Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Χάρης Πλιούκας το νέο πρόσωπο!

Ανακοινώθηκε η απόκτηση του έμπειρου αθλητή ενώ επιβεβαιώθηκε και η συμφωνία με τους Αθανασιάδη και Παντόπουλο

 

Δύο επιβεβαιώσεις και μια νέα μεταγραφή περιελάμβανε η ανακοίνωση της διοίκησης της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας που προετοιμάζεται για την παρθενική της παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Έτσι λοιπόν μετά την επισημοποίηση της απόκτησης του έμπειρου Καβαλιώτη σκόρερ Δημήτρη Αθανασιάδη και του νεαρού Ιάσωνα Παντόπουλου, η είδηση ήρθε από το κλείσιμο της μεταγραφής του Χάρη Πλιούκα που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά, με την εμπειρία του στο χώρο. Η μεταγραφή του Πλιούκα ανήκει σ’ αυτές τις κινήσεις που ήταν σίγουρο ότι θα κάνει η Καβάλα από την περίφημη «αγορά της Θεσσαλονίκης» και η οποία μάλιστα δεν θα είναι η μόνη! Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη θα συνεχίσει την προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ του από την συμπρωτεύουσα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται και άλλες ανακοινώσεις.

Η Ανακοίνωση

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής: «Στην προσπάθεια συγκρότηση ενός δυναμικού συνόλου, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ανακοινώνει την απόκτηση των Δ. Αθανασιάδη, Ι. Παντόπουλου και Χ. Πλιούκα.

Ο Χ. Πλιούκας

Ο Χάρης Πλιούκας ξεκίνησε το μπάσκετ από την ομάδα του Αίαντα Ευόσμου όπου παρέμεινε μέχρι και το 2004. Από το 2004 μέχρι και το 2007 αγωνίστηκε στην ομάδα του Άρη και τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους (2007-2008 και 2008-2009) ήταν παίκτης του ICBS. Τέλος, από το 2009 μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 αγωνιζόταν στην ομάδα του Ερμή Λαγκαδά. Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 μετακόμισε στην Κρήτη και την ομάδα του ΟΦΗ, ενώ για την σεζόν 2014-2015 αγωνίζεται στον Φίλιππο Βέροιας. Επίσης, έχει συμμετοχές με τις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων, ενώ με την τελευταία κατέκτησε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2007.

Ο Ι. Παντόπουλος

Παράλληλα, στο ρόστερ προστέθηκε ο νεαρός Ιάσων Παντόπουλος. Ο 18χρονος Καβαλιώτης καλαθοσφαιριστής(παιδί της Ενωσης)  αγωνιζόταν στο Εφηβικό του Αρη Θεσσαλονίκης. Φέτος επίσης   συμμετείχε με την ομάδα του Ελληνικού Κολεγίου στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στη Λεμεσό της Κύπρου κατακτώντας την 2η θέση».