Δήμος Καβάλας: Στις 4 Ιουλίου δημοπρατείται το Βερούλειο!

Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, στο τέλος του έτους και όλα πάνε καλά τον Απρίλιο - Μάιο του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί

Μετά την ψήφιση του έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας, το έργο της πλήρους ανακαίνισης του Βερούλειου σταδίου παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, ακολουθώντας βέβαια την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδρομή! Έτσι λοιπόν την μεθεπόμενη Τρίτη 4 Ιουλίου το έργο που έχει προϋπολογισμό που αγγίζει το 1.600.000 ευρώ θα δημοπρατηθεί κάτι που σημαίνει ότι αν δεν παρουσιαστούν προβλήματα με καθυστερήσεις και ενστάσεις στην διαδικασία οι εργασίες στο χώρο θα ξεκινήσουν ακόμα και πριν από το τέλος του 2017! Αν πράγματι συμβεί αυτό τότε το έργο μπορεί να είναι έτοιμο περί τον Απρίλιο ή Μάιο του 2018, μιας και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών προβλέπει ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα 4 μηνών για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις.

Τι θα γίνει στο στάδιο…

Υπενθυμίζεται ότι το έργο (που αναμένεται να πάρει μια σημαντική έκπτωση από τον εργολάβο που θα το αναλάβει που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 50%) περιλαμβάνει την τοποθέτηση έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο, και πλαστικού τελευταίας γενιάς στους χώρους ανατολικά του σταδίου αλλά και εκεί που βρισκόταν η παλιά κερκίδα (από την πλευρά της πυροσβεστικής). Επίσης θα γίνει ριζική ανακαίνιση στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και των διαιτητών, αλλά και ένα γενναίο «λίφτινγκ» στην μοναδική κερκίδα του γηπέδου, όπου θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα! Σημαντική παρέμβαση θα είναι και η τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού κάτι που θα μεγαλώσει το χρόνο προπονήσεων των συλλόγων, ειδικά τον χειμώνα! Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία και είναι χαρακτηριστικό ότι θα καλυφθεί με ειδική πέργκολα και το κτήριο της ΔΕΗ που γειτνιάζει με το Βερούλειο. Οι ομάδες είναι ενημερωμένες ότι στην επόμενη αγωνιστική περίοδο θα «ξεσπιτωθούν» για κάποιους μήνες και ήδη έχουν κάνει τις κινήσεις τους για «μετακομίσουν» προσωρινά σε άλλα γήπεδα, μιας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα γήπεδα Ποταμουδίων, Παληού και Τένις στην Καλαμίτσα

Εκτός του Βερούλειου όμως θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές της Καβάλας και των δημοτικών ενοτήτων! Έτσι, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα περάσει η έγκριση εκτέλεσης των έργων της ριζικής ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου των Ποταμουδιων, η κατασκευή νέου ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο «Κοράλλι» Παληού όπως επίσης και ανακαίνιση των γηπέδων τένις στο ΔΑΚ της Καλαμίτσας. Εκεί προβλέπεται να μπουν τρεις νέοι τάπητες, νέες τέντες και νέα καθίσματα. Όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν μια εργολαβία η οποία θα έχει προϋπολογισμό που θα φτάνει τις 200.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται (και πάλι) η έκπτωση που θα δώσει ο εργολάβος που θα «κερδίσει» το έργο. Σε ότι αφορά το κλειστό των Ποταμουδίων οι εργασίες που θα γίνουν θα έχουν να κάνουν με την ψύξη και θέρμανση του χώρου, με την ανακαίνιση αποδυτηρίων, τουαλετών και κυλικείου, καθώς και αντιμετώπιση υγρασιών και ελαιοχρωματισμός!

Από Σεπτέμβριο σε Χαλκερό,

Ν. Καρβάλη και Φιλίππους

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Καβάλας, οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και στα γήπεδα ποδοσφαίρου των Δημοτικών Ενοτήτων! Αυτές προβλέπεται να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο σε Χαλκερό, Ν. Καρβάλη και πρώην Δήμο Φιλίππων, μιας και εκεί υπάρχουν σημαντικές ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν για να μπορέσουν εκτός των άλλων να αποκτήσουν και την απαραίτητη αδειοδότηση που αποτελεί και τον μεγαλύτερο «βραχνά» όχι μόνο του Δήμου Καβάλας, αλλά όλων των Δήμων σε όλη την Ελλάδα!