Ενωσιακό γήπεδο ΕΠΣΚ: Κατσίκια στο… «παλάτι»!

Πλήρης η εγκατάλειψη στο «σπίτι» της ΕΠΣ Καβάλας, για το οποίο δαπανήθηκαν 650 χιλ. ευρώ και τώρα «φιλοξενεί» κατσίκια και φίδια

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το άλλοτε «στολίδι» του τοπικού ποδοσφαίρου της Καβάλας, το Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών! Το στάδιο που φιλοδοξούσε να αποτελέσει το «σπίτι» της ΕΠΣΚ, να φιλοξενήσει τις μικτές ομάδες και να είναι το κέντρο αναφοράς για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες της περιοχής, έχει μετατραπεί σ’ ένα κουφάρι, όπου η μόνη ζωή που υπάρχει είναι αυτή των… κατσικιών που είτε βρίσκουν σκιά κάτω από τις κερκίδες, είτε λιάζονται και περιφέρονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, για τον οποίο έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από την ΕΠΟ αλλά και το ίδιο το Ελληνικό κράτος!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Εγκαταλείφθηκε από το τέλος του 2015

Το «παλατάκι» της ΕΠΣΚ η κατασκευή του οποίου εντασσόταν μέσα στο περίφημο πρόγραμμα της ΕΠΟ για την δημιουργία Ενωσιακών γηπέδων σε όλη την χώρα και το οποίο πλέον βρίσκεται υπό διερεύνηση από την δικαιοσύνη, έχει εγκαταλειφθεί (από το τέλος του 2015) στο έλεος του χρόνου, των καιρικών συνθηκών, των βανδάλων που έχουν καταστρέψει τα πάντα στα άλλοτε σύγχρονα αποδυτήρια αλλά και των συμπαθών τετράποδων όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, δείγμα της αδιαφορίας των παραγόντων της τοπικής Ένωσης ποδοσφαίρου!

«Χάθηκαν» 650 χιλ. ευρώ

Κι όμως γι’ αυτόν τον… βοσκότοπο και την πολυτελή «στάνη» των κατσικιών δαπανήθηκαν περί τις 650 χιλ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε στην Γεν. Συνέλευση της ΕΠΣΚ, όταν ασκήθηκε κριτική στην διοίκηση της Ένωσης γιατί το εγκατέλειψε και πλέον κάνει προσπάθειες να μεταφέρει την έδρα των μικτών στο γήπεδο του Πολυστύλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μπάμπης Ευσταθιάδης ήταν κατηγορηματικός ως προς την μετακόμιση της έδρας (και άρα εγκατάλειψη του γηπέδου των Αμισιανών) τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να βάλω να παίζουν τα παιδιά σε ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο ή σε γήπεδα όπως τα 5 x 5 όπου κυκλοφορούν φίδια»!

Δεν πείθουν οι απαντήσεις

Το επιχείρημα αυτό, για κάποιον που δεν γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις (σε ότι αφορά την ιστορία του γηπέδου) μπορεί να φαίνεται ως πειστικό, ωστόσο μόνο τέτοιο δεν είναι! Τα επικίνδυνα φίδια και τα άκακα κατσίκια, κυκλοφορούν στο χώρο λόγω της εγκατάλειψης του, μιας και αν το γήπεδο ήταν σε λειτουργία και δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία απαξίωσης του, θα μπορούσε να συντηρηθεί και να προστατευθεί από τις επιθέσεις των βανδάλων αλλά και τις «επισκέψεις» εκπροσώπων του κόσμου των ζώων και των ερπετών! Άρα η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαραίνει αποκλειστικά την ΕΠΣΚ, ως ιδιοκτήτρια, που όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει την περιουσία της, αλλά εξ αιτίας αυτής της κατάστασης επιθυμεί σφόδρα να μετακομίσει! Σε ότι αφορά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, πρόκειται για έναν πλαστικό χλοοτάπητα, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν από την αρχή της τοποθέτησης του είχε προβλήματα, ωστόσο το έργο έχει παραληφθεί επισήμως από την ΕΠΣΚ, με ότι αφορά συνεπάγεται ως προς τον έλεγχο που του έγινε! Αν είχε πρόβλημα απ’ την αρχή, γιατί παραλήφθηκε; Αν απέκτησε στην συνέχεια, γιατί δεν έγιναν ενέργειες για να αποκατασταθεί;

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Πολλά ερωτηματικά και υπόνοιες…

