Σκοποβολή – «Αετός»: Ανεπανάληπτος θρίαμβος στο σκοπευτήριο του Λαγκαδά

6 μετάλλια και 3 κύπελλα ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας των αθλητών του αθλητικού συλόγου «Αετός» Νέστου – Καβάλας στον πρωταθληματικό αγώνα σκοποβολής σκητ (15) Β’ – Γ’ κατηγορίας που έγινε στον Λαγκαδά

Ένα θρίαμβο 3 x 3 x 3 x 2 δηλαδή με 6 μετάλλια (3 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο) και 3 κύπελλα έκαναν οι αθλητές του αθλητικού συλλόγου «Αετός» Νέστου – Καβάλας στον πρωταθληματικό αγώνα σκοποβολής σκητ (15) Β’ – Γ’ κατηγορίας που έγινε το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2017 στο σκοπευτήριο του Δρακόντιου στον Λαγκαδά με διοργανωτή τον Σκοπευτικό Όμιλο Μακεδονίας.

Οι περισσότερες συμμετοχές

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου της Καβάλας ήρθε από τις συμμετοχές όπου με 8 αθλητές είχε την πολυπληθέστερη ομάδα στην διοργάνωση. Στην συνέχεια η επίδοση 71/75 της πρώτης ημέρας του αγώνα του αθλητού του «Αετού Παναγιώτη Παπαντωνίου αποτελεί μια από τις υψηλότερες φετινές επιδόσεις στην Ελλάδα και ατομικό ρεκό του ίδιου και του συλλόγου και της Περιφέρειας.

3 πρώτες θέσεις στην Γ’ κατηγορία

Στην Γ’ κατηγορία οι 3 πρώτες θέσεις ήταν στην κυριολεξία υπόθεση του «Αετού». Πρώτης νικητής ήταν ο Τάσος Βαμβακίδης με επίδοση 83/125 που τον ανεβάζει στην Β’ κατηγορία του χρόνου. Δεύτερος νικητής ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος Πέτρος Στάθης με επίδοση 51/125 και τρίτος νικητής ο Θωμάς Μυστίλογλου με επίδοση 48/125.

2 πρώτες θέσεις στην Α’ κατηγορία

Στην Α’ κατηγορία οι 2 πρώτες θέσεις ήταν κι αυτές του συλλόγυ της Καβάλας. Πρώτος νικητής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Παπαντωνίου με επίδοση 109/125 και δεύτερος νικητής ο Αθανάσιος Ντενικοράκης με επίδοση 89/125.

Χρυσό και στην Β’ κατηγορία

Τέλος στην Β’ κατηγορία και οι 3 αθλητές του «Αετού» κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του αγωνίσματος μετά τον προκριματικό όπου πρώτος νικητής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Δαμιανός για πρώτη του φορά με επιδόσεις 89/125 + 41/60. Ο Σοφοκλής Κουταλιάγκας ήταν πρώτος στον προκριματικό με επίδοση 104/125 αλλά με μέτρια εμφάνιση και για ένα δίσκο λιγότερο στον τελικό έχασε το μετάλλιο και κατετάγη 4ος με επίδοση 19/40. Ο Σωτήρης Βαλούρδος με επίδοση 85/125 κατάφερε για πρώτη του φορά να προκριθεί 5ος στον τελικό της κατηγορίας όπου εκεί με επίδοση 9/20 κατετάγη τελικά 6ος.

Στους κορυφαίους της Ελλάδας

Μετά τον αγώνα αυτό, στην βαθμολογία του πρωταθλήματος Ελλάδος και της ζώνης της περιοχής μας, δηλαδή στην Βόρεια Ελλάδα της Β’ κατηγορίας σκητ, οι αθλητές του συλλόγου της Καβάλας Δαμιανός και Κουταλιάγκας καταλαμβάνουν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Τέλος δεν έχει προηγούμενο η μεγαλύτερη επιτυχία των αθλητών του συλλόγου να είναι τριπλή, διότι κατάφεραν 3 πρώτες νίκες (και όχι μόνο) σε όλες τις κατηγορίες μέσα στην έδρα (σκοπευτήριο) ενός συλλόγου που βρίσκεται ανάμεσα στους 3 καλύτερους της Ελλάδος, χωρίς ο «Αετός» να διαθέτει την ανάλογη γηπεδική υποδομή.