ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πρωταθλητής ο ΓΣ Ελευθερούπολης!

Με το απόλυτο των νικών ο ΓΣ Ελευθερούπολης επιστρέφει στην Γ' Εθνική, μιας και το Σάββατο (27/5) κέρδισε στον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ το Δημοκρίτειο Κομοτηνής με 68-58

Έχοντας μόνο νίκες στο ενεργητικό της, η ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου της Ελευθερούπολης κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Αν. Μακεδονίας – Θράκης και επανέρχεται, μετά από απουσία ενός έτους, στην Γ’ Εθνική κατηγορία! Στον μεγάλο τελικό που έγινε το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης» στην Ξάνθη επικράτησε του Δημοκριτείου Κομοτηνής με 68-58 και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στις εξέδρες!

Με πολύ κόσμο στο πλευρό του

Η ομάδα της Καβάλας, έχοντας την στήριξη αρκετών φιλάθλων που ταξίδεψαν στην Ξάνθη, επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του μεγάλου φαβορί της διοργάνωσης αλλά και του τελικού! Απ’ την αρχή της χρονιάς έδειξε της άγριες διαθέσεις της, όσον αφορά την επιστροφή στην Γ’ Εθνική, σαρώνοντας στην πορεία της στην κυριολεξία όλους τους αντιπάλους της εντός και εκτός έδρας, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα πλέι – οφς και την τελική φάση! Απέδειξε ότι ήταν (με διαφορά) η καλύτερη ομάδα και συνεπώς απόλυτα δίκαια κατέκτησε το 42ο πρωτάθλημα της Ένωσης.

Τρίποντα και άμυνα

Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου (ο οποίος αποθεώθηκε στο τέλος του αγώνα από τους παίκτες του) μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, παίζοντας δυνατή και αποτελεσματική άμυνα, ενώ στην επίθεση η ευστοχία που είχε απ’ την γραμμή του τρίποντου της έδωσε την δυνατότητα να πάρει από νωρίς μια διαφορά, ενώ παράλληλα απειλούσε και κοντά στο καλάθι. Αποτέλεσμα ήταν στο τέλος του 1ου μέρους ο Γυμναστικός θα έχει πάρει μια διαφορά 17 πόντων και να μοιάζει κυρίαρχος. Στην αρχή του 2ου ημιχρόνου όμως οι αντίπαλοι του ανέβασαν την απόδοση τους και «ψαλίδισαν» αυτή τη διαφορά, έχοντας ένα επιμέρους 17-12!

Διακοπή λόγω επεισοδίων…

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά, μιας και περίπου δύο λεπτά μετά την έναρξη του, ο αγώνας διακόπηκε λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν στην εξέδρα, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία! Ο λόγος η λεκτική επίθεση κάποιων «θερμόαιμων» φίλων του Δημοκρίτειου προς τον πάγκο του ΓΣΕ (καθόταν ακριβώς πίσω τους), που πυροδότησε την αγανάκτηση των οπαδών της Ελευθερούπολης που καθόταν απέναντι και κατευθύνθηκαν εναντίον τους! Σημειώθηκαν ακόμα και αψιμαχίες και όλα τελείωσαν με την παρέμβαση των αθλητών των δύο ομάδων, των ψυχραιμότερων αλλά καις της ΕΛΑΣ! Όταν άρχισε και πάλι ο αγώνας το Δημοκρίτειο πίεσε περισσότερο, ωστόσο οι παίκτες του ΓΣΕ διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και πήραν την πολυπόθητη νίκη, τίτλο, άνοδο! Από τους πρωταθλητές ξεχώρισε ο Βοϊβατόπουλος σε άμυνα και επίθεση καθώς και οι Αδαμόπουλος με 17 πόντους και Στυλίδης με 15.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 19-14, 42-25, 54-42, 68-58

ΓΣ Ελευθ/λης (Παπαδόπουλος): Μουλάκης 4 (1), Στυλίδης 15 (1), Ρότσας 6 (2), Κωνσταντάρας, Αδαμόπουλους 17 (3), Απαζίδης 6 (2), Παπαδόπουλος Λ. 2, Λαζαρίδης, Βοϊβατόπουλος 18

Δημοκρίτειο Κομοτηνής (Δόλωμα): Ζολώτας 3 (1), Στασινόπουλος 7, Ιωσηφίδης 18 (4), Μπούντας 6, Νταγιάντης 6 (2), Ρυακιωτάκης 6, Πολίτης, Οικονομάκης 8 (1), Φραντζεσκάκης, Στεφανίδης, Γιαννακόπουλος 4.

Συγχαρητήρια απο το Δήμο Παγγαίου

Ο Δήμαρχος Παγγαίου και η δημοτική αρχή απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον ΓΣΕ γι’ αυτή την μεγάλη επιτυχία. «Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και η Δημοτική Αρχή συγχαίρουν την ομάδα, τους προπονητές και τη Διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης για την εξαιρετική παρουσία τους στο πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ, κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, η οποία επισφραγίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία, μετά τη νίκη της στον χθεσινό τελικό του Πρωταθλήματος απέναντι στην ομάδα του Δημοκρίτειου Κομοτηνής. Ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στον ΓΣΕ, μετά την εντυπωσιακή επιστροφή του στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ.

In this article