Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Στις 21 Αυγούστου η «πρώτη»

Στο τέλος του επόμενου μήνα αρχίζει η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, που γνωρίζει πλέον ακριβώς τους αντιπάλους της στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής

Την Δευτέρα 21 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συλλόγου που περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Οι εκτιμήσεις πάντως αναφέρουν ότι το τζάμπολ θα δοθεί μέσα στον Οκτώβριο, οπότε και θα υπάρχει επαρκής χρόνος για να «χτιστεί» η νέα ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη, που θα δουλέψει στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Η προετοιμασία θα γίνει όσο το δυνατόν σε επαγγελματικά πλαίσια, πράγμα που σημαίνει ότι στο πρώτο της στάδιο θα γίνονται διπλές καθημερινές προπονήσεις!

Ανακοινώθηκαν επίσημα οι όμιλοι της Β’

Εν τω μεταξύ η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τις 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στους δυο ομίλους της Β’ Εθνικής της αγωνιστικής σεζόν της περιόδου 2017-2018, με την Καβάλα να βρίσκεται στον 2ο όμιλο που εκτίνεται από την Ξάνθη μέχρι και το Μεσολόγγι. Οι 16 ομάδες του Βορείου Ομίλου είναι οι εξής: ΑΟ Αγρινίου, ΣΑ Στρατωνίου, ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά, ΑΣ Ευρώπη Πευκοχωρίου, ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης, ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου, ΣΑΑΚ Ανατόλια, ΚΣ Γέφυρας, ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, ΓΣ Τιτάνες Παλαμά, ΓΣ Ελιμείας, ΑΕΣ Παναθλητικός, ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών, ΓΑΣ Χαλκηδόνας, ΕΚ Καβάλας, ΓΣ Λαρισαίων 1928.

Και η Β’ Εθνική στο κύπελλο Ελλάδος

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι υποχρεώσεις της ομάδας της Καβάλας, όπως και όλων της Β’ Εθνικής θα είναι περισσότερες, μιας και θα συμμετέχει στο κύπελλο της Ελλάδος. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε να επαναφέρει στο θεσμό τις ομάδες της Β’ Εθνικής, όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι και τη σεζόν 2011-12. Τα τελευταία πέντε χρόνια στη διοργάνωση του Κυπέλλου έπαιρναν μέρος μόνο ομάδες της Basket League και της Α2. Η κλήρωση θα γίνει στις 21/8 όπου και οι ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

Στην Ασπίδα Ξάνθης ο Σαββίδης

Τέλος θα πρέπει να τονιστεί ότι ο νεαρός Καβαλιώτης αθλητής Πέτρος Σαββίδης, που αγωνίστηκε πέρσι στην Ένωση και από το 2013 έως το 2016 έπαιζε στα τμήματα υποδομής του Άρη Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ασπίδα Ξάνθης. Η νέα του ομάδα με ανακοίνωση της τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε υγεία και πολλές επιτυχίες.