Dragon of the Ring 2: Και το όνομα του «Δράκου»… Γιάννης Σοφοκλέους (φωτογραφίες)

Καρέ-καρέ η σκληρή μάχη με τον πρωταθλητή Ιταλίας Federico Spano που έληξε με την παγκοσμίου φήμης ζώνη KING OF THE RING να περνάει επάξια στα χέρια του Καβαλιώτη kickboxer-Guest Star της εντυπωσιακής διοργάνωσης ο δικός μας «γίγαντας» Αργύρης Δουκίδης

Το μεγάλο event του Kick Boxing τελείωσε… Τα φώτα στο ring έσβησαν λίγο μετά τις 12:00 το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2017 στο Κλειστό της Καλαμίτσας, όμως ο απόηχος είναι ακόμα «αναμμένος»…

Ο μεγάλος νικητής είναι ένας ή καλύτερα, τρεις: Ο Γιάννης Σοφοκλέους που κέρδισε επάξια με knockout τον Παγκόσμιο τίτλο, η Καβάλα που είναι-αδιαμφισβήτητα-η «Μητρόπολη» του Kick Boxing και μια εντυπωσιακή διοργάνωση που κέρδισε τις εντυπώσεις, το Dragon of the Ring 2.

Ήταν ένα πραγματικό show, αντάξιο σε όλα του των μεγάλων αντίστοιχων show του εξωτερικού, όπως γράψαμε και ξαναγράφουμε, αυτή τη φορά με… τεκμήρια. Μετά την πρώτη διοργάνωση στη Χίο, το Dragon of the Ring ήρθε στην Καβάλα, δίνοντας την ευκαιρία στο Καβαλιώτικο κοινό και όχι μόνο να δει από κοντά τους καλύτερους αθλητές του χώρου, από την Καβάλα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ήταν όλοι εκεί…

Στο pregame ήταν όλοι εκεί: Οι μαθητές του Σωκράτη Καραΐτη, Πάρη Βασιλικού, Παναγιώτη Καρανικολή και Λάζαρου Χατζησάββα έδωσαν το «παρών» στην αρένα του Δράκου, όπου κοντραρίστηκαν με αθλητές από τις καλύτερες σχολές από όλη την Ελλάδα σε 10 ζευγάρια που αγωνίστηκαν για 3 ή 4 γύρους.

Ο Τριαντάφυλλος «μίλησε»…

Highlight ο αγώνας του αγαπημένου του κοινού και νικητή του ζευγαριού, Καβαλιώτη kickboxer Τριαντάφυλλου Μαυρίδη, που ξεσήκωσε το πλήθος μπαίνοντας στο ring με τη σημαία του Πόντου, υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας.

Η ώρα του Καβαλιώτη… HULK

Λίγο πριν τελειώσει το pregame, ο σεισμογράφος έγραψε πολλά… Ρίχτερ στο ring με την είσοδο ενός άλλου πρωταθλητή παγκόσμια εμβέλειας, του Καβαλιώτη «γίγαντα», Bodybuilder Αργύρη Δουκίδη, μεγάλου νικητή του WABBA WORLD HELLAS 2017 στη Χαμηλή Κατηγορία Bodybuilding Ανδρών, που έδωσε ένα show σπάνιο για τα δεδομένα όχι μόνο της Καβάλας, αλλά της Ελλάδας.

Καρέ-καρέ η μάχη του Καβαλιώτη «Δράκου» 

Αναμφισβήτητα η μεγάλη στιγμή των αγώνων ήταν η θριαμβευτική προσπάθεια του κορυφαίου Έλληνα kickboxer Γιάννη Σοφοκλέους απέναντι στον Ιταλό πρωταθλητή Federico Spano για τη διεκδίκηση της παγκόσμιου φήμης ζώνη KING OF THE RING της ομοσπονδίας WIPU, μια ζώνη που έχουν κατακτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα του επαγγελματικού Kick Boxing όπως ο Albert Kraus, ο Wanlop Sitpholek, μέχρι τους δικούς μας Μιχάλη Ζαμπίδη και Πάρι Βασιλικό.

Η μάχη σκληρή, αμφίρροπη μέχρι τον 5ο γύρο, από τη στιγμή κιόλας που ο Γιάννης μπήκε στο ring της Καβάλας, επιστρέφοντας στην πόλη του μετά από 4 χρόνια

Στη μέση του αγώνα οι δυο αθλητές ήταν πολύ κοντά. Ο Γιάννης προηγούνταν του Ιταλού με 30 πόντους έναντι 27, δείγμα του υψηλού επιπέδου και των δυο, σε έναν αγώνα ανοιχτό, με πολλά χτυπήματα και επιθέσεις που υπερείχαν της άμυνας.

Ο θρίαμβος του Γιάννη ήρθε με knockout

Ο Σοφοκλέους αποφάσισε να… ξεκαθαρίσει τα πράγματα στην αρχή του 5ου και τελευταίου γύρου. Ο Ιταλός κουράστηκε από τα σφυροκοπήματα του Γιάννη από τον 3ο γύρο και έπειτα και τελικά ο Καβαλιώτης kickboxer τον γκρέμισε με knockout στην μπλε γωνία, παίρνοντας επάξια την πολυπόθητη ζώνη.

Ο Σοφοκλέους πήρε τον παγκόσμιο τίτλο από τα χέρια του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WIPU Harry Gorian, ο οποίος παραβρέθηκε ως supervisor του event, η παρουσία του οποίου τίμησε ιδιαίτερα τη διοργάνωση αλλά και την «Μητρόπολη» του Kick Boxing, την Καβάλα

Μια Καβάλα που έβγαλε και τρίτο κάτοχο ενός Παγκόσμιου τίτλου τέτοιου βεληνεκούς: Πάρις Βασιλικός από την Καβάλα, Μιχάλης Ζαμπίδης, μαθητής του αειμνήστου «Δασκάλου», επίσης Καβαλιώτη Σίμου Ζαχόπουλου και Γιάννης Σοφοκλέους.

… Ένας Σοφοκλέους που κατέχει το άπιαστο ρεκόρ των 207 νικών και 5 ηττών, ένα ρεκόρ που θα σπάει και θα ξανασπάει, όσο θα αντέχει, όπως λέει και ο ίδιος…

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Σοφοκλέους στον ALPHA Radio 88,6 εδώ.