Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Η Καβάλα έχει μπασκετική παιδεία»

Ο νέος προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας μιλάει για την ομάδα και τα πλεονεκτήματα της, τις μεταγραφές, τον στόχο της αλλά και τον κόσμο της

Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει τίποτα ως φήμη και σενάρια, ωστόσο στην ομάδα μπάσκετ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας υπάρχει έντονη κινητικότητα σε ότι αφορά τις επιλογές που θα γίνουν για την στελέχωση του ρόστερ, εν όψει της παρουσίας της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής! Αυτό αναφέρει μάλιστα και ο νέος προπονητής του συλλόγου Ανδρέας Καραπιπερίδης που μίλησε στο KavalaPost για τα μεταγραφικά θέματα, τον στόχο της χρονιάς αλλά και την καλή εικόνα που έχει η Καβάλα στο χώρο του μπάσκετ, και η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στις επαφές που έχει με διαφόρους παίκτες – στόχους!

«Θέλουμε έμπειρους παίκτες»

Αναφερόμενος στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας τόνισε ότι «θα πρέπει να πούμε ότι βρισκόμαστε στην ουσία στη μέση της μεταγραφικής περιόδου και αυτή τη στιγμή μιλάμε με πολλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Βασική μας επιδίωξη είναι να μπορέσουμε να αποκτήσουμε αθλητές που έχουν εμπειρία από την κατηγορία αλλά και από μεγαλύτερες κατηγορίες, γι’ αυτό και φαίνεται ότι έχουμε καθυστερήσει λίγο σε ότι αφορά το «κλείσιμο» των συμφωνιών μ’ αυτούς! Πάντως με εξαίρεση το Αγρίνιο και το Πευκοχώρι καμία άλλη ομάδα δεν έχει «κλείσει» παίκτες αυτή την εποχή. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι παίζει ρόλο και η στάση αναμονής που τηρούν οι αθλητές λόγω των διαφόρων ανακατατάξεων που περιμένουν να συμβούν στο χώρο…»! Στην ερώτηση από πού θα προέρχονται αυτοί οι παίκτες απάντησε ότι «θα έχουμε σίγουρα παίκτες από την Καβάλα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και από την Θεσσαλονίκη».

«Γνωστό και καλό όνομα η Καβάλα»

Στην επισήμανση ότι οι παίκτες από την Θεσσαλονίκη μπορεί να επιβαρύνουν σημαντικά το μπάτζετ της χρονιάς, είπε ότι αυτό δεν συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις παρά τα όσα μπορεί να πιστεύουν ορισμένοι. Έδωσε μάλιστα μια πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση που έχει να κάνει με την εικόνα της ομάδας της Καβάλας στο χώρο του μπάσκετ, αλλά και τις πολύ καλές υποδομές που διαθέτει στο γήπεδο της!!! «Η Καβάλα έχει μια σημαντική παρακαταθήκη από την παρουσία της στην Α1 και Α2 Εθνική και είναι γνωστό ότι σε σχέση με πολλές άλλες ομάδες είναι ένα σωματείο που λειτουργεί σωστά και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει. Επίσης είναι μια ομάδα που διαθέτει γυμναστή και φροντιστή και ένα πολύ καλό γήπεδο, όπου κανείς μπορεί να δουλέψει άνετα»! Στα εύλογα ερωτηματικά που προκλήθηκαν από τις τελευταίες διαπιστώσεις, ο κόουτς της Καβάλας που γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα επισήμανε ότι «υπάρχουν ομάδες της κατηγορίες που δεν έχουν αυτές τις… ανέσεις, ενώ δεν έχουν και άλλα  βασικά πράγματα όπως για παράδειγμα θέρμανση στο γήπεδο τον χειμώνα»!!!

«Στόχος η Α2 και η επιστροφή των φιλάθλων»

Μιλώντας στη συνέχεια για τους στόχους της Ένωσης ήταν ξεκάθαρος μιλώντας για επιστροφή στην Α2 Εθνική, ενώ έθεσε και ακόμα έναν για την επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο. Είπε χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να κάνουμε το κοινό της Καβάλας, που έχει αποδείξει ότι διαθέτει μπασκετική παιδεία, να επιστρέψει το γήπεδο. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχει απογοήτευση από τον υποβιβασμό, όμως εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε, να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και με τον τρόπο αυτό να φέρουμε τους φιλάθλους και πάλι στο πλευρό μας»!