Τάσος Στεφανίδης: «Πυροβολήθηκα» γιατί δεν είμαι «πιόνι» του

Το στέλεχος της «αντιπολίτευσης» στην ΕΠΣ Καβάλας και υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, με επιστολή του αναλύει τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε από την διοίκηση της Ένωσης και στέκεται στο πλευρό του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Mετά τον Γιώργο Σουφλέρη ακόμα ένα στέλεχος της «αντιπολίτευσης» στην ΕΠΣ Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναλύει τους λόγους που έφυγε από το πλευρό του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια του Μιχάλη Παπαδόπουλου στις εκλογές του Αυγούστου. Ο παράγοντας της Δόξας Αμυγδαλεώνα Τάσος Στεφανίδης επισημαίνει ότι σε αντίθεση με κάποιους έχει παίξει επί πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και στη συνέχεια υπηρέτησε την ομάδα του από διοικητικές θέσεις. Ακολούθως βρέθηκε στην διοίκηση της ΕΠΣΚ, απ’ όπου όπως υποστηρίζει «πυροβολήθηκε» γιατί δεν ήταν «πιόνι». Τέλος αναλύει τους λόγους με τους οποίους στέκεται στο πλευρό του Μιχάλη Παπαδόπουλου, κάνοντας λόγο για έναν τίμιο και αξιοκρατικό παράγοντα.

«Απ’ τις πιο τραυματικές εμπειρίες…»

Η επιστολή του Τάσου Στεφανίδη αναφέρει τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Είχα την ευτυχία να είμαι υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές της ΕΠΣ Καβάλας τις οποίες κέρδισε η παράταξη στην οποία ανήκα. Όταν όμως ήρθε η στιγμή να πάρω θέση ως τακτικός σύμβουλος στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, έζησα μια από τις πιο τραυματικές εμπειρίες στην πολύχρονη ποδοσφαιρική μου διαδρομή. Εγώ, ο ποδοσφαιριστής που επί είκοσι και πλέον χρόνια βρισκόμουν στην κορυφή του τοπικού μας ποδοσφαίρου, φορώντας την φανέλα της Δόξας Αμυγδαλεώνα και στη συνέχεια επί πολλά χρόνια υπηρέτησα το σωματείο του χωριού μου ως παράγοντας οδηγώντας το στην Δ’ Εθνική κατηγορία «πυροβολήθηκα» ύπουλα από έναν άνθρωπο που στη ζωή του δεν φόρεσε ποτέ σορτσάκι ποδοσφαιριστή. Έτυχε όπως διαπίστωσα να μην είμαι «πιόνι» στα σχέδια του, με αποτέλεσμα να επινοήσει χίλιες δύο οργανωμένες σχεδιασμένες και καθοδηγούμενες ραδιουργίες ώστε να αποπεμφθώ από την Ένωση.

Γνωρίζουν…

Δεν θέλω να γυρίσω πίσω, αδιαφορώ για το χθες και τον άνθρωπο που με έβλαψε, διότι όσοι ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο, γνωρίζουν όλοι τους πολύ καλά ποιος είναι ο Τάσος Στεφανίδης. Γνωρίζουν πολύ καλά πόσους τόνους ιδρώτα έχω χύσει μέσα στα γήπεδα τιμώντας τη φανέλα της ομάδας που φορούσα. Γνωρίζουν όλοι τους, πόσο ακριβά έχω πληρώσει το παραγοντιλίκι, αφού το ίδιο ζουν και αυτοί που έτυχε να υπηρετήσουν ως παράγοντες σε σωματεία. Για το λόγο αυτό θέλω να κοιτάξω μπροστά, να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.» στην οποία ανήκω, για την βελτίωση του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Γιατί με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο

Μέσα όμως στην ταλαιπωρία αυτή που έζησα, κυρίως από ένα άτομο με ταραγμένη ψυχοσύνθεση, γνώρισα και έναν σπουδαίο παράγοντα, αλλά πρωτίστως αδαμάντινο ως χαρακτήρα άνθρωπο, τον Μιχάλη Παπαδόπουλό. Με τον Μιχάλη συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια στο χώρο του τοπικού μας ποδοσφαίρου, αφού υπήρξε αξιόλογος ποδοσφαιριστής του «Πιερικού» Μελισσοκομείου, στη συνέχεια διαιτητής του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Καβάλας και τέλος ένας πετυχημένος παράγοντας και πρόεδρος του Πιερικού. Τα τελευταία χρόνια διαπρέπει με το ήθος τόσο στην ΕΠΣ Καβάλας όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Είναι ένας άνθρωπος που συγκέντρωσε στο πρόσωπο του τόσα πολλά αξιώματα όσοι λίγοι άλλοι έχουν πετύχει στη ζωή του, πόσο δε μάλλον ο αδύνατος ποδοσφαιρικός του αντίπαλος. Χαίρομαι που ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αν και έζησε τόσες διακρίσεις παρέμεινε, ταπεινός, ανιδιοτελής και κυρίως άνθρωπος με συνείδηση και αξιοπρέπεια, στοιχεία που σπανίζουν στην εποχή μας από τους ανθρώπους. Ο άνθρωπος αυτός θεωρώ ότι είναι το μέλλον του τοπικού μας ποδοσφαίρου και θα καταλάβω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τον βοηθήσω να δημιουργήσει ένα ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό μα πάνω από όλα τίμιο και αξιοκρατικό. Με σεβασμό στο καβαλιώτικο ποδόσφαιρο».