Στίβος – Πανελλήνιο Παμπαίδων: Ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες της Καβάλας

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παμπαίδων - παγκορασίδων Α’ που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στο «Ανθή Καραγιάννη»,

Η περσινή άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του βορείου ομίλου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ στο «Ανθή Καραγιάννη», που ήταν πρώτη σε τόσο υψηλό επίπεδο που φιλοξενήθηκε στην Καβάλα μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, αποτέλεσε τα καλύτερα διαπιστευτήρια όχι μόνο να εμπιστευτεί και φέτος τους σπουδαίους αυτούς αγώνες ο ΣΕΓΑΣ στην πόλη, αλλά και οι ίδιοι οι σύλλογοι και οι αθλητές. Πως μπορεί άλλωστε να εξηγηθεί το γεγονός ότι οι συμμετοχές, που ήδη από πέρσι θεωρήθηκαν πολλές και ήταν περίπου 850, φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και θα αγγίξουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών τις 1100!

Οι αθλητές γνωρίζουν…

Οι σύλλογοι καθώς και οι νεαροί και οι γονείς τους γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι οι συνθήκες που θα συναντήσουν σε ότι αφορά τις υποδομές αλλά και την διοργάνωση είναι οι καλύτερες δυνατές στην χώρα μας και έτσι επιλέγουν να αγωνιστούν στο «Ανθή Καραγιάννη» που για ακόμα μια χρονιά θα γνωρίσει ημέρες δόξας, φιλοξενώντας ότι καλύτερο υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα σ’ αυτή την κατηγορία! Φυσικά εννοείται ότι για την περίοδο των αγώνων, που είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή 15 και 16 Ιουλίου, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ελεύθερο δωμάτιο στις ξενοδοχειακές μονάδες της Καβάλας. Μάλιστα λόγω της αυξημένης ζήτησης έχουν επιστρατευτεί και μονάδες εκτός του αστικού ιστού της πόλης για να φιλοξενήσουν αθλητές, προπονητές, συνοδούς και γονείς, που στο σύνολο τους θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους περίπου 2000 που βρέθηκαν πέρσι στις αρχές Ιουλίου για τους ίδιους αγώνες!

Και μετα τα «Δαβιτζόγλεια»

Η καρδιά του στίβου της Ελλάδας θα χτυπάει στην κυριολεξία στην Καβάλα (οι αγώνες του Νότου θα γίνουν στην Χαλκίδα), μιας και όπως είναι γνωστό στις 22 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στο ανακαινισμένο στάδιο της Καβάλας και το μεγάλο γκραντ – πρι του ΣΕΓΑΣ, που είναι το τελευταίο στη σειρά, «Δαβιτζόγλεια» το οποίο θα συγκεντρώσει την αφρόκρεμα του στίβου στην Ελλάδα. Αυτό άλλωστε έχει αναφέρει στους παράγοντες του στίβου της Καβάλας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγόπουλος που επισήμανε ότι η εντολή του προς τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς ήταν να φέρουν στην Καβάλα ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή σε όλα τα αθλήματα.