Από την ΑΕΚ Καβάλας: Το 1o τουρνουά ποδοσφαίρου «Ιωάννης Κανάκης»

Τιμώντας την ιστορία και τον μεγάλο Γιάννη Κανάκη η ΑΕΚ Καβάλας διοργανώνει στις 29 και 30 Απριλίου το 1ο τουρνουά «Ιωάννης Κανάκης» με στόχο να καθιερωθεί και να διεξάγεται κάθε χρόνο

Η ΑΕΚ Καβάλας τιμά την ιστορία της και τον θρυλικό Γιάννη Κανάκη.  Για τον λόγο αυτό  διοργανώνει προς τιμήν του το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου και σκοπεύει να το κάνει θεσμό για κάθε σεζόν. Στο τουρνουά θα λαμβάνουν μέρος παιδιά ακαδημιών από όλη την Ελλάδα. Το 1ο Τουρνουά «Ιωάννης Κανάκης» θα πραγματοποιηθεί  στις 29 & 30 Απριλίου , ο χώρος διεξαγωγής του θα είναι το Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο της ΑΕΚ Καβάλας που βρίσκεται στην τοποθεσία Μικρό Δάτο Καβάλας και είδη έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους 12 Ακαδημίες ποδοσφαίρου (ομάδες)  που τα τμήματα τους περιλαμβάνουν 300 και πλέον παιδιά-αθλητές.

Ο Γιάννης Κανάκης είναι ένα σπουδαίο και ιστορικό κεφάλαιο για την ΑΕΚ Καβάλας αλλά, και της «μαμάς» ΑΕΚ ένας από τους ποδοσφαιριστές που έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της «Ένωσης», γεννήθηκε στην Καβάλα στις 27 Αυγούστου του 1927. Υπηρέτησε την ομάδα από το 1949 έως και το 1960, αγωνίστηκε σε 172 επίσημους αγώνες με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ είχε πετύχει 69 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Είχε αγωνιστεί μία φορά με την Εθνική Ανδρών το 1951.