Φιλικός αγώνας παλαιμάχων υδατοσφαίρισης του ΝΟΚ: Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι (φωτογραφίες)

Τρεις γενιές συναντήθηκαν στην πισίνα του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το πόλο απαιτεί... οικογενειακό κλίμα μεταξύ των παιχτών για να έρθουν οι επιτυχίες

Ένας αγώνας πόλο δεν είναι ποτέ βαρετός, πόσο μάλλον όταν στην πισίνα βρίσκονται τρεις γενιές… Και πόσο μάλιστα όταν ο αγώνας γίνεται μεταξύ βετεράνων του αθλήματος, που διέπρεψαν στο παρελθόν σε πισίνες όλης της χώρας.

Και βάζουμε στο νου και μια ακόμα ιδιαιτερότητα: Η Καβάλα, ήτοι ο ΝΟΚ, έχει τη μοναδική ομάδα παλαιμάχων πόλο, καθώς δεν υπάρχουν ομάδες βετεράνων στην Ελλάδα, μια ομάδα που για πάνω από 10 χρόνια συναντιέται ανελλιπώς για έναν φιλικό αγώνα.

Φέτος αυτός ο αγώνας που έγινε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας ήταν πιο πετυχημένος από ποτέ… Όχι μόνο γιατί έγινε ένα καλό παιχνίδι, όχι μόνο γιατί ήταν σχεδόν όλοι εκεί, αλλά γιατί μέσα στην πισίνα γράφτηκε ένα ρεκόρ… Γκίνες.

Πατέρας και κόρη, προπονητής και αθλήτρια, σε στιγμές χαλάρωσης από τον αγώνα

Ο παλαίμαχος προπονητής υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας Παύλος Καπνόπουλος έπεσε στην πισίνα μαζί με την κόρη του και τα δυο του εγγόνια, αποδεικνύοντας ότι το άθλημα είναι υπόθεση… οικογενειακή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, διότι όπως λέει ο ίδιος στο KAVALAPOST, η ομάδα των παλαιμάχων είναι δεμένη ως οικογένεια, τόσο δεμένη, που στις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για κάθε 15 μέρες περισσότεροι έρχονται στην… ταβέρνα παρά στις προπονήσεις.

Ο Παύλος Καπνόπουλος με την κόρη του και τα δυο του εγγόνια κρατάνε ψηλά την οικογενειακή παράδοση

Φέτος στον αγώνα ήταν οι περισσότεροι εκεί: Γιάννης Παναγιωτίδης, Άγγελος Χατζηφρατζής, Μάριος Αντωνιάδης, Παναγιώτης Βαλάσσης, Χρήστος Αντωνιάδης, Θόδωρος Ανανιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Ταουσάνης, Πίπης Μικέλος, Γιάννης Νεστωρίδης, Μιχάλης Λολίδης, Κική Αρσένη, Έλλη Καπνοπούλου και Δημήτρης Μιχαηλίδης αγωνίστηκαν στον πιο πετυχημένο, μέχρι τώρα, φιλικό αγώνα παλαιμάχων, όπως σχολιάζει ο κ. Καπνόπουλος, ενώ δεν ήταν λίγες και οι νέες παρουσίες.

Επί τη ευκαιρία, ο βετεράνος του αθλήματος θυμάται τα παλιότερα χρόνια, τότε που λειτουργούσε το ανοιχτό Κολυμβητήριο και έρχονταν σωρηδόν παιδάκια που τραβούσαν τους γονείς από το χέρι για να τα γράψουν στο Κολυμβητήριο. Τότε που ασφυκτιούσαν οι κερκίδες του ιστορικού Κολυμβητηρίου της Καβάλας σε κάθε αγώνα, σε κάθε αγώνισμα… «Κι είναι αμαρτία να μη λειτουργεί αυτό το Κολυμβητήριο», αναφέρει με πικρία και νοσταλγία ο κ. Καπνόπουλος.

Πάντως δεν πτοείται και υπόσχεται ότι κάθε χρόνο, όπως και όσο μπορεί, θα φροντίζει να γίνεται ο φιλικός αγώνας των παλαιμάχων, σε όποιο κολυμβητήριο κι αν υπάρχει. Άλλωστε για τον ίδιο, το πόλο δεν είναι ένα απλό άθλημα, αλλά η ίδια του η ζωή…

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τον φιλικό αγώνα.

Στα γνώριμα… υδάτινα έδρανα επέστρεψε και ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος για τις ανάγκες του αγώνα

Γιώργος Φιλόσογλου και Γιάννης Παναγιωτίδης σε αγωνιστική ετοιμότητα εντός κι εκτός πισίνας

Φωτογραφίες:

Λάσκαρης Τσούτσας