Νόμιμη και με τη… βούλα η χρήση αιγιαλού από τα Ναυταθλητικά Σωματεία

Επόμενος στόχος μια νέα τροπολογία ώστε τα Σωματεία να μην επιβαρύνονται οικονομικά για τη χρήση του αιγιαλού ή έστω να πληρώνουν ένα συμβολικό αντίτιμο

Μετά από προσπάθειες πολλών ετών της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και των Ομίλων είναι πλέον γεγονός μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες εκτός… θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, με τροπολογία που ψηφίστηκε στις 6 Ιουνίου τα Ναυταθλητικά Σωματεία θα μπορούν νομίμως να κάνουν χρήση του αιγιαλού, με το κατάλληλο αντίτιμο.

Απομένει ένα δεύτερο βήμα που θα ολοκληρώσει τις προσπάθειες αυτές: Είναι η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης ή η ψήφιση μίας νέας τροπολογίας με την οποία τα Ναυταθλητικά Σωματεία δε θα επιβαρύνονται οικονομικά για τη χρήση του αιγιαλού ή τουλάχιστον θα πληρώνουν μόνον ένα εικονικό μίσθωμα.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία έχει στείλει ήδη επιστολή προς τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την ικανοποίηση του προαναφερόμενου αιτήματος (διαβάστε την επιστολή εδώ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τους Ομίλους για την εμπιστοσύνη, τη συμπαράσταση, τη στήριξη και τη μαχητικότητά τους, αναφέροντας ότι «η δύναμη που αντλήσαμε από την υποστήριξη των Ομίλων μάς οδήγησε στο αποτέλεσμα αυτό».