ΓΣ ΕΠΣ Καβάλας: «Πρόεδρε γιατί δεν απαντάς στην ερώτηση μου»; – «Γιατί… έτσι»!

Επίπεδο ανάλογο του επιπέδου της διοίκησης της Ένωσης, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣΚ, με τον πρόεδρο της να γράφει… ιστορία με τις απαντήσεις και την συμπεριφορά του

Καθρέπτης της διοίκησης του Μπάμπη Ευσταθιάδη ήταν η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣ Καβάλας, το πρωί του Σαββάτου (8/7) στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»! Χαμηλό επίπεδο, εντάσεις, ειρωνείες και αναπάντητα ερωτήματα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του ετήσιου ραντεβού των εκπροσώπων των συνολικά 33 ομάδων που παραβρέθηκαν για να ακούσουν και να ψηφίσουν τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας. Το κλίμα ήταν έντονα προεκλογικό, μιας και όπως είναι γνωστό στις 12 Αυγούστου έχει οριστεί η νέα ΓΣ της ΕΠΣΚ για την εκλογή της νέας διοίκησης, με την «συμπολίτευση» και την «αντιπολίτευση» να κάνουν ότι μπορούν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τους… αναποφάσιστους!

«Μπάχαλο» με ευθύνη της διοίκησης

Η ευθύνη της διοίκησης της ΕΠΣΚ γι’ αυτό το «μπάχαλο» που παρουσιάστηκε ήταν ακέραια, λόγω του γεγονότος ότι δεν κατάφερε να τηρήσει τις προβλεπόμενες από τους κανονισμούς διαδικασίες σε ότι αφορά την συζήτηση και κυρίως λόγω του ότι στην ουσία δεν απάντησε στα βασικά ερωτήματα που της τέθηκαν! Ακόμα όμως και όταν απαντούσε, δημιουργούνταν εντάσεις μιας και αυτά που ακουγόταν ήταν εντόνως αμφιλεγόμενα όπως για παράδειγμα η κουβέντα για το διαβόητο πρόστιμο της Εφορίας για το μπαράζ (Πεντάλοφος – Αμμουδιά) το 2013 στο γήπεδο της Χρυσούπολης ύψους 5.500 ευρώ!

Ο Διοικητικός απολογισμός της χρονιάς σε μία… πρόταση!!!

Κορυφαία στιγμή της συνέλευσης πάντως, και ενδεικτικές του επιπέδου του προέδρου της ΕΠΣΚ ήταν οι «αποστομωτικές» του απαντήσεις σε δύο βασικά σημεία της. Το πρώτο είχε να κάνει με τον διοικητικό απολογισμό, όπου όπως είχε υποχρέωση έπρεπε να μιλήσει για τα πεπραγμένα της διοίκησης την προηγούμενη περίοδο, αλλά το μόνο που έκανε ήταν μια πει απλά και μόνο μια κουβέντα, η οποία θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο παντελούς έλλειψης σεβασμού προς τα σωματεία και εν τέλει στο ίδιο το ποδόσφαιρο. «Ήμουν όλη την ημέρα μ’ ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι και προσπαθούσα να εξυπηρετήσω τα σωματεία»!!! Αυτό και μόνο είχε να πει ως διοικητικό απολογισμό και στη συνέχεια μετά από ερωτήσεις και (δικαιολογημένα) παράπονα και παρατηρήσεις των σωματείων αναφέρθηκε ακροθιγώς στις μικτές, στα τμήματα υποδομής και στην διαιτησία! Εκεί όμως που έδωσε στην κυριολεξία τα… ρέστα του ήταν η απάντηση του στον Χρήστο Παρασκευά που τον ρώτησε «τι έγινε και η παρέα των φίλων που διοικούσε την ΕΠΣΚ στην αρχή της θητείας της «έσπασε» και υπάρχει τέτοια ένταση»;. Αρχικά δεν θέλησε να απαντήσει και όταν κ. Παρασκευάς του επισήμανε «γιατί πρόεδρε δεν απαντάς στην ερώτηση μου», η… μνημειώδης απάντηση του ήταν «γιατί… έτσι»! Όταν ο πρόεδρος του ανώτατου θεσμικού οργάνου του τοπικού ποδοσφαίρου της Καβάλας, απαντάει μ’ αυτόν τον τρόπο στο ανώτατο όργανο διοίκησης του ποδοσφαίρου όπως είναι η Γεν. Συνέλευση, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για επίπεδο αλλά και την έλλειψη επιχειρημάτων από την πλευρά της διοίκησης!

