ΓΣ Ελευθερούπολης: Ένα βήμα πριν από την άνοδο…

Κέρδισε στον ημιτελικό του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τον Λεύκιππο Ξάνθης με 72-60 και περιμένει πλέον στον τελικό το νικητή Φιλία Ορεστιάδας - Δημοκρίτειο Κομοτηνής για τον τίτλο και την άνοδο στην Γ' Εθνική

Ένα βήμα πριν από την επιστροφή της στην Γ’ Εθνική κατηγορία βρίσκεται πλέον η ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου της Ελευθερούπολης, με την δύσκολη όσο και δίκαιη νίκη της επί του Λεύκιππου Ξάνθης με 72-60! Όπως ακριβώς συνέβη και στον τελικό του κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο ΓΣΕ ήταν μεν καλύτερος αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει και να πάρει άνετα τη νίκη από τους μαχητικούς του αντιπάλους και τώρα πλέον περιμένει να μάθει ποιον από την Φιλία Ορεστιάδας και Δημοκρίτειο Κομοτηνής θα αντιμετωπίσει στον τελικό του πρωταθλήματος με έπαθλο την άνοδο! Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας της Φιλίας με το Δημοκρίτειο είχε οριστεί την ίδια ημέρα με αυτόν της Καλαμίτσας αλλά αναβλήθηκε λόγω του πένθους της ομάδας του Δημοκριτείου, για τον θάνατο του προπονητή τους Αλέκου Καρυπίδη. Πλέον η αναμέτρηση ορίστηκε για τις 24 του μηνός.

Ο Αγώνας

Στην Καλαμίτσα όπου βρέθηκε πολύ κόσμος, ειδικά από την Ελευθερούπολη, έγινε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με τον ΓΣΕ να εξασφαλίζει το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα στα τελευταία λεπτά, μιας και μπορεί οι κυπελλούχοι να πήραν το προβάδισμα στο 1ο ημίχρονο με 13 πόντους, όμως αυτό χάθηκε στο τέλος του 3ου 10λεπτου όταν το παιχνίδι ήρθε στα ίσα με σκορ 54-54! Στο τελευταίο μέρος του αγώνα όμως η εμπειρία, η ψυχραιμία αλλά και οι δυνατότητες των παικτών του ΓΣΕ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους! Πλέον η ομάδα της Ελευθερούπολης είναι το φαβορί για την άνοδο, μιας και κοινή είναι η πεποίθηση όλων ότι ο νικητής του ζευγαριού της Καλαμίτσας θα είναι ο τελικός θριαμβευτής!

Δεκάλεπτα – Πόντοι

25-10, 41-27, 54-54, 72-60

ΓΣΕ (Παπαδόπουλος): Μουλάκης 5 (1), Στυλίδης 20 (1), Ρότσας 5 (1), Αδαμόπουλος 8 (1), Απαζίδης 8, Παπαδόπουλος Λ, Λαζαρίδης 3 (1), Βοϊβατόπουλος 23.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Πεχλιβανίδης): Κουμπάνης 13, Πλωμαρίτης, Άνθης, Μαυροματίδης, Τσίλογλου, Κάλφας, Ψάλτου 18 (3), Κουτσογιάννης 11 (1), Σταμπουλής 11 (1), Οικονόμου 3, Λαγογιάννης, Κούτρας 4.