All Star Game 2ου Εργασιακού: Λάμψη, συγκίνηση και σάτιρα

Απόλυτα επιτυχημένη η γιορτή του του 2ου Εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ του Δήμου Καβάλας που έγινε στο «Αλ. Δήμογλου», όπου τον παλμό έδωσαν στις εξέδρες οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολύ κόσμου που βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (21/5) το «All Star Game» του 2ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δήμου Καβάλας. Η εκδήλωση εμπεριείχε έντονα στοιχεία σάτιρας, που ικανοποίησαν τους παραβρισκόμενους, αλλά και συγκίνησης και ήταν αφιερωμένη στους εργαζόμενους – απολυμένους της ΒΦΛ, που έδωσαν μαζικό παρόν στις εξέδρες του γηπέδου και έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τον παλμό και τα συνθήματα τους!

Το «παρών» έδωσαν και συναθλητές και φίλοι των παικτών που συμμετείχαν στην γιορτή για να τους επευφημήσουν στις προσπάθειες τους, με ορισμένες από τις οποίες έδειξαν ότι δεν… ξέχασαν το μπάσκετ, αλλά ότι απλά πέρασαν τα χρόνια και προστέθηκαν λίγα κιλά στο σώμα!!!

Η Λαχειοφορός αγορά

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που οργανώθηκε από τους διοργανωτές του πρωταθλήματος, με την συμπαράσταση 140 περίπου δωροθετών, τα έσοδα της οποίας θα πάνε για την αγορά κουπονιών από σούπερ μάρκετ της Καβάλας που θα δοθούν στις οικογένειες των εργαζομένων. Στο συνολικό αριθμό των λαχνών (1 ευρώ) που διατέθηκαν και ο οποίος έφτασε στις 7 χιλ. περίπου, προστέθηκαν και τα χρήματα που μαζεύτηκαν από την ηλεκτρονική δημοπρασία που έγινε για την πώληση της φανέλας – ρέπλικα μεγάλων ονομάτων του Ελληνικού μπάσκετ όπως οι Γκάλης, Γιαννάκης και Πρέλεβιτς. Η Παραλαβή δώρων στους νικητές θα γίνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού & Παιδείας της «Δημωφέλεια», 7ης Μεραρχίας 1, Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας», έως την Παρασκευή 26 Μαΐου 08:00 – 14:30. Τηλ. επικοινωνίας: 2510-247350.

Ο… Ντον Λουίτζι Τρακαλεόνε και ο… Αλί Περτζέμ Σουλτάν

Ιδιαίτερο τόνο στο All Star Game, έδωσαν οι «πρόεδροι» των δύο ομάδων. Οι Red Stars είχαν τον… Ντον Λουίτζι Τρακαλεόνε που έκανε την εμφάνιση του με τους δύο συνοδούς του με τα πιστόλια, και οι Blue Stars τον… Αλί Περτζέμ Σουλτάν τον 1ο από το Τρισκατάρ με τους δικούς του συνοδούς και την βαλίτσα γεμάτη 500ευρα!!! Και οι δύο στην διάρκεια της αναμέτρησης προσπάθησαν να επηρεάσουν την έκβαση του αγώνα με… αθώες παρεμβάσεις στους διαιτητές (που αποδείχτηκαν αδέκαστοι και ανεπηρέαστοι) αλλά και στους αθλητές των αντιπάλων, με το Ν. Πενταζίδη να αγωνίζεται για λίγο ακόμα και με… χειροπέδες!!!

Ο Αγώνας

Για την ιστορία, ύστερα από έναν πολύ δυνατό και ενδιαφέρον αγώνα η ομάδα των Red Stars νίκησε την ομάδα των Blue Stars με σκορ 74 – 67, ανατρέποντας μάλιστα και το σκορ που στο τέλος του 1ου ημιχρόνου έφτασε στους 12 πόντους. Οι ομάδες διαμορφώθηκαν ύστερα από ψηφοφορία ανάμεσα στους αθλητών των 20 ομάδων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι Τρύφων Κατρακάρης και Αντωνία Λάλλα. Δεκάλεπτα ήταν : 12-25, 21-20, 19-11, 22-11

RED STARS (1ος Όμιλος)
Προπονητές: Πασχαλίδης – Χατζηαβραμίδης.
Παίκτες: Φουρτούνας Θ. 17, Παπαδόπουλος 14(1), Σεφερίδης 9, Γεωργιάδης Π. 8, Μπιλμπίλης 6, Παντέρμαλης 6, Δαμιανίδης 5, Βλάχος 4, Στραηλάτης 2, Μόμτσος 2,Γκαβανάς 1, Βαρώνας.

BLUE STARS (2ος Όμιλος)
Προπονητές: Σαχαρίδης – Τολιάδης
Παίκτες: Πενταζίδης 14(4), Σωτηριάδης 10, Παπάζογλου 9, Ακατζηλιώτης 7(1), Τσακαλίδης 7(1), Σαρούδης 5(1), Σωτηρόπουλος 4(1), Θαγγόπουλος 3, Κελεμένης 2, Ζούπας 2, Γρηγοριάδης 2, Φουρτούνας Σ. 2.

Διαγωνισμός Τριπόντων

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, εκτός από την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς έγινε και ο διαγωνισμός τριπόντων με τους αθλητές που σημείωσαν στην 1η φάση της διοργάνωσης (ύστερα από 9 αγώνες) τα περισσότερα τρίποντα! Νικητής της διαδικασίας αναδείχτηκε ο Σωτηρόπουλος, με δεύτερο τον Στεφανόπουλο και τρίτο τον Ακατζηλιώτη.

Ευχαριστίες από τους Εργαζόμενους της ΒΦΛ

Την επομένη της καταπληκτικής αυτής διοργάνωσης η διοίκηση του συλλόγου των εργαζομένων στην ΒΦΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους διοργανωτές του αγώνα αλλά και τους 140 περίπου δωροθέτες που βοήθησαν στην διενέργεια της λαχειφόρου αγοράς.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας νιώθει την ανάγκη δημόσια να ευχαριστήσει το σύνολο του κόσμου της Καβάλας που αγκάλιασε την διοργάνωση All Star Game του εργασιακού πρωταθλήματος της Πόλης μας, τους 140 επαγγελματίες δωροθέτες και το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην αγορά των λαχνών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Καβάλας και τη Δημωφέλεια, αλλά και σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά και βοήθησαν, από τη σύλληψη μέχρι την υλοποίηση αυτής της άρτιας οργανωμένης εκδήλωσης. Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν στην πράξη και όχι στα λόγια πως στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε 12 μήνες τώρα απέναντι στις παρανομίες του κ. Λαυρεντιάδη δεν είμαστε μόνοι! Σε πείσμα των καιρών, υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη και συμπαράσταση και δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να εκπορεύονται αυτές μέσα από τον κύριο εκφραστή και εκπρόσωπο του λαού της Καβάλας που δεν είναι άλλος από τη Διοίκηση του δήμου μας και τις κοινωνικές του δομές. Είναι κινήσεις σαν και αυτές που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε προκειμένου να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να πετύχουμε».