Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: «Ψηλώνει» με Γρηγόρη Παππά

Σημαντική ενίσχυση με την απόκτηση του έμπειρου αθλητή που αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5 για την ομάδα της Καβάλας

Σε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, με την οποία αποδεικνύεται έμπρακτα ότι ο στόχος της είναι να επιστρέψει άμεσα στην Α2 Εθνική κατηγορία. Απέκτησε τον Γρηγόρη Παππά ο οποίος προέρχεται από την Αθήνα και πέρσι βοήθησε σημαντικά τον ΑΣ Καρδίτσας να προβιβαστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε αρκετές προτάσεις από ομάδες της περιφέρειας αλλά και της Αθήνας για την επόμενη χρονιά, ωστόσο δέχτηκε αυτήν της Καβάλας που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Β’ Εθνική. Ο Παππάς αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5, είναι 26 ετών και πριν την μεταγραφή του στην Καρδίτσα αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο Χολαργό με τον οποίο το 2015-16  έφτασε στην 5η θέση στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Επίσης έχει περάσει με επιτυχία από Μαρούσι, Πανερυθραϊκό στην Α2, αλλά και Ψυχικό, με το οποίο κατέκτησε το 2013 την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Επίσης μετρά 16 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Παίδων και 8 συμμετοχές με την Εθνική Νέων Ανδρών.

Α. Καραπιπερίδης: «Κρίσιμη η

εβδομάδα που διανύουμε»

Την πολύ καλή αυτή μεταγραφή επιβεβαίωσε ο προπονητής της ομάδας Ανδρέας Καραπιπερίδης ο οποίος έκανε λόγο για έναν αθλητή που έχει μεγάλη εμπειρία και γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία. Ο κόουτς της Ένωσης στις δηλώσεις του επισήμανε ακόμα ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά κενά στην ομάδα τα οποία θα καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης του συλλόγου». Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες κινήσεις δεν θέλησε να πει πολλά εκτός του ότι «διανύουμε μια κρίσιμη εβδομάδα σε ότι αφορά τα μεταγραφικά της ομάδας, μιας και βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετούς παίκτες που μας ενδιαφέρουν και περιμένουμε απ’ αυτούς τις τελικές απαντήσεις.

Αλλαγές σε Α2 και Β’ Εθνική

Εν τω μεταξύ, αυτό που ψιθυριζόταν εδώ και αρκετό καιρό, σε ότι αφορά με τις ανακατατάξεις στην Α2, την Β’ και την Γ’ Εθνική, έγινε πραγματικότητα και με τον πλέον επίσημο τρόπο. Με κάθε επισημότητα λοιπόν, η ΕΟΚ ανακοίνωσε την άνοδο του ΑΣ Παπάγου στην Α2, και τον οικειοθελή υποβιβασμό του Αίολου Αστακού στην Γ’ Εθνική. Έτσι, την θέση που μένει κενή στον Βόρειο όμιλο παίρνει η Χαλκηδόνα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. της ΕΟΚ έκανε αποδεκτό το αίτημα του Α.Μ.Σ. Αίολος Αστακού που είχε ζητήσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας  (1ος Όμιλος του Βορρά) την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Ως εκ τούτου την θέση του στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας όπως και στο Κύπελλο Ελλάδος θα πάρει, έχοντας την προτεραιότητα, ο Α.Σ. Παπάγου. Αντίστοιχα στην Β’ Εθνική κατηγορία θα λάβει μέρος ο ΓΑΣ Χαλκηδόνας που δικαιωματικά έχει την προτεραιότητα».

Δυνατή και η Χαλκηδόνα

Για την Καβάλα η εξέλιξη αυτή είναι άγνωστο (μέχρι στιγμής) αν την ωφελεί αγωνιστικά, σίγουρα όμως θα κερδίσει στον οικονομικό τομέα, μιας και θα γλυτώσει ένα από τα πιο μακρινά ταξίδια, μιας και η σκέψη είναι να πηγαίνει μια ημέρα πριν στις μακρινές έδρες! Σε ότι αφορά την Χαλκηδόνα, σύμφωνα με τον Ανδρέα Καραπιπερίδη πρόκειται για μια δυνατή και οργανωμένη ομάδα, η οποία είναι σίγουρο ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.