2ο Εργασιακό μπάσκετ: Οι εργαζόμενοι της Καβάλα Oil κράτησαν το στέμμα τους!

Σ’ έναν συναρπαστικό τελικό που έγινε στο «Αλ. Δήμογλου» και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, επικράτησαν τον Γυμναστών με 52-51 διατηρώντας την 1η θέση που είχαν κερδίσει και πέρυσι

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα των Εργαζομένων στην Καβάλα Oil στέφθηκε πρωταθλήτρια στο 2ο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ του Δήμου Καβάλας, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό που έγινε το βράδυ της Κυριακής τους Γυμναστές με 52-51! Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή έως το τέλος και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στην κυριολεξία, στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης! Με το σφύριγμα της λήξης ξεκίνησε το πανηγύρι των φίλων της Καβάλα Oil που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις κερκίδες φωνάζοντας «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές»!

Ο αγώνας

Οι Γυμναστές ξεκίνησαν καλύτερα στον αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα με 7-0, με την Καβάλα Oil να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο καλάθι που πέτυχαν ήταν στα 4.33 πριν το τέλος του 1ου 10λεπτου, όταν με 3ποντο του Πενταζίδη (που ήταν ο πρωταγωνιστής των πρωταθλητών) μείωσαν σε 7-3! Στο τέλος της περιόδου πέρασαν μπροστά με 13-12 με τρίποντο σε νεκρό χρόνο και απ’ εκεί και πέρα διατήρησαν το προβάδισμα σχεδόν μέχρι το τέλος του αγώνα! Έφτασαν την διαφορά ακόμα και σε διψήφιο νούμερο, ωστόσο οι Γυμναστές την ροκάνιζαν και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να βγουν μπροστά στο 1.38 πριν το τέλος με τρίποντο του Χατζηαβραάμ που έκανε το 47-48.

Τα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα

Απ’ εκεί και πέρα όμως ανέλαβε δράση ο Πενταζίδης με συνεχόμενους πόντους από ελεύθερες βολές κάνοντας το σκορ 52-48. Με ωραία ατομικό προσπάθεια ο Δημητριάδης μείωσε σε 52-50 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ακολούθως η Καβάλα Oil εκτέλεσε βολές, απ’ το γρήγορο φάουλ που έκαναν οι Γυμναστές, αλλά ο Καρασακαλίδης ήταν άστοχος! Στην τελευταία επίθεση ο Πενταζίδης έκανε φάουλ στην Δημητριάδη 4.7 δεύτερα πριν τη λήξη, δίνοντας στην ευκαιρία στην ομάδα του να ισοφαρίσει. Όμως αυτός αστόχησε στην 1η βολή και ευστόχησε στην 2η κάνοντας το τελικό 52-51, μιας και στο χρόνο που απέμεινε δεν άλλαξε τίποτα!

Δεκάλεπτα – Συνθέσεις

Τα 10λεπτα του αγώνα ήταν 13-12, 33-27, 43-38 και 52-51.

Η Καβάλα Oil αγωνίστηκε με τους: Ζαρζαβατσίδη, Θαγγόπουλο, Καρασακαλίδη, Λεωνίδη, Πενταζίδη, Αγγελίδη, Φωτιάδη, Ανθημιάδη, Χατζηβασιλειάδη, Αρβανίτη και Σοφιανόπουλο, ενώ μαζί τους ήταν και οι τραυματισμένοι Ακατζηλιώτης, Βικίδης και Σταμάτης. Προπονητής ο Φώτης Σαχαρίδης.

Οι Γυμναστές αγωνίστηκαν με τους: Μαγιάνη, Καμπουρίδη, Αρβανιτίδη, Σχοινάκη, Στεφανίδη, Παπαδόπουλο, Χατζηαβραάμ, Δημητριάδη, Αϊβαζίδη, Μόμτσο, Τσίρτση, Λογοθέτη και Μαρκιανό. Προπονητής ο Θέμης Κουντουράς.

Με 5 παίκτες οι Πυροσβέστες, πήραν την 3η θέση

Στον μικρό τελικό που έγινε νωρίτερα στο «Αλ. Δήμογλου» οι Πυροσβέστες επικράτησαν των Μηχανικών με 75-45 και κατέκτησαν την 3η θέση στην γενική κατάταξη! Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν με μόλις 5 παίκτες (λίγο πριν από το τέλος εμφανίστηκε και ο Σοφοκλέους, που την προηγούμενη ημέρα πήρε ακόμα ένα παγκόσμιο τίτλο στο Kick – Boxing στο ίδιο γήπεδο) ήταν πολύ καλύτεροι και κυρίως πιο εύστοχοι και πήραν άνετα και δίκαια τη νίκη. Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν 15-19, 24-38, 31-55 και 45-75.

Οι Πυροσβέστες αγωνίστηκαν με τους: Αγγελίδη, Πουλαρινό, Βαρώνα, Γκαρανάτσιο, Γκαβανά και Σοφοκλέους. Προπονητής ο Παναγιώτης Αγγελίδης.

Οι Μηχανικοί αγωνίστηκαν με τους: Ασημή, Μιχαηλίδη, Βαρώνα, Τσιπουρίδη, Σφούνη, Βαρδάκα, Σαρόγλου, Βλάχο, Παπουτσή, Τζεβελέκη, Δεδουλάρη, Φραγγίδη και Παπαδόπουλο. Προπονητής ο Χαράλαμπος Δαμιανίδης.

Οι πρώτοι σκόρερ της κανονικής περιόδου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του αγώνα βραβεύτηκαν και οι 3 πρώτοι σκόρερ της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος που ήταν οι εξής:

  1. Θωμάς Φουρτούνας (Επιμελητήριο & Εμπ. Σύλλογος) 236 πόντοι
  2. Δημήτρης Σωτηριάδης (Λευκοσιδηρουργία Καβάλας) 199 πόντοι
  3. Σταύρος Παντέρμαλης (Δικηγόροι) 185 πόντοι.