ΑΟ Καβάλας: Πήρε Σέχου, «έκλεισε» Προβατίδη και Αδαμάκη

Τρεις μεταγραφές ολοκλήρωσε ο ΑΟΚ. Ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέχου και αναμένεται να κάνει το ίδιο και με τους Αδαμάκη και Προβατίδη

Eντονη ήταν και συνεχίζει να είναι η μεταγραφική δραστηριότητα στην ομάδα της Καβάλας, λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της που έχει οριστεί για την Δευτέρα 31 Αυγούστου! Όπως είχε τονιστεί κατ’ επανάληψη, η άφιξη του προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη στην Καβάλα θα ήταν ο καταλύτης για την διαμόρφωση του ρόστερ του ερχόμενου πρωταθλήματος, κάτι που αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι έγινε!

Προπονητής τερματοφυλάκων ο Νίκος Σουμουλίδης

Κατ’ αρχήν έκλεισε το θέμα της σύνθεσης του προπονητικού επιτελείου της ομάδας και έτσι δίπλα στον Κρητικό τεχνικό και τον γυμναστή Γιώργο Γουνελά, θα βρίσκεται ο Νίκος Σουμουλίδης που θα αναλάβει προπονητής τερματοφυλάκων! Ο Σουμουλίδης έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας για 5 χρόνια από το 2001 έως το 2006 και στη συνέχεια έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, με τελευταία το Νέστο Χρυσούπολης πέρσι.

Προετοιμασία για μια εβδομάδα στον Βώλακα

Απ’ εκεί και πέρα σε ότι αφορά την προετοιμασία, ήταν γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι οι παίκτες της ομάδας θα βρίσκονται στην Καβάλα τουλάχιστον από τις 27 του μηνός, μιας και εκείνη την ημέρα (Πέμπτη) αλλά και την επόμενη θα διεξαχθούν οι εργομετρικές εξετάσεις. Εκείνο που δεν ήταν γνωστό, και προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς, είναι το γεγονός ότι η ομάδα μετά από χρόνια θα πραγματοποιήσει ένα μέρος της προετοιμασίας της σε προπονητικό κέντρο. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα λοιπόν ο ΑΟΚ θα αναχωρήσει για τον Βώλακα της Δράμας όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του σε υψόμετρο 900 μέτρων. Εκεί  υπό τις οδηγίες του Κ. Ανυφαντάκη και των συνεργατών του, οι ποδοσφαιριστές θα  παραμείνουν για 1 βδομάδα, με σκοπό να μπουν οι βάσεις για την δημιουργία ενός ομοιογενούς και αποδοτικού συνόλου  σε ένα προπονητικό κέντρο με όλες τις απαραίτητες παροχές και τις κατάλληλες συνθήκες που ικανοποιούν κάθε ποδοσφαιριστή.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον Εμιλιάνο Σέχου

Σε ότι αφορά τις μεταγραφές η ομάδα ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, ενώ έχει «κλείσει» ακόμα δύο και έπεται και συνέχεια. Η επίσημη (μέχρι στιγμής) μεταγραφή είναι αυτή του Εμιλιάνο Σέχου, που αποτελεί επιλογή του Ανυφαντάκη. Ο Σέχου που γεννήθηκε στις 10/6/1998, είναι διεθνής με την εθνική Νέων της Αλβανίας ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην πόλη του Ρεθύμνου. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Πλατανιά Χανίων. Με την ομάδα των Χανίων υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2014. Στον Πλατανιά Χανίων παρέμεινε ως το 2016. Αφού πέρασε από την Luftetari Gjirokaster της Α’ Εθνικής του Αλβανικού πρωταθλήματος, πέρσι αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική με την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ των Χανίων. Η ανακοίνωση της απόκτησης του ποδοσφαιριστή αναφέρει τα εξής: «Ο Αθλητικός  Όμιλος Καβάλα καλωσορίζει στην οικογένεια του τον Εμιλιάνο Σέχου, 19χρονο ποδοσφαιριστή ύψους 1,91μ. που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός αλλά και αμυντικός μέσος. Τις περιόδους 2014-2016 ήταν επαγγελματίας με την ομάδα του Πλατανιά ενώ την περασμένη χρονιά  αγωνιζόταν στην ομάδα της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ (Γ’ Εθνική). Τέλος, σημειώνουμε πως ο Σέχου ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Πλατανιά και  προ διετίας κλήθηκε και στην Εθνική Νέων της Αλβανίας».

Δεν ανακοινώθηκαν ακόμα Προβατίδης και Αδαμάκης

Οι… ανεπίσημες μεταγραφές που όμως θεωρούνται κλεισμένες είναι αυτές του Ιορδάνη Αδαμάκη από τον Βρασίδα Ν. Περάμου και του Ανέστη Προβατίδη από την Κ 17 του ΠΑΟΚ. Ο Αδαμάκης αποτελεί παιδί της παραγωγικής διαδικασίας της ομάδας της Ν. Περάμου και ήδη από τα 17 χρόνια αγωνίζεται στη βασική ενδεκάδα. Είναι μεσοεπιθετικός και πριν κλείσει στον ΑΟΚ είχε δοκιμαστεί και στην ομάδα του Ξηροποτάμου της Δράμας, που θα αγωνίζεται στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Όσον αφορά τον Προβατίδη είναι επίσης 17 ετών και είναι επιθετικός. Στον ΠΑΟΚ βρέθηκε από το 2009 οπότε μεταγράφηκε από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

10 παίκτες μέχρι στιγμής…

Μέχρι στιγμής ο ΑΟΚ έχει αποκτήσει ή έχει ανανεώσει την συνεργασία με 10 παίκτες που είναι οι εξής: Γιώργος Δήμιζας τερματοφύλακας (23 ετών), Οδυσσέας Λυμπεράκης (19), Μανώλης Αλιατίδης (22), Εμιλιάνο Σέχου (19), Θεοχάρης Ψάλτης (21), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (22), Γιώργος Καπνόπουλος (25), Νίκος Βαλαβανόπουλος (22), Στέφανος Χατζηκυριάκου (20), Χρήστος Ντουρτμές (18), Ανέστης Προβατίδης (17) και Ιορδάνης Αδαμάκης (17).