Γ’ Εθνική: Ο νέος χάρτης του 1ου ομίλου

Ξεκαθάρισε το τοπίο σε ότι αφορά τις συμμετοχές και αναμένεται η… τύχη της Δόξας Δράμας που... παλεύει ακόμα για την άνοδο στην Β' Εθνική

Μπορεί το τοπίο να είναι ακόμα θολό σε ότι αφορά τα διοικητικά της ομάδας της Καβάλας, όμως αυτό δεν συμβαίνει σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα του επόμενου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας! Η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει και αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, δηλαδή αν οι όμιλοι θα έχουν από 13 ή 14 ομάδες, ο 1ος όμιλος θα εκτείνεται από τον Έβρο μέχρι και τις Σέρρες. Κι αυτό γιατί σ’ αυτές τις 6 ΕΠΣΚ υπάρχουν ακριβώς 14 ομάδες που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική. Όλες τους έχουν ξεχωρίσει, εκτός από τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Σερρών που αναμένεται να αναδειχθεί σε λίγες ημέρες!

Οι 14 ομάδες

Η εικόνα του επόμενου 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής λοιπόν θα έχει ως εξής (σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή):

ΕΠΣ Έβρου (1): ΑΕ Διδυμοτείχου
ΕΠΣ Θράκης (3): Δόξα Προσκυνητών, Πανθρακικός, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου
ΕΠΣ Ξάνθης (2): Ορφέας Ξάνθης, Άρης Αβάτου
ΕΠΣ Δράμας (2): Δόξα Δράμας, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου
ΕΠΣ Καβάλας (3): Καβάλα, Νέστος Χρυσούπολης, Αετός Ορφανού
ΕΠΣ Σερρών (3): Απόλλων Παραλιμνίου, Ελπίς Σκουτάρεως και ο πρωταθλητής της Ένωσης.

Το μοναδικό ερώτημα…

Το μοναδικό ερωτηματικό που προκύπτει είναι αν τελικά θα γίνει πραγματικότητα το σενάριο που ήδη κυκλοφορεί εδώ και καιρό, για άνοδο των δευτεραθλητών των 4 ομίλων της φετινής Γ’ Εθνικής, κάτι που θα σημαίνει ότι θα προβιβαστεί και η Δόξα Δράμας! Αν συμβεί αυτό ο όμιλος μπορεί να μείνει ως έχει με 13 ομάδες, ή μπορεί να συμπληρωθεί με μια από 4 ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας: Λαγκαδάς, Καμπανιακός, ΑΟ Καρδίας και Μακεδονικός, ή με τον εκπρόσωπο της ΕΠΣ Χαλκιδικής Άρη Παλαιοχωρίου. Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι στην Δόξα Δράμας πιστεύουν ότι είτε με άνοδο των δευτεραθλητών, είτε λόγω του ότι ομάδες της Football League δεν θα πάρουν αδειοδότηση, είτε ακόμα  – ακόμα λόγω πολύ πιθανής άσκησης πειθαρχικής δίωξης από τον αθλητικό εισαγγελέα βίας στην Καλαμαριά κάτι που σημαίνει ότι (αν καταδικαστεί) θα του αφαιρεθούν τουλάχιστον 6 βαθμούς, θα αλλάξουν κατηγορία!