Δήμος Καβάλας: Τίμησε τους πρωταθλητές στο σκάκι!

Την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας που τίμησε την Καβάλα με τις επιτυχίες της, ευχαρίστησε ο Δήμος

Να τιμήσει και να ευχαριστήσει επίσημα τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Ελλάδος στο σκάκι, θέλησε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Καβάλας! Έτσι κάλεσε όλα τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, που σάρωσαν όλους τους ατομικούς και ομαδικούς τίτλους, μαζί  με τον πρόεδρο τους Βασίλη Θεοδωρίδη για να αναδείξει αυτή την σπουδαία και μοναδική επιτυχία του ΣΟΚ, μιας και δεν υπάρχει προηγούμενο, όχι μόνο στο σκάκι, αλλά και σε άλλα αθλήματα ένας σύλλογος να έχει κατακτήσει τα πάντα στις μεγαλύτερες κατηγορίες και θεσμούς!

Υποδεχόμενοι τους πρωταθλητές η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι «με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου για να τα συγχαρούμε και επίσημα για τις επιτυχίες τους. Είναι τιμή για την πόλη μας να έχουμε μια τέτοια ομάδα με τέτοιες διακρίσεις και χαιρόμαστε που συνεχίζεται η παράδοση των επιτυχιών του ομίλου. Ο Δήμος Καβάλας έμπρακτα έχει δείξει ότι βρισκόμαστε στο πλευρό του ΣΟΚ και στο θέμα της στέγασης αλλά και της ενίσχυσης των δραστηριοτήτων του. Κρατάμε τις υποσχέσεις μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του. Είμαστε υπερήφανοι για τον ΣΟΚ και εύχομαι σε όλους τα καλύτερα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ομίλου Β. Θεοδωρίδης, αρχικά επισήμανε ότι παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα 7 από τα 12 μέλη της πρωταθλήτριας ομάδας (Παυλίδης, Τσολακίδου, Τζιβελεκίδου, Καφετζή, Ζησιάδης, Αποστολακάκης και Καλαμούκος) και έλειπαν οι δύο ξένοι (ο Κροάτης Σάριτς και ο Ινδός Σεθουραμάν) καθώς και ο Παπαϊωάννου που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και είναι και προπονητής της ομάδας, ο Ιωαννίδης που είναι επίσης στην Θεσσαλονίκη καθώς και η μεγάλη Άννα Μαρία Μπότσαρη που κατοικεί πλέον στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στους αθλητές του Ομίλου έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αρχηγό της Αντώνη Παυλίδη, που στις 3 συμμετοχές του στο ατομικό πανελλήνιο ανδρών κέρδισε 3 τίτλους και στην Σταυρούλα Τσολακίδου που πλέον είναι η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα του σκάκι στην χώρα μας και καλείται από όλο και περισσότερους συλλόγους να παίξει σιμουλτανέ! «Έχει κατακτήσει όλους τους γυναικείους τίτλους, όπου εκεί ο συναγωνισμός είναι χαμηλός και ίσως θα πρέπει να αγωνιστεί στα… ανδρικά πρωταθλήματα» τόνισε!

Στη συνέχεια επισήμανε ότι όλοι στο χώρο του σκάκι στην Ελλάδα αναγνωρίζουν την Καβάλα ως πρότυπο, αναφέροντας μάλιστα δηλώσεις εκπροσώπου συλλόγου σκάκι των Ιωαννίνων που στην ερώτηση για τον στόχο του ομίλου απάντησε «θέλουμε να γίνουμε σαν την Καβάλα»! Γι’ αυτήν την καταξίωση πάντως σημαντικό ρόλο έπαιξε σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΟΚ η συμβολή του Δήμου Καβάλας. «Από την εποχή του Λευθέρη Αθανασιάδη που μας πίστεψε και μας στήριξε και οι επόμενοι Δήμαρχοι Εριφυλλίδης, Σιμιτσής όπως και η Τσανάκα είναι όλοι κοντά μας και μας στηρίζουν. Αυτό το αναγνωρίζουμε και το εκτιμούμε μιας και δεν είμαστε αχάριστοι».

Από τη μεριά του ο Αντώνης Παυλίδης, αφού αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του κυπέλλου, μίλησε για το γεγονός ότι όλοι οι σκακιστές της ομάδας έδωσαν τα πάντα γι’ αυτήν. «Αυτός ήταν και ο λόγος που κερδίσαμε εύκολα τα πρωτάθλημα, καταφέρνοντας να νικήσουμε τη Νίκαια που ήταν ο κύριος ανταγωνιστή μας με τόσο μεγάλο σκορ (7,5-2,5). Πήρε τον τίτλο έχοντας 6 νίκες και 1 ισοπαλία που ήταν με τα Χανιά που δεν μπήκαν στην τριάδα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και οι διαφορές των ομάδων μικρές».