Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Τα «σχέδια» της νέας ομάδας…

Ποιες είναι οι προθέσεις της διοίκησης της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας για την τεχνική ηγεσία και το ρόστερ εν όψει Β’ Εθνικής

Ακόμα μια συνάντηση με τους φίλους της ομάδας που ενδιαφέρονται για το μέλλον της και (κάποιοι απ’ αυτούς) θέλουν να βοηθήσουν στη νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, προγραμματίζεται για το άμεσο μέλλον στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας. Στην πρώτη συνάντηση που έγινε το πρωί του Σαββάτου συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα του συλλόγου και οι σκέψεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπου υπήρχαν 4-5 άτομα που έδειξαν ενδιαφέρον για την Ένωση! Υπήρχαν όμως και πολλές απουσίες, είτε λόγω του ότι η συγκέντρωση ανακοινώθηκε πολύ αργά, είτε λόγω του ότι έγινε το πρωί του Σαββάτου! Η επόμενη φορά που θα κανονιστεί ραντεβού λοιπόν θα είναι σίγουρα κάποια απογευματινή ημέρα και θα οργανωθεί καλύτερα, έτσι ώστε να παραβρεθούν και αυτοί που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν στην πρώτη! Στην ομάδα, που πλέον γίνεται ερασιτεχνικό σωματείο (κάτι που ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί μιας και ακόμα και να παρέμενε στην Α2 δεν μπορούσε να είναι ΚΑΕ για 2η χρονιά σ’ αυτή την κατηγορία), θέλουν να κλείσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα θέματα που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό! Θέλουν δηλαδή να «χτίσουν» σύντομα την ομάδα και να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή, τόσο σε παίκτες όσο και σε προπονητή!

Τα δεδομένα για τον Πενταζίδη

Στην διοίκηση της Ένωσης φαίνεται ότι εκτιμούν ιδιαίτερα το έργο του Νίκου Πενταζίδη και θέλουν να συνεχίσει στον πάγκο και τη νέα χρονιά, ωστόσο οι επαγγελματικές ασχολίες του νεαρού κόουτς αποτελούν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον μεγάλο πρόβλημα! Οι δύο πλευρές έχουν κάνει μια πρώτη επαφή πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και τις επόμενες για να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο! Αν ο Καβαλιώτης τεχνικός θελήσει να παραμείνει έχει καλώς, αν όμως όχι τότε η Καβάλα θα αναζητήσει άμεσα τον αντικαταστάτη του!

Σκέψεις για να παραμείνει ο Ντιαλό

Σε ότι αφορά τους αθλητές, εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη απώλεια για την Καβάλα, ακόμα και από αυτόν τον ίδιο τον υποβιβασμό! Στο σύνολο που πάλεψε μέχρι το τέλος για την σωτηρία υπήρχαν 6-7 νεαρά παιδιά, που «μεγάλωσαν» μαζί με την ομάδα τη φετινή χρονιά και είναι σίγουρο ότι αν αυτή παρέμενε, την επόμενη χρονιά με λίγες προσθήκες θα μπορούσε να πετύχει σπουδαία πράγματα! Δυστυχώς όμως η ομάδα θα διαλυθεί και ελάχιστοι θα παραμείνουν! Αυτή τη στιγμή οι μόνοι «σίγουροι» είναι ο Κουμλέλης και ο Σαββίδης, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το ίδιο να συμβεί και με τον Μανάκα! Ανοιχτό είναι επίσης και το ενδεχόμενο να παραμείνει ο ψηλός Άλφα Ντιαλό, που κι αυτός βελτιώθηκε σημαντικά απ’ την στιγμή που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο! Αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο στην «αγορά» η παρουσία του θα είναι σημαντική, ειδικά από την στιγμή που στην Β’ Εθνική αυτό που κυριαρχεί δεν είναι τόσο η τεχνική όσο η δύναμη!

2 παίκτες από Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, αν η ομάδα θελήσει να κάνει πρωταθλητισμό είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να βασιστεί μόνο σε ντόπιους παίκτες, ή τουλάχιστον απ’ την γύρω περιοχή! Είναι απαραίτητο να «μπει» και στην αγορά της Θεσσαλονίκης, κάτι που αναμένεται να γίνει με τουλάχιστον 2 παίκτες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Την συγκεκριμένη στιγμή, αυτό είναι το πλάνο πάνω στο οποίο σκέφτονται να κινηθούν οι παράγοντες της Καβάλας, που γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι θα υπάρξουν πολλές… εκπλήξεις στο χώρο!