Βερούλειο Στάδιο: Προσωρινός ανάδοχος με έκπτωση 58,09%

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του Βερούλειου σταδίου και με πολύ μεγάλη έκπτωση...

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το ποσοστό έκπτωσης που δόθηκε από τον προσωρινό ανάδοχο για το έργο της ανάπλασης του Βερούλειου σταδίου, ο διαγωνισμός του οποίου έγινε χθες στην Καβάλα! Οι εκτιμήσεις μιλούσαν για μια έκπτωση που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στο 50%, ενώ οι πιο αισιόδοξοι έλεγαν ότι μπορούσε να το ξεπεράσει για λίγο! Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική μιας και η έκπτωση έφτασε στο εντυπωσιακό ποσοστό του 58,09%!!! Για ένα έργο που έχει αρχικό προϋπολογισμό της τάξης του 1.650.000 ευρώ, η συγκεκριμένη έκπτωση είναι της τάξης των 958,5 χιλ. ευρώ περίπου και άρα το κόστος για τον Δήμο Καβάλας θα ανέλθει στις 691,5 χιλ. ευρώ!

Έτοιμο τον Απρίλιο – Μάιο 2018

Τα καλά νέα για το Βερούλειο και το σημαντικό αυτό έργο ανάπλασης του δεν σταματάνε εδώ, μιας και σε κάθε έργο σημαντικό ρόλο παίζει και ο ανάδοχος! Η εταιρία που ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος του (μέχρι το τέλος της περιόδου των ενστάσεων) είναι η Άλκων ΑΤΕ από την Αλεξανδρούπολη που την συνοδεύουν πολύ καλές κριτικές από την «πιάτσα», κάτι που κάνει όλους τους εμπλεκόμενους να πιστεύουν ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέχρι το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και με τους καλύτερους όρους! Αν λοιπόν δεν υπάρξουν ενστάσεις, τότε είναι πολύ πιθανόν οι εργασίες να ξεκινήσουν ακόμα και λίγες ημέρες πριν από το τέλος του 2017! Το χρονοδιάγραμμα της αποπεράτωσης του έχει βάθος 4 μηνών, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο και θα έχει παραδοθεί στις ομάδες τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2018, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί!

Και άλλα 3 αθλητικά έργα

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα έργα για την ανάπλαση των αθλητικών υποδομών στο Δήμο της Καβάλας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (3/7) ψηφίστηκε η έγκριση της εκτέλεσης 3 έργων συνολικού προϋπολογισμού 214 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για την ριζική Ανακαίνιση κλειστού γηπέδου των Ποταμουδιων, την αντικατάσταση τριών ταπήτων γηπέδων τένις και λοιπές εργασίες στο ΔΑΚ της Καλαμιτσας και την δημιουργία νέου ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο Παληό (Κοράλλι). Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η έγκριση εκτέλεσης έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας των Φιλίππων.