Κολύμβηση: Και επίσημα στην Καβάλα το τουρνουά «Απ. Παύλος»!

Το τριήμερο 26 με 28 Ιανουαρίου η Καβάλα θα μπει για πρώτη φορά, με δική της διοργάνωση, στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης με το τουρνουά που αναμένεται να φέρει περισσότερους από 700 αθλητές

Στον παγκόσμιο χάρτη των κολυμβητικών διοργανώσεων μπαίνει και επίσημα πλέον η Καβάλα, με την απόφαση που πάρθηκε από τον Δήμο Καβάλας και την έγκριση που ήρθε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης FINA, για την διοργάνωση διεθνούς κολυμβητικού τουρνουά με την επωνυμία «Απόστολος Παύλος»! Η ιδέα για την φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου γεγονότος ήρθε με την διοργάνωση στην Καβάλα διεθνών κολυμβητικών τουρνουά των συλλόγων της Θεσσαλονίκης, λόγω του γνωστού προβλήματος που Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου. Αφού λοιπόν φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Καβάλα μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα, ο Δήμος πήρε τον πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το ΝΟ Καβάλας και ΟΘΑ Καβάλας, που ήταν θετικοί, το 1ο διεθνές τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο κλειστό κολυμβητήριο στις αρχές του 2018!

Αγώνες του Δήμου, του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ

Η ανακοίνωση του αντιδημάρχου Καβάλας Γιώργου Φιλόσογλου αναφέρει τα εξής: «Είμαστε στη ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε, πως μετά από έντονες προσπάθειες και προεργασία μηνών, καθιερώνουμε την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, τους πρώτους διεθνείς κολυμβητικούς αγώνες με την ονομασία «Απόστολος Παύλος». Είναι αγώνες του Δήμου Καβάλας, της Δημωφέλειας, του ΝΟ Καβάλας και του ΟΘΑ Καβάλας. Αγώνες σύσσωμου του Δήμου μας! Πιθανή ημερομηνία τα τέλη Ιανουαρίου 2018, στόχος οι 800 συμμετοχές και συνολικά 1.600 επισκέπτες επί τριήμερο. Ευχαριστούμε θερμά το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη».

Σε ημερομηνία μειωμένης

τουριστικής κίνησης

Κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το τριήμερο Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιανουαρίου, μια εποχή δηλαδή όπου η τουριστική κίνηση στην Καβάλα είναι μειωμένη. Έτσι το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή, που φέτος εξαιτίας των αθλητικών διοργανώσεων ήταν ενισχυμένο και αναπλήρωσε τις ζημιές από την κακοκαιρία και όχι μόνο, θα τονωθεί περισσότερο μιας και στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας εκτιμούν ότι οι συμμετοχές αθλητών θα είναι σίγουρα περισσότερες από 700! Σε πρώτη φάση μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν στον Δήμο Καβάλας σκέφτονται να δελεάσουν μεγάλους αθλητές να έρθουν στην Καβάλα, με κάποιες έξτρα παροχές όπως κάλυψη των εισιτηρίων μεταφοράς και διαμονής ή ακόμα – ακόμα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις με κάποια πριμ. Για να μπορέσει η Καβάλα να μπει στο επίσημο καλεντάρι της FINA, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ΚΟΕ και ένα από τα παλαιότερα μέλη της ο Καβαλιώτης ιστορικός πρόεδρος του ΟΘΑΚ Δημήτρης Μιχαηλίδης.