Καβάλα BC: Για αρχή… Αθανασιάδης και Παντόπουλος

Από τον έμπειρο σκόρερ Δημήτρη Αθανασιάδη και τον ταλαντούχο Ιάσωνα Παντόπουλο, ξεκίνησε το «χτίσιμο» της νέας ομάδας

Από δύο Καβαλιώτες αθλητές ξεκίνησε η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας, εν όψει του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη απέκτησε τον Δημήτρη Αθανασιάδη και τον Ιάσωνα Παντόπουλο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις!

Ο Δημήτρης Αθανασιάδης

Ο Δημήτρης Αθανασιάδης αποτελούσε στόχο της Καβάλας και πέρσι, όταν προετοιμαζόταν για την Α2 Εθνική, ωστόσο λόγο επαγγελματικού φόρτου η μεταγραφή αυτή δεν ολοκληρώθηκε! Φέτος όμως στην Β΄ Εθνική, όπου ο κύκλος των μετακινήσεων είναι μικρότερος και οι αγώνες θα δίνονται τις Κυριακές , ο έμπειρος αθλητής απάντησε θετικά στην πρόταση της ομάδας (αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες, ακόμα και της Θεσσαλονίκης) που στο πρόσωπο του ψάχνει τον ηγέτη της στην επίθεση και έναν αθλητή που με την πορεία του έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Αθανασιάδης ήταν πρώτος σκόρερ στην Γ’ Εθνική, τόσο με την φανέλα της Αγ. Βαρβάρας όσο και με τον Αστέρα όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια! Διαθέτει τεράστια εμπειρία έχοντας περάσει από πολλές ομάδες από το 2002 οπότε και πήρε μεταγραφή από τον Αστέρα στον Μακεδονικό και στη συνέχεια ακολούθησαν, ΚΑΟΔ, Απόλλων Πάτρας, Ηρακλής, Δάφνη, ΜΕΝΤ και Κόροιβος.

Ο Ιάσωνας Παντόπουλος

Όσο για τον Ιάσωνα Παντόπουλο, αποτελεί παιδί της παραγωγικής διαδικασίας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης που μεταγράφηκε στον Άρη και επιστρέφει στην Καβάλα, έχοντας περάσει και από την εφηβική ομάδα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και από τις Εθνικές ομάδες προπαίδων και παίδων! Φέτος μάλιστα ο 18χρονος αθλητής, συμμετείχε με την ομάδα του Ελληνικού Κολεγίου στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στη Λεμεσό της Κύπρου κατακτώντας την 2η θέση.