Ν. Πενταζίδης: «Παίξαμε καταπληκτική άμυνα»

Ο προπονητής της Καβάλας BC μιλάει για τα νίκη στη Λάρισα την Τετάρτη, τονίζοντας την σπουδαία δουλειά που έγινε στην άμυνα

Πάσχα στο γήπεδο θα κάνουν, κατά πάσα πιθανότητα, οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας μιας και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις από τη μια αλλά και η κρισιμότητα των αγώνων που έχουν να δώσουν δεν τους δίνουν κανένα περιθώρια χαλάρωσης! Μετά την σπουδαία νίκη στη Λάρισα επί του ΓΣΛ η Καβάλα BC θα υποδεχτεί στο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα την έτερη ομάδα της πόλης της Θεσσαλίας τον ΑΕΛ την προσεχή Τετάρτη 19 του μηνός κι αν θέλει να μπει με αξιώσεις στα πλέι – αουτ για την εξασφάλιση της παραμονής θα πρέπει να κερδίσει και σ’ αυτόν τον αγώνα! Συνεπώς το παιχνίδι πρέπει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και γι’ αυτό και ο προπονητής Νίκος Πενταζίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει προπόνηση και την ημέρα του Πάσχα. Φυσικά για σήμερα Μ. Παρασκευή και αύριο Μ. Σάββατο δεν γίνεται κουβέντα, ούτε για την Δευτέρα του Πάσχα! Οι παίκτες θα γυμναστούν κανονικά και γι’ αυτόν τον τελικό, έχοντας πλέον και ανεβασμένη ψυχολογία!

«Συνέχεια του αγώνα με τον Ηρακλή»

Για το παιχνίδι της Τετάρτης στη Λάρισα ο κόουτς της Ένωσης σε δηλώσεις του στο Kavalapost τόνισε ότι «ο αγώνας αυτός αποτέλεσε συνέχεια της εμφάνισης μας του περασμένου Σαββάτου με τον Ηρακλή. Ήμασταν πιεστικοί και αποτελεσματικοί στην άμυνα και είχαμε πολύ καλές επιλογές στην επίθεση. Αυτά που είχαμε πει ότι θα πρέπει να κάνουμε στην προετοιμασία του εν λόγω αγώνα, τα κάναμε στο γήπεδο! Παίξαμε καταπληκτική άμυνα ειδικά στο 1ο ημίχρονο, όπου πιστεύω ότι τότε «καθαρίσαμε» τη νίκη, με δύναμη και συγκέντρωση. Στο 2ο μέρος διαχειριστήκαμε την διαφορά που δημιουργήσαμε και έτσι πήραμε το αποτέλεσμα».

Το πρόγραμμα

Σε ότι αφορά τη «μάχη» της παραμονής στην Καβάλα βλέπουν όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά! Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη με την ΑΕΛ, όπου η νίκη είναι απαραίτητη, ενώ 4 ημέρες μετά θα πρέπει να βρεθεί στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Δούκα! Απ’ αυτόν τον αγώνα δεν μπορεί να περιμένει και πολλά πράγματα, δεδομένης και της διαφοράς δυναμικότητας, ενώ ακολουθεί ο επόμενος «τελικός» που είναι με την Δόξα Πεύκων όπου θα πρέπει εκτός του ροζ φύλλου αγώνα να πάρει και διαφορά 4 πόντων για να έχει το προβάδισμα σε πιθανό «ζευγάρωμα» στα πλέι άουτ! Με λίγα λόγια δηλαδή οι προϋποθέσεις που θα υπάρξουν μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν τις δύο επόμενες εβδομάδες σ’ αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια! Θα υπάρχει βέβαια και συνέχεια όμως αν η ομάδα πάρει αυτό που θέλει στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την σωτηρία.

Ευχαριστίες σε Δήμο Καβάλας

και Γ. Φιλόσογλου

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση της η διοίκηση της ΚΑΕ Καβάλα BC ευχαρίστησε τον Δήμο Καβάλας και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Παιδείας Γιώργο Φιλόσογλου για την οικονομική υποστήριξη της αποστολής της ομάδας αλλά και των φιλάθλων στην Λάρισα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Καβάλα BC ευχαριστεί δημόσια τον Δήμο Καβάλας και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Γ. Φιλόσογλου για την υποστήριξη στα έξοδα μεταφοράς τόσο της ομάδας όσο και των φιλάθλων στην Λάρισα».