30ο Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων: «Είμαστε πια πρωταθλητές»..!

Με μια ακόμα γιορτή που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο «Αλ. Δήμογλου» το 30ο πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας

Το 25ο Δημοτικό Σχολείο στα κορίτσια και το 22ο Δημοτικό Σχολείο στα αγόρια ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές στο φετινό πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ του Δήμου Καβάλας, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την διεξαγωγή των μεγάλων τελικών στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας! Σ’ αυτό το πρωτάθλημα θεσμό στα αθλητικά δρώμενα της Καβάλας, που είναι μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ελλάδα και ξεκίνησε αμέσως μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1987, άξιζε η γιορτή που στήθηκε  άψογα από την Δημωφέλεια στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολύς κόσμος στις εξέδρες! Οι τελικοί είχαν μεγάλο σασπένς τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια και σ’ αυτούς ξεχώρισαν ορισμένα παιδιά που ξεχειλίζουν από ταλέντο και είναι σίγουρο ότι θα τους ακούσουμε και δούμε πολλά απ’ αυτά τα επόμενα χρόνια!

Τα αποτελέσματα

Στα κορίτσια το 25ο ΔΣ κέρδισε το ΔΣ του Παληού με 34-23, ύστερα από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος, ενώ το ίδιο συνέβη και στον τελικό των αγοριών όπου το 22ο ΔΣ επικράτησε του 16ου ΔΣ με 43-34. Στους μικρούς τελικούς που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο ίδιο γήπεδο το 21ο ΔΣ στα αγόρια κέρδισε το 7ο ΔΣ με 49-35, και το 12ο ΔΣ επικράτησε του 24ου ΔΣ.

Διαγωνισμός Ευστοχίας Γονέων – Παιδιών

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στον τελικό των κοριτσιών και των αγοριών, πραγματοποιήθηκε ο τελικός του διαγωνισμού ευστοχίας γονιών και παιδιών στον οποίο συμμετείχαν 6 ζευγάρια! Νικητές του διαγωνισμού ήταν ο Ιωάννης Τότογλου με τον πατέρα του Κοσμά από το 24ο ΔΣ, ενώ στην 2η θέση τερμάτισε ο Νίκος Χατζηαβραάμ με τον πατέρα του Πρόδρομο από το 16ο ΔΣ, ενώ στην 3η θέση βρέθηκαν ο Ευάγγελος Ραξενίδης με τον πατέρα του Βασίλειο από το 24ο ΔΣ. Στο διαγωνισμό αυτό κάθε εύστοχο σουτ του παιδιού μετρούσε για 2 πόντους και του γονέα έναν!

Οι επίσημες παρουσίες

Πριν την έναρξη των απονομών στους νικητές, η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Καβάλας ερμήνευσε δύο τραγούδια, ένα από τα οποία ήταν και το γνωστό «Είμαστε πια πρωταθλητές» που γράφτηκε μετά τον θρίαμβο του 1987! Οι απονομές έγιναν από την Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, την πρόεδρο της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου καθώς επίσης και τους Δημοτικούς Συμβούλους Περικλή Τελίδη, Νίκο Ξανθόπουλο και Ευαγγελία Δρακονάκη, αλλά και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακό σύμβουλο Αρχέλαο Γρανά.

Η τελική 4αδα

(Αγόρια)

1η Θέση: 22ο ΔΣ: Γάκης Ελευθέριος, Παναγιώτης Κυριαζούδης, Τσαμούρης Αντώνιος, Μακαρατζής Γεώργιος, Χαραλαμπίδης Σωκράτης, Κούντουρας Μιχάλης, Μπογιατζόπουλος Δημήτριος, Τορνικίδης Δημήτριος, Τσιτσόπουλος Νικόλαος, Βαρώνας Νικόλαος, Ματάκας Θωμάς, Τρέχας Κωνσταντίνος, Γαβριηλίδης Χάρης, Οδυσσέως Θωμάς, Νταμάρης Αλέξανδρος.

2η Θέση: 16ο ΔΣ: Χατζηαβραάμ Νικόλαος, Μανιός Στέφανος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Μανιός Νικόλαος, Βαλαούρας Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παραλικίδης Ιωάννης, Βουνιόζος Στέφανος, Αντωνιάδης Βασίλειος, Πούγγουρας Ιωάννης.

3η Θέση: 21ο ΔΣ: Ιωάννου Ηλίας, Μπάης Αναστάσιος, Τσάκαλος Αθανάσιος, Καλαιτζίδης Αναστάσιος, Καμπουρέλης Σταύρος, Μακαρίτης Αθανάσιος, Ιωαννίδης Δημήτριος, Παπανικολάου Ευάγγελος, Λαλίδης Χρήστος, Μελίδης Δημήτριος, Μακαρίτης Ιωάννης, Τρυιποσπίτης Νικόλαος.

4η Θέση: 7ο ΔΣ: Χατζησάββας Παναγιώτης, Γερόπουλος Αλέξανδρος, Ηλιόπουλος Δημήτριος, Χατζησάββας Εμμανουήλ, Σαλπιγγίδης Γεώργιος, Βλαστός Γεώργιος, Ντουμπουρίδης Μάριος, Ανδρεαδάκης Ιωάννης, Μάρκου Άγγελος.

(Κορίτσια)

1η Θέση: 25ο ΔΣ: Μανδρανή Μαρία, Ορφανίδου Ελίζα, Κονταρίνη Ναυσικά, Τσαχάκη Αθανασία, Κυζάκη Σοφία, Παναγιωτίδου Η.Θ., Ψυλλάκη Αιμιλία, Καπετανέα Σοφία, Κονταρίνη Ηλέκτρα.

2η Θέση: ΔΣ Παληού: Γενικοπούλου Βικτώρια, Τουρέντζογλου Εριέττα, Λογοθέτη Κυριακή, Λυκάκη Ηλέκτρα, Σιμούδη Μαρίνα, Λιόλιου Βασιλική, Λασκαρίδου Αλεξάνδρα, Χρηστέλου Μαρινέλα, Μανδόλα Ελπίδα, Χρηστέλου Ευστρατία, Μελελούδη Δανάη.

3η Θέση: 12ο ΔΣ: Μπέκιο Ελεωνόρα, Μπουτίνα Ζηνοβία, Αποστολίδου Ξανθίππη, Εμαννουηλίδου Ζωή, Μήτου Παυλίνα, Δαδάρου Κάτια, Λέφα Μένια, Θασίτη Μαρία, Ασβεστοπούλου Δέσποινα, Αργυριάδου Δέσποινα, Τσάλμα Μαρκέλλα.

4η Θέση: 24ο ΔΣ: Ελμαζίδου Σοφία, Δερβετζή Κλειώ, Τελίδου Θάλεια, Παναγιωτίδου Αποστ., Τσεκμέζογλου Μαρίνα, Κλεανθίδου Μαρίνα, Χατζηλαζαρίδου Δήμητρα, Σταυρίδου Γεσθημανή, Καραγιάννη Αναστασία, Κοντοπούλου Στυλιανή, Δασκαλοπούλου Μίνα.