Στην Καβάλα: Διεθνές κολυμβητικό τουρνουά «Απ. Παύλος» το 2018!

Από την επόμενη χρονιά στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας θα διοργανωθεί ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά κολύμβησης

Οι αγώνες κολύμβησης junior του ΝΟ Καβάλας το περασμένο Σαββατοκύριακο, αποτέλεσαν την καλύτερη ευκαιρία για τους παράγοντες των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης και της διοίκησης του Δήμου Καβάλας να βρεθούν μαζί και να πάρουν αποφάσεις σχετικά μ’ ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει να κάνει με την διοργάνωση από την Καβάλα ενός μεγάλου διεθνούς κολυμβητικού μίτινγκ!

Οι αγώνες που θα γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο, αποτελούν διοργάνωση της ΧΑΝΘ, αυτοί που έγιναν τον Δεκέμβριο του ΠΑΟΚ και αυτοί που θα διεξαχθούν τον Μάιο του Άρη, και γίνονται στο κλειστό της Καβάλας επειδή στη Θεσσαλονίκη το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο είναι ακόμα κλειστό, όταν όμως ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αδειοδότηση του, οι διοργανώσεις θα επιστρέψουν στην βάση τους. Στην Καβάλα όμως επειδή είδαν ότι μπορούν να προχωρήσουν σ’ ένα τόσο μεγάλο βήμα, αποφάσισαν να το κάνουν! Με την ευκαιρία των αγώνων του ΝΟΚ, συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι της περιφέρειας της κολύμβησης, του ΝΟΚ, του ΟΘΑΚ και του Δήμου Καβάλας και αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν για το 2018. Μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα το διεθνές αυτό τουρνουά θα ονομάζεται «Απόστολος Παύλος» και πλέον αυτό που μένει είναι να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία!

Το έργο αυτό το έχει αναλάβει ο επίτιμος πρόεδρος του ΟΘΑΚ και μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Μιχαηλίδης, που θα προσπαθήσει να εντάξει τους αγώνες της Καβάλας στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το οποίο κάθε χρόνο «κλείνει» τον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Έτσι λοιπόν του χρόνου, περίπου τέτοιο καιρό θα υπάρξει μια διοργάνωση με την σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων που θα εκφράζει την Καβάλα! Οι όμιλοι φυσικά θα κάνουν τις δικές τους διοργανώσεις, όμως το «Απ. Παύλος» θα είναι μια κοινή προσπάθεια. Σ’ αυτή την πρώτη απόπειρα μάλιστα, προκειμένου να γίνει γνωστή και να εδραιωθεί, ο Δήμος Καβάλας προτίθεται να βοηθήσει στον οικονομικό τομέα.

Σε ότι αφορά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, πρόκειται για ένα διεθνές μίτινγκ που είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της FINA (Παγκόσμια Ομοσπονδία) και διοργανώνεται από την ΧΑΝΘ για 35η συνεχόμενη χρονιά! Για ακόμα μια φορά αναμένεται στην Καβάλα να έρθει πολύς κόσμος (αθλητές και συνοδοί) με αποτέλεσμα και αυτό το τριήμερο να υπάρξουν πληρότητες στα ξενοδοχεία που θα αγγίζουν το 100%. Οι συμμετέχοντες θα είναι από Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σκόπια! Ακριβής εικόνα για τον αριθμό των συμμετοχών ακόμα δεν υπάρχει μιας και συνεχώς τις τελευταίες ημέρες προστίθενται και άλλες. Μέχρι προχθές πάντως ήταν περισσότερες από 500…

Πέραν των μεγάλων αυτών αγώνων, το κολυμβητήριο της Καβάλας θα φιλοξενήσει για ακόμα μια φορά και ένα μεγάλο μέρος της Εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού. Η αποστολή αναμένεται να είναι 40 άτομα με επικεφαλή τον γνωστό (από τις προηγούμενες παρουσίες της Εθνικής στην Καβάλα) προπονητή Νίκο Γέμελο, που ερχόταν με τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη. Αυτή τη φορά ο αργυρός Ολυμπιονίκης δεν θα έρθει, μιας και σταμάτησε τον αθλητισμό, αλλά για 3η φορά θα είναι η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου καθώς και αρκετοί πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης. Θα διαμείνουν δε σε ξενοδοχείο της Καβάλας για περισσότερες 15 ημέρες!

Η παρουσία της Εθνικής στην Καβάλα πρακτικά σημαίνει ότι για την περίοδο του Πάσχα η μόνη ημέρα που η εγκατάσταση δεν θα λειτουργήσει θα είναι ανήμερα του Πάσχα, οπότε και οι πρωταθλητές θα έχουν ρεπό από τις προπονήσεις τους.