Για το βιβλίο «Ταξίδι στ’ αστέρια»: Ο Χρ. Σωτηρακόπουλος στην Καβάλα!

Στην Καβάλα θα βρεθεί την Δευτέρα 12 Ιουνίου ο γνωστός δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του που αποτυπώνει την ποδοσφαιρική ιστορία της Ευρώπης μέσα από το θεσμό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και του Champion League. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι αθλητικογράφοι Β. Ιωάννου, Δ. Μπουντάς και Τ. Πατσίδης

Ένα βιβλίο που προσφέρει μια όμορφη περιήγηση στην ιστορία και την γεωγραφία της Ευρώπης μέσω του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο, ποδοσφαίρου θα παρουσιαστεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» την Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 19.30. Πρόκειται για το «Ταξίδι στ’ αστέρια. Η ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών – Champion League» του γνωστού δημοσιογράφου Χρήστου Σωτηρακόπουλου, που αποτυπώνει μέσα από την προσωπική του ματιά την σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία της Ευρώπης, έτσι όπως την έζησε ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας! Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι αθλητικογράφοι Βασίλης Ιωάννου, Δημήτρης Μπουντάς και Τάσος Πατσίδης και φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού και Επικοινωνίας Γιώργος Φιλόσογλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στα Public Book Awards 2017 στην κατηγορία Ευ ζην. Έχοντας βρεθεί σε κάθε γωνία της Ευρώπης ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, με οδηγό την εμπειρία των 500 και πλέον ματς που έχει καλύψει στη σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση, διηγείται πώς ξεκίνησε ως Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1955-96, πώς μετατράπηκε σε Champions League και γιγαντώθηκε μέχρι τις μέρες μας! Ομάδες θρύλοι, παίκτες που ξεχώρισαν, μεγάλες αλλά και άγνωστες στιγμές από όλες τις σεζόν, λεπτομερής παρουσία των ελληνικών και των κυπριακών ομάδων, περνούν σαν φιλμ μπροστά από τα μάτια μας και διανθίζονται από πολλές προσωπικές μαρτυρίες σε ένα μοναδικό Ταξίδι στ’ αστέρια… Το βιβλίο περιέχει πληθώρα φωτογραφιών από τα 60 χρόνια του θεσμού, μεταξύ των οποίων και πρωτότυπο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γεννήθηκε το 1962 στον Βύρωνα Αττικής και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1979 στην εφημερίδα «Απογευματινή». Αν και την ίδια περίοδο δοκίμασε να σπουδάσει στην Ιταλία, σύντομα προτίμησε να συνεχίσει στα βαθιά, συνεργαζόμενος με την ΕΡΤ. Το 1984 ανέλαβε τη συμπαρουσίαση της «Αθλητικής Κυριακής» – μετά την αποχώρηση του Γιάννη Διακογιάννη. Το 1990 μετακινήθηκε στο MEGA, όπου έμεινε 23 χρόνια, διάστημα στο οποίο η φωνή του συνδέθηκε με τις μεταδόσεις του Champions League, ενώ παράλληλα, από το 2003 μέχρι το 2014, συνεργάστηκε με τη Nova. Από τον Γενάρη του 2015 η τηλεοπτική στέγη του είναι τα κανάλια OTE SPORT ενώ κατά καιρούς αρθρογράφησε σε πολλές εφημερίδες (Βήμα, Επικαιρότητα, 24 ώρες, Sportime, Goal News, Sportday) και κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλα έντυπα του εξωτερικού (World Soccer, Fourfourtwo, Independent, Telegraph).

Το 1994 δημιούργησε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, πρώτη εξειδικευμένη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας και μετά τον Σπορ FM το 1996, του οποίου υπήρξε ο Γενικός Διευθυντής έως το 2014. Βραβεύτηκε το 1999 στα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ (καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή) καθώς και το 2000 και το 2016 για καλύτερη ραδιοφωνική εκπομπή.

Από το 1999 και για δέκα συνεχόμενα έτη είχε κερδίσει τον τίτλο του «Αγαπημένου Σπορτκάστερ» στα τηλεοπτικά βραβεία που διοργάνωνε το περιοδικό TV Έθνος. Το 2007 ψηφίστηκε ως «Ραδιοφωνική Προσωπικότητα της Χρονιάς» στα βραβεία του περιοδικού Status.