Βασίλης Θεοδωρίδης: «Μοναδική περίπτωση ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας»

Ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου της Καβάλας μιλάει για την κατάκτηση όλων των τροπαίων φέτος στο σκάκι σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο

Με αφορμή την 1η θέση στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής, που ήταν η τελευταία στη σειρά κορυφή που κατέκτησε την φετινή χρονιά, ο Σκακιστικός Όμιλος της Καβάλας παραχωρεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το μεσημέρι της Πέμπτης! Στη συνέντευξη αυτή θα παρουσιαστούν οι σκακιστές και οι σκακίστριες του Ομίλου που στην κυριολεξία σάρωσαν όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Την Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 12.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα δοθεί συνέντευξη τύπου του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και θα παρουσιασθούν οι σκακιστές και οι σκακίστριες της ομάδας που κατέκτησαν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Η συνέντευξη θα δοθεί με την παρουσία της Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

«Ήμασταν το αουτσάιντερ,

αλλά κερδίσαμε το φαβορί…»

Για την μεγάλη αυτή επιτυχία μίλησε ο πρόεδρος του Ομίλου Βασίλης Θεοδωρίδης ο οποίος επισήμανε ότι ο ΣΟΚ δεν ήταν το φαβορί της διοργάνωσης και ότι η κρίσιμη μάχη ήταν αυτή που δόθηκε κόντρα στον περσινό πρωταθλητή τον οποίο κέρδισε εύκολα, κάτι που έδωσε «φτερά» στην ομάδα στη συνέχεια. «Φέτος είναι η 5η χρονιά που κατακτούμε το πρωτάθλημα Ελλάδος και είναι η 7η χρονιά που κατακτούμε το κύπελλο Ελλάδος, όπου είμαστε και πολυνίκης σύλλογος. Στο κύπελλο στις 1 και 2 Ιουλίου στο Ρίο της Αχαΐας κερδίσαμε 3 διαδοχικούς αγώνες και μια εβδομάδα μετά στο ίδιο μέρος δώσαμε 7 αγώνες για το πρωτάθλημα και είχαμε 6 νίκες και μια ισοπαλία. Η εμφάνιση μας ήταν εξαιρετική και η κατάκτηση του τίτλου, μπορώ να πω ότι, ήρθε με σχετική ευκολία, αν και στην αρχή της διοργάνωσης θεωρούμασταν αουτσάιντερ. Φαβορί θεωρούνταν ο Φυσιολάτρης Νίκαιας που πέρσι κατέκτησε τον τίτλο. Στον μεταξύ μας αγώνα όμως όλα πήγαν πολύ καλά και καταφέραμε να επικρατήσουμε με 7,5 – 2,5. Όταν κερδίζεις τον περσινό πρωταθλητή και φαβορί για φέτος μ’ αυτό το ευρύ σκορ, παίρνεις δύναμη και αυτοπεποίθηση. Έτσι συνεχίζοντας μετά με επίσης καλά αποτελέσματα φτάσαμε σ’ αυτόν τον θρίαμβο. Έτσι κάναμε το νταμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο), το οποίο κερδίσαμε για 4η φορά μετά το 1999, το 2005 και το 2009».

«Κατακτήσαμε όλους τους τίτλους»

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στη μοναδική περίπτωση του Σκακιστικού Ομίλου της Καβάλας, όχι μόνο στο άθλημα αλλά και στα υπόλοιπα, με την κατάκτηση όλων των μεγάλων ατομικών και ομαδικών τροπαίων της χρονιάς. «Έχοντας τον Μάρτιο κατακτήσει και τα ατομικά πρωταθλήματα και στους άνδρες με τον Αντώνη Παυλίδη και στις γυναίκες με την Σταυρούλα Τσολακίδου, καταλαβαίνεται ότι φέτος ως σύλλογος έχουμε κατακτήσει όλους τους τίτλους! Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει, όχι μόνο στο σκάκι αλλά και στα άλλα αθλήματα. Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο, μια πόλη, ένας σύλλογος να έχει κερδίσει τα πάντα και σε ομαδικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.