Νέο κλειστό γυμναστήριο Καβάλας: Ένα έως δύο χρόνια οι μελέτες!

Αρχίζει η ουσιαστική προετοιμασία για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Καβάλας, όμως αργεί πολύ η έναρξη των εργασιών...

Η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην Καβάλα στην περιοχή του Περιγιαλίου αποτελεί στόχο της διοίκησης του Δήμου και μάλιστα από τους μεγαλύτερους σε ότι αφορά την δημιουργία μεγάλων έργων υποδομής! Το περίπου 1,5 εκατ. ευρώ που πήρε η Δημωφέλεια από τον ΟΛ Καβάλας ως αποζημίωση για το λιμάνι «Φίλιππος Β’» αποφασίστηκε να διατεθούν προς αυτό τον σκοπό και να αποτελέσουν την βάση για την δημιουργία του γυμναστηρίου στην Ανατολική πλευρά της πόλης. Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε στο Δήμο ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στην κατασκευή του κλειστού για να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το πώς θα κινηθεί απ’ εδώ και πέρα στο σπουδαίο αυτό θέμα.

Δύο «υποψήφια» οικόπεδα

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της Δημάρχου, εκτός από την Δήμητρα Τσανάκα, συμμετείχαν η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμος Τουλκίδης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, η δημ. σύμβουλός Ευαγγελία Δρακονάκη καθώς και μηχανικοί που έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία για την κατασκευή τέτοιων έργων, προκειμένου να δώσουν περισσότερη πληροφόρηση για το θέμα. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν δύο «υποψήφια» οικόπεδα, που ανήκουν στον Δήμο και βρίσκονται κοντά στο κλειστό κολυμβητήριο και το βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΚ που ταιριάζουν στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει η τελική επιλογή κάτι που θα αποφασιστεί μέσα από την διαδικασία της προμελέτης.

Μελέτες…

Σε ότι αφορά το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι η μελέτη του έργου και φυσικά η κατασκευή του, επειδή στο Δήμο θέλουν να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γυμναστήριο 1500 και πλέον ατόμων, που θα μπορεί να φιλοξενεί και άλλες δραστηριότητες πέραν των αγώνων, όπως συναυλίες, συνέδρια και άλλα, τα πράγματα δεν είναι απλά! Αυτό που ειπώθηκε στο γραφείο της κ. Τσανάκα είναι ότι θα χρειαστεί ένας και πλέον χρόνος για να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες (εδαφοτεχνικές, αρχιτεκτονικές, στατικές κ.α! Κάποιοι μάλιστα λένε ότι μπορεί ο χρονικός ορίζοντας να φτάσει στα δύο χρόνια! Προκειμένου πάντως να επισπευστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι απαραίτητες διαδικασίες είναι πολύ πιθανό να εμπλακούν στην υπόθεση και εξωτερικοί μελετητές με την διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.

Επιπλέον χρηματοδότηση

Όπως τονίστηκε παραπάνω με το διαθέσιμο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που υπάρχει τώρα στο Δήμο δεν μπορεί να κατασκευαστεί αυτό που οραματίζονται. Θα απαιτηθούν και άλλα κονδύλια, εξίσου μεγάλα, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση ειδικά αυτή την χρονική στιγμή… Το κρίσιμο αυτό ζήτημα πάντως το έχει αναλάβει προσωπικά η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα που ήδη έχει αρχίσει να «χτυπάει πόρτες», αρχικά στο επίπεδο της Περιφέρειας ΑΜΘ και στη συνέχεια στο Υπουργείο.