Καβάλα Βίκος Street Relays: Σκυτάλη στη ζωή, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό

Με το σύνθημα «μόνος σου μπορείς να πηγαίνεις πιο γρήγορα, όμως όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά» διοργανώνονται το πρωί της Κυριακής στην Παραλία της Καβάλας για 2η χρνιά οι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου «Καβάλα Βίκος Street Relays»

Για την διεξαγωγή των 4ων αγώνων Σκυταλοδρομίας Βίκος Street Relays πανελλαδικά και των 2ων αγώνων Σκυταλοδρομίας Δρόμου με τον τίτλο «Καβάλα Βίκος Street Relays» που θα πραγματοποιηθούν στην Παραλία Καβάλας στις 11.30 το πρωί την Κυριακή 23 Απριλίου, δόθηκε συνέντευξη  από τους παράγοντες  διοργάνωσης, χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Γαλαξίας . Ο σκοπός του αγώνα σκυταλοδρομίας είναι να μαζευτούν χρήματα που θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου «Πνοή για το παιδί και την οικογένεια».

Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή και σκοπό έχει να βοηθήσει συλλόγους, οργανώσεις και ιδρύματα που προστατεύουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολλών περιοχών της Ελλάδας και να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης και φιλίας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Όπως πέρυσι, ο αγώνας στην Καβάλα, αφορούσε την στήριξη του ιδρύματος της «Αγίας Μαρίνας».

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης παραβρέθηκαν  οι κ.κ. Λευτέρης Πλακίδας διοργανωτής της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού  Γιώργος Φιλόσογλου, η πρόεδρος της ΠΝΟΗ Ιωάννα Χατζηβαρύτη, η πρόεδρος του ΟΚΑΚ Κατερίνα Δράκου, ο Παναγιώτης Καρανικολής από τους διακεκριμένους πρωταθλητές, η Ανθή Καραγιάννη Παραολυμπιονίκης και ο Μιχάλης Ραγκούσης, από το σύλλογο «Ηρώδικος» των ΑμεΑ. Όπως ανέφεραν οι  ομιλητές, πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που γίνεται για δεύτερη φορά στην Καβάλα και έχει σκοπό να τρέξει μαζί με τους αθλητές και τους καβαλιώτες για την Πνοή.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας , ο Δήμος Καβάλας και οι αθλητικοί σύλλογοι συμμετέχουν και υποστηρίζουν την σκυταλοδρομία η οποία πρέπει να γίνει θεσμός για την πόλη μας και να επαναλαμβάνεται. Διότι αποτελεί το τετράπτυχο μιας ανθρωπιστικής, εθελοντικής, αθλητικής και κοινωνικής δράσης , που πρέπει να βρεί υποστηρικτές όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τρέχουμε είπαν γιατί θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο εθελοντισμός στην Καβάλα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το σύνθημα των Street Relays  είναι «μόνος σου μπορείς να πηγαίνεις πιο γρήγορα, όμως όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά». Αυτός είναι ο στόχος μέσα από την σκυταλοδρομία που προάγει την αλληλεγγύη . Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να είναι ένας αγώνας για όλους. Αφού δεν υπάρχει αποκλεισμός για καθήμενους και όρθιους. Όλοι μπορούν να τρέξουν και να τον υποστηρίξουν. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι σήμερα το βράδυ στο vikos.relays.gr και στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Γαλαξίας, στην Αντιπεριφέρεια ή τον Δήμο. Μπορούν επίσης να γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο στο ξενοδοχείο ,από τις 11π.μ έως 8 μ. μ.

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 3-4 ετών στα 4×50 μέτρα και για παιδιά 7-11 ετών στα 4×100 μέτρα. Για τα μεγαλύτερα παιδιά έως 13 ετών και πάνω, στα 4×2,5 χιλιόμετρα, 2×5 και 2×10. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και μια αναμνηστική μπλούζα. Εκτός από τα έσοδα που θα δοθούν γίνεται και μια προσπάθεια προβολής του συλλόγου Πνοή σε όλο και περισσότερο κόσμο. Η επιλογή του συλλόγου που χρειάζεται υποστήριξη και ενίσχυση,  γίνεται σε συνδυασμό των προτάσεων της τοπικής κοινωνίας , του Αντιπεριφερειάρχη, της Δημάρχου και του ΟΚΑΚ.