Καμία ενημέρωση των σωματείων για τα οικονομικά

Το κλίμα στην ΓΣ «στράβωσε» απ’ την αρχή, μετά την επισήμανση σωματείων ότι ο οικονομικός απολογισμός θα έπρεπε να είχε επιδοθεί στα σωματεία τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την συνέλευση για να μπορούν να τον μελετήσουν και να διατυπώσουν αντιρρήσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων. Αυτό προβλέπει ρητά ο κανονισμός που δεν επιτρέπει απλά και αόριστα την καταψήφιση του στη ΓΣ, αλλά ζητάει συγκεκριμένα επιχειρήματα! Πως όμως θα μπορούσαν να βρεθούν αυτά, όταν ο απολογισμός μοιράστηκε πριν την έναρξη της συζήτησης; Η απάντηση της διοίκησης ήταν επίσης… «καταπέλτης», λέγοντας ότι «αυτό έγινε και πέρσι…»!!! Η ανταπάντηση όμως ότι «τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε αυτό» δεν είχε απόκριση..!

«Για το πρόστιμο της εφορίας φταίει ο Χρόνης»

Η ένταση συνεχίστηκε και με το επόμενο θέμα της συζήτησης που είχε να κάνει με το πρόστιμο της εφορίας για το μπαράζ της Χρυσούπολης. Ο κ. Ευσταθιάδης έριξε όλες τις ευθύνες για το πρόβλημα στον υπάλληλο της ΕΠΣΚ Χρόνη Γαιτατζή που διεκπεραίωσε τα διαδικαστικά του αγώνα, αλλά όπως είπε «με ενημέρωσε μετά από 2 ημέρες ότι υπήρχε πρόβλημα γιατί δεν πληρώθηκε η ΦΠΑ, λόγω του ότι δεν υπήρχε άδεια τελέσεως αγώνα». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «αν ήξερα ότι υπήρχε πρόβλημα δεν θα γινόταν ο αγώνας». Υπενθυμίζεται ότι η εφορία έκανε τον έλεγχο της μετά από καταγγελία της πρώην υπαλλήλου της ΕΠΣΚ, μετά από 1,5 χρόνο. Στο επιχειρήματα αυτό αντέκρουσε ο επικεφαλής της «αντιπολίτευσης» Μιχάλης Παπαδόπουλος, που είπε ότι υπήρχε ενημέρωση από πριν και υπάρχουν μάλιστα μάρτυρες γι’ αυτό. Στην κουβέντα παρενέβη και ο Χρόνης Γαιτατζής (που για 2η συνεχόμενη χρονιά δεν συμμετέχει στις εργασίες της ΓΣ), που και αυτός απ’ τη μεριά του είπε ότι «ο Μπάμπης γνώριζε ακριβώς τι γινόταν και όλα έγιναν καθ’ υπόδειξη του»! Τόσο αυτόν όμως όσο και τον Μ. Παπαδόπουλο, ο κ. Ευσταθιάδης τους χαρακτήρισε ψευδομάρτυρες… Στην επισήμανση του εκπροσώπου του Άρη Πρίνου, «γιατί αφού, όπως λέει η διοίκηση, για όλα φταίει ο υπάλληλος της Ένωσης δεν κινείται η διαδικασία να πληρώσει αυτός το πρόστιμο της εφορίας», απάντηση δεν δόθηκε…

Η κορύφωση της έντασης

Η κορύφωση της έντασης ήρθε με την κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε η διοίκηση τα οικονομικά στοιχεία της Ένωσης στα ΔΣ, με τον εκπρόσωπο της Δόξας Αμυγδαλεώνα Τάσο Στεφανίδη, να υπενθυμίζει μια δήλωση του Μπάμπη Ευσταθιάδη από το 2007 που όταν ήταν (σε δυσμένεια) σύμβουλος της ΕΠΣΚ είπε ότι «όσο ήμουν εγώ στην διοίκηση, γραμμάτια είσπραξης δεν είδα»! «Αυτό ακριβώς συνέβη και με εμένα» είπε «αφού ζήτησα να τα δω με αποπέμψατε από την διοίκηση»! η συζήτηση περί ψευτιών ανέβασε τους τόνους, ιδιαίτερα από την στιγμή που σ’ αυτήν προστέθηκαν και κάποια προσωπικά στοιχεία!

