν ταυτόχρονα στις σημαδούρες.

Μετά το τέλος των ιστιοδρομιών οι ιστιοπλόοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα για εκπαιδευτικά σεμινάρια γύρω από την ιστιοπλοΐα και συζητήσεις για τον αγώνα.

Ο εκπαιδευτής του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας Χριστόφορος  Γκριτζελάκης ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και εξαίρει την προσπάθεια των μαθητών, τόσο των προχωρημένων τμημάτων όσο και των αρχαρίων, οι οποίοι έδειξαν την αλματώδη εξέλιξή τους ως ιστιοπλόοι από το δεύτερο κιόλας μάθημά τους.

Ο Όμιλος ευχαριστεί τους παλιούς και έμπειρους φίλους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας για τη στελέχωση των σκαφών και για την πολύτιμη βοήθειά τους ειδικά προς τους αρχάριους μαθητές, ήτοι τους Δημήτρη Θεοδωρίδη (Έφορος Ανοιχτής Θάλασσας), Αντώνη Παπαλεωνίδα, Ιωάννη Γαλανούδη, Δημήτρη Μπένη, Κωνσταντίνο Ζαχαρίου και Σταμάτη Λεωνίδα.

Τέλος, το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» απευθύνει στην Επιτροπή Αγώνων για την πολύ καλή οργάνωσή της η οποία αποτελούνταν από τους Ιωάννη Ναγόρνη, Παναγιώτη Παπαϊωάννου, Ορέστη Ράνο και Γρηγόρη Αντωνιάδη.

Ο ΝΟΚ ευχαριστεί επίσης το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής για τη βοήθειά του και τη συνεργασία του.

Το επόμενο ραντεβού είναι το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου 2017, όπου εκτός των αγώνων και των σεμιναρίων θα υπάρχουν άλλες εκπλήξεις για το τέλος της διοργάνωσης.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στα 25910 51108 και +306978415004.

Τα αποτελέσματα των αγώνων

DIVISION 1

  1. ASTRAPI
  2. CHRONOS
  3. CALYPSO

DIVISION 2

  1. DELFINI
  2. AMFITRITI
  3. MESOGEIOS

OVERALL

  1. ASTRAPI
  2. CHRONOS
  3. TATANOS