Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: Πρωταθλητής Ελλάδος 2017!

Η ομάδα της Καβάλας κατέκτησε τον τίτλο στο 45ο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι Α’ Εθνικής στο Ρίο της Αχαΐας και έκανε το νταμπλ, μιας και την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδος

Με την εντυπωσιακή συγκομιδή 6 νικών και μιας ισοπαλίας σε 7 αγώνες, ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας κατέκτησε την Κυριακή το πρωτάθλημα Ελλάδος στο 45ο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Α’ Εθνικής που πραγματοποιήθηκε (για 6η συνεχόμενη χρονιά) στο ξενοδοχείο στο Porto Rio της Αχαΐας! Η ομάδα της Καβάλας έκανε στην κυριολεξία επίδειξη δύναμης επί όλων των αντιπάλων τους, φέρνοντας ισοπαλία μόνο με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και στην ουσία η πρωτοκαθεδρία της δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν! Όταν συντρίβεις τον περσινό πρωταθλητή Φυσιολάτρη Νίκαιας με 7,5-2,5 καταλαβαίνει κανείς πολλά…

Ο τίτλος στην ουσία είχε εξασφαλιστεί ήδη από τα μισά της διαδρομής και από τότε όλοι έψαχναν τον δεύτερο.  Για την ιστορία στους αγώνες έλαβαν μέρος 34 ομάδες με τον ΣΟ Καβάλας να συγκεντρώνει 13 βαθμούς (6 νίκες, 1 ισοπαλία ) σε 7 αγώνες! Ακολούθησε η περσινή πρωταθλήτρια ΕΟΑΟ «Φυσιολάτρης Νίκαιας» στη 2η θέση με 12 βαθμούς (6 νίκες , 1 ήττα ), ενώ η ΕΣ Θεσσαλονίκης κατέλαβε την 3η θέση με συνολικό απολογισμό 11 βαθμούς (5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα).

Η σύνθεση των πρωταθλητών

Η φετινή κατάκτηση του τίτλου είναι η 5η στην ιστορία του ΣΟ Καβάλας, που επίσης έχει κατακτήσει 7 κύπελλα, ενώ έχει πάρει και 4 φορές το νταμπλ. Η συγκομιδή είναι άκρως εντυπωσιακή και τον κατατάσσει στους κορυφαίους συλλόγους, διαχρονικά, στην Ελλάδα. Περισσότερους τίτλους (πρωταθλήματα) έχει το Ηράκλειο (7) και ακολουθούν Χανιά και Θεσσαλονίκη (6).

Η ομάδα της Καβάλας αποτελούνταν από τους εξής: Γιάννης Παπαιωάννου, Παναγιαπάν Σεθουραμάν, Ιβάν Σάριτς, Αντώνης Παυλίδης, Άννα Μαρία Μπότσαρη, Σταυρούλα Τσολακίδου, Ευγενία Τσιβελεκίδου, Κώστας Αποστολακάκης, Ευγένιος Ιωαννίδης, Γρηγόρης Καλαμούκος.

Συγχαρητήρια από τον Αστέρα

Η πρώτη ομάδα που συνεχάρη τον ΣΟ Καβάλας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στο Σκάκι ήταν ο Αστέρας. «Ο Αστέρας συγχαίρει τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στο Σκάκι για το 2017. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι αντιπρόεδρος του ΣΟ Καβάλας είναι ο παλιός αθλητής βόλεϊ του Αστέρας Χριστόφορος Αποστολακάκης».