Γ. Φιλόσογλου για τον ΑΟΚ: «Εύκολη η κριτική, αλλά χρειάζεται και θέση…»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση - θέση σε ότι αφορά την κριτική που ασκείται τον τελευταίο καιρό στον ερασιτέχνη ΑΟΚ έκανε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Καβάλας

Με αφορμή, προφανώς, την σκληρή ανακοίνωση των «Γαλάζιων Αργοναυτών» που εκφράζει τους προβληματισμούς και την αγωνία της για το παρόν και το μέλλον του ΑΟΚ, και την κουβέντα που προκλήθηκε, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος διετέλεσε και μέλος της διοίκηση του ΑΟΚ επί εποχής Μάκη Ψωμιάδη, έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με την οποία τοποθετεί τα πράγματα στην σωστή τους θέση, σε ότι αφορά το «καραβάκι»!

«Τι είναι αυτοί οι… παραλίες»;

«Την πρώτη χρόνια επί Μάκη Ψωμιάδη, που ξεκίνησε η ξέφρενη πορεία από την Γ εθνική στην Super Leauge, ήμουν μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος τύπου της ομάδας. Πέρασα ατέλειωτες ώρες μαζί του. Καλοκαίρι και πηγαίνουμε οι δυο μας, στην Προσοτσάνη για το φιλικό της ομάδας. «Γιώργαρε, τι ‘ναι αυτοί οι παραλίες ρε; Θα ματώσω αλλά θα ανεβάσω την ομάδα». Απογοήτευση μεγάλη. Μετά το τέλος του ματς μου ζητά να πάμε Θεσσαλονίκη. Στον δρόμο είχε ήδη κλείσει επτά μεταγραφές, χωρίς την εμπλοκή μάνατζερ. Μεγάλες προκαταβολές, σε κάποιους δε όλο το συμβόλαιο μπροστά (στο μεταξύ είχε γεμίσει το ταμπλό του αυτοκινήτου από μασημένα κομμάτια πούρου). Την επόμενη ημέρα μου δίνει χρήματα, να επιστρέψω στην Καβάλα, αφού ήδη είχαν φτάσει κάποιοι ποδοσφαιριστές να υπογράψουν. Τις επόμενες ημέρες, έκλεισε και άλλους πρωτοκλασάτους παίκτες. Με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο. Την συνέχεια την ξέρουμε. Επίσης, εκτός από τα χρήματα, ήταν άνθρωπος που γνώριζε από ποδόσφαιρο και μπορούσε επίσης να προστατέψει την ομάδα. Αυτές είναι οι τρεις αναγκαίες συνθήκες για να πάει μπροστά η ομάδα: χρήματα, γνώση από ποδόσφαιρο, προστασία της ομάδος.

Τα δεδομένα…

Εκτός από την γνώση ποδοσφαίρου – υπάρχουν εκτιμώ άνθρωποι γι’ αυτό- δυστυχώς τα υπόλοιπα πρέπει να βρεθεί άνθρωπος-οι που να μπορούν να τα κάνουν. Είναι δεδομένο πως ο ερασιτέχνης δεν μπορεί. Επίσης δεδομένο πως κανείς δεν εμφανίστηκε να δείξει ενδιαφέρον που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις απαιτήσεις. Όποτε μοιραία, μπαίνει η ομάδα σε μια φάση διαχείρισης με ανθρώπους που θα βάλουν από το υστέρημα τους για να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Η κριτική είναι εύκολη. Σημαίνει άρση. Στα προβλήματα όμως χρειάζεται και θέση. Και θέση (λύση δηλαδή αξιόπιστη και ρεαλιστική ) δεν βλέπω να έχει προταθεί, εκτός από το να ζητούνται τα αδύνατα από ανθρώπους που δεν μπορούν να τα προσφέρουν.

ΥΓ: Ο Δήμος Καβάλας τα προηγούμενα δυο χρόνια, στήριξε όσο μπορούσε την ομάδα με διάφορους τρόπους (και οικονομικά ) όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Το ίδιο θα πράξει και φέτος. Είναι όμως προφανές πως δεν αρκεί».