Regatta Θρακικού Πελάγους 2017: Μεγάλος ανταγωνισμός και υψηλό επίπεδο-Αποτελέσματα και βαθμολογία

Συμμετείχαν συνολικά 10 σκάφη και πάνω από 120 ιστιοπλόοι σε 3 ιστιοδρομίες με συνεχείς και θεαματικές αλλαγές πανιών-Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου

Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης και τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης συνδιοργάνωσε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 3-5 Ιουνίου 2017 τη Regatta Θρακικού Πελάγους, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 10 σκάφη και πάνω από 120 ιστιοπλόοι.

Ο αγώνας ξεκίνησε το Σάββατο το μεσημέρι από το Φανάρι με χαμηλής έντασης ανέμους, οι οποίοι δυνάμωναν σταδιακά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσφέροντας ένταση και θέαμα, με αποκορύφωμα τον τερματισμό έξω από το λιμάνι της Καμαριώτισσας κατά τις 8 η ώρα το βράδυ όπου έπνεαν άνεμοι ισχυρότεροι των 35 κόμβων.

Την επόμενη μέρα η Επιτροπή Αγώνων επέλεξε να στήσει έναν ιδιαίτερα απαιτητικό στίβο πέντε μιλίων με τρεις παλινδρομικές έξω από το λιμάνι της Καμαριώτισσας. Η ένταση του ανέμου στην εκκίνηση έφθανε τους 10 κόμβους, ενώ στην ποντισμένη σημαδούρα που έπρεπε να καβατζάρουν τα σκάφη η ένταση έφθανε στους 25 κόμβους κάτι που ανάγκασε τα συμμετέχοντα σκάφη σε συνεχείς και θεαματικές αλλαγές πανιών. Την ίδια ημέρα αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η απονομή των επάθλων στους νικητές των δυο πρώτων ιστιοδρομιών.

Τη Δευτέρα το πρωί ο αγώνας ξεκίνησε από τη Σαμοθράκη με τερματισμό το λιμάνι της Θάσου. Τα πρώτα σκάφη κάλυψαν τα 40 μίλια της διαδρομής πολύ γρήγορα και έφθασαν στις 6 η ώρα το απόγευμα στον τερματισμό, ενώ ο διαρκώς μειούμενος σε ένταση άνεμος ταλαιπώρησε τα υπόλοιπα σκάφη τα οποία τερμάτισαν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας αναγκάζοντας τα μισά από αυτά σε εγκατάλειψη.

Οι εν λόγω συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου αποτέλεσαν πρόκληση για τους ίδιους τους ιστιοπλόους καθώς και για τον εξοπλισμό των σκαφών τους με αποτέλεσμα να περιμένουν με ανυπομονησία την επανάληψη του αγώνα τον επόμενο χρόνο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους πίνακες με τα αποτελέσματα των τριών ιστιοδρομιών, καθώς και με την τελική βαθμολογία.