Για την ιστορία αξίζει να τονιστεί ότι η ΕΠΟ επιχορήγησε την ΕΠΣΚ για να κατασκευαστεί το Ενωσιακό της γήπεδο, μ’ ένα ποσό των 500 χιλ. ευρώ, το οποίο όμως δεν επαρκούσε για να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες που προγραμματιζόταν να γίνουν εκεί! Γι’ αυτό και ζήτησε από την Ένωση να πιέσει τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες για να εξασφαλιστούν και άλλα χρήματα από την πολιτεία, κάτι που τελικά έγινε! Εξασφαλίστηκαν επιπλέον 150 χιλ. ευρώ (περίπου 56 εκατ. ευρώ) και το γήπεδο έγινε λειτουργικό, ωστόσο σύμφωνα με τον αρχικό σχέδιο έπρεπε να δημιουργηθεί και ένα μεγαλύτερο γήπεδο (πίσω απ’ τα αποδυτήρια) κάτι που δεν έγινε! Η υπόθεση της κατασκευής του έργου, έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και υπόνοιες, γεγονός που καταδεικνύεται και από την περίφημη ατάκα του κ. Ευσταθιάδη στην Γεν. Συνέλευση της ΕΠΣΚ πριν από λίγες ημέρες «για το Ενωσιακό δόθηκαν 650 χιλ. ευρώ αλλά στην ΕΠΟ χρεώθηκε με 1.250.000»!!!

«Προσγείωση» Ευσταθιάδη για το «στολίδι» του Πολυστύλου

Σε ότι αφορά το νέο Ενωσιακό, ο Μπάμπης Ευσταθιάδης στην τοποθέτηση του στην ΓΣ στον «Γαλαξία» είχε πει επί λέξη ότι «η ΕΠΣΚ θα έχει πλέον ένα (ενωσιακό) γήπεδο που θα είναι στολίδι στο Πολύστυλο. Υπάρχει υπόσχεση από τον Δήμο Καβάλας»!!! Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, που προφανώς με την δήλωση του θέλησε να δείξει ότι υπάρχει ήδη εναλλακτική πρόταση για την έδρα των μικτών ομάδων που μάλιστα θα είναι και καλύτερη των Αμισιανών, οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Καβάλας Γιώργου Φιλόσογλου τον προσγειώνουν στην πραγματικότητα και ταυτόχρονα δείχνουν και το μέγεθος της αγωνίας – ανάγκης του να κερδίσει τις εντυπώσεις, λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΠΣΚ.

Γ. Φιλόσογλου: «Στο Πολύστυλο θα γίνουν μόνο τα βασικά»!

Ο κ. Φιλόσογλου λοιπόν, μιλώντας στον Alpha 88.6, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι αυτά που θα γίνουν στο Πολύστυλο είναι τα βασικά που χρειάζονται για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο και τίποτα παραπάνω, τα οποία είναι αναγκαία για να χαρακτηριστεί ως… «στολίδι». Είπε συγκεκριμένα ότι «στον πρώην δήμο Φιλίππων οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα γήπεδα που μας ενδιαφέρει να τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με τις άδειες τους. Για το γήπεδο του Πολυστύλου υπάρχει μια παρανόηση. Προφανώς ο κ. Ευσταθιάδης από τον ενθουσιασμό του είπε κάποια πράγματα που ναι μεν ισχύουν, αλλά όχι στην έκταση που έχει αναφερθεί. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, η οποία ανήκει στον Δήμο Καβάλας, να βελτιωθεί. Κάποια στιγμή η ΕΠΣΚ με τον κ. Ευσταθιάδη που ζήτησε να μεταφερθεί να μεταφερθεί η έδρα του Ενωσιακού γηπέδου από τα Αμισιανά στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Πολυστύλου. Εμείς φυσικά δεν αρνηθήκαμε το αίτημα, γιατί άλλωστε να κάνουμε κάτι τέτοιο; Η ΕΠΣΚ είχε στα Αμισιανά κάποια κοντέινερ που λειτουργούσαν ως αποδυτήρια και τα οποία έχουν μεταφερθεί ήδη στο Πολύστυλο και έχουν ήδη παραχωρηθεί προς χρήση στο Δήμο Καβάλας. Εμείς από την πλευράς μας θα κάνουμε κάποιες βελτιώσεις στο γήπεδο ως προς τις υποδομές που έχουν να κάνουν με την ύδρευση, την άρδευση και τα αποδυτήρια (τουαλέτες και μπάνια), έτσι ώστε να αποκτήσει άδεια, να το χρησιμοποιεί η τοπική ομάδα ή οι ομάδες της Δημ. Ενότητας Φιλίππων και φυσικά γιατί όχι και η ΕΠΣΚ για τις δικές της υποχρεώσεις»!