128 νέοι διαιτητές από το 2009

Για την διαιτησία μίλησε ο υπεύθυνος της επιτροπής Γιάννης Βαμβακάς (που εκτελούσε και χρέη γραμματέα της ΓΣ, λόγω της απουσίας του κ. Γαιτατζή) και τόνισε ότι «από το 2009 έχουν γίνει 9 σχολές διαιτησίας απ’ τις οποίες αποφοίτησαν 128 διαιτητές, απ’ τους οποίους οι 89 παραμένουν στο χώρο, με το ποσοστό 70% να είναι μεγαλύτερο από τον Πανελλαδικό μέσο όρο. Απ’ τους παλαιούς διαιτητές έχουν μείνει μόνο 5-6 και στην πορεία θα φύγουν και αυτοί». Σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα είπε ότι «οι ομάδες πήραν αυτό που τους άξιζαν» κάτι που αμφισβητήθηκε από τους εκπροσώπους του Ηρακλή Μυρτοφύτου (που υποβιβάστηκε στη Γ’ κατηγορία) που κατήγγειλαν ότι 5 διαιτητές παραδέχτηκαν ότι άδικα και ηθελημένα η ομάδα τους υποβιβάστηκε, χωρίς όμως να κατονομάσουν αυτούς τους διαιτητές.

Το Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών

Μεγάλη συζήτηση έγινε επίσης και για το εγκαταλελειμμένο πλέον Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών, με τον κ. Ευσταθιάδη να λέει ότι το γήπεδο ήταν «καμένο» απ’ την αρχή (δηλαδή από το 2010) και ότι στις προθέσεις της διοίκησης δεν είναι να επιστρέψει εκεί λόγω της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του χώρου. Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι η ομοσπονδία για κάθε Ενωσιακό γήπεδο έδινε 650 χιλ. ευρώ και σ’ αυτήν χρεωνόταν ένα ποσό της τάξης του 1.250.000. «Βάλτε το νου σας τι συνέβαινε» είπε! Το νέο Ενωσιακό γήπεδο θα γίνει στο Πολύστυλο με τις παρεμβάσεις του Δήμου Καβάλας και θα είναι ένα γήπεδο στολίδι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Ευσταθιάδης, ενώ για τα Αμισιανά δήλωσε ότι «πολύ δύσκολα θα μπορέσει να το διορθώσει και να το συντηρήσει η ΕΠΣΚ».

Νοσοκόμοι αντί για γιατρούς αλλά με ευθύνη των σωματείων

Τέλος σε ότι αφορά το μείζον θέμα της παρουσίας γιατρών στους αγωνιστικούς χώρους, ακούστηκαν πολλές προτάσεις και κάποιοι μίλησαν να υποχρεωθούν οι σύλλογοι να πληρώνουν τους γιατρούς (όπως πληρώνουν τους διαιτητές). Και σ’ αυτό το σημείο όμως η διοίκηση της ΕΠΣΚ έκανε την… διαφορά! Πρότεινε οι αγώνες να καλύπτονται από νοσοκόμους, κάτι όμως που απαγορεύεται! Μάλιστα υπάρχει απειλή καταγγελίας από τον Ιατρικό Σύλλογο της Καβάλας. Για να μην έχει λοιπόν πρόβλημα η ΕΠΣΚ, ως θεσμικό όργανο, πρότεινε τα σωματεία να χρησιμοποιούν τους νοσοκόμους στους αγώνες τους με δική τους ευθύνη και όχι της Ένωσης!!! Και στο εύλογο ερώτημα που ακούστηκε σχετικά με την στάση του Ιατρικού Συλλόγου σ’ αυτή την περίπτωση η απάντηση «ο ΙΣΚ δεν θα στραφεί εναντίων των ομάδων μεμονωμένα…» ήταν όλα τα λεφτά!!!