Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Έκλεισε τον Καπινιάρη, πάει για Μιχάλογλου

Οριστικοποιήθηκε η 4η μεταγραφή της ομάδας, και απομένουν τα τυπικά για την 5η

Η μεταγραφή για την οποία έγινε λόγος εδώ και περίπου δύο εβδομάδες για την ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, έκλεισε και τυπικά χθες το μεσημέρι! Ο Διονύσης Καπινιάρης αποτελεί την 4η μεταγραφική κίνηση της Ένωσης στη φετινή περίοδο (μετά τους Αθανασιάδη, Παντόπουλο και Πλιούκα) και την καλύτερη απόδειξη ότι η ομάδα έχει στόχο να επανέλθει άμεσα στο πρωτάθλημα της Α2, μιας και αυτή η μεταγραφή θεωρείται από τις καλύτερες στην κατηγορία! Οι επαφές με τον έμπειρο 26χρονο γκαρντ (ύψους 1.89) ήταν συνεχείς το προηγούμενο διάστημα και ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή του συμβολαίου του χθες στα γραφεία του συλλόγου στην Καλαμίτσα.

Η Πορεία του

Ο Καπινιάρης έχει περάσει από πολλές ομάδες της Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας κυρίως της Αθήνας! Την περίοδο όμως 2012 -2013 βρέθηκε στις Σέρρες και στους Ίκαρους που αγωνιζόταν στην Α2 κατηγορία όπου είχε μ.ο. 10 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ ανά παιχνίδι. Έχει αγωνιστεί τη σεζόν 2011-‘12 στο Πέραμα (Α2) μετρώντας 7.7 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ, στην Κύμη (κέρδισε την άνοδο του στην Α2 από την Β’ Εθνική), το Ψυχικό (Α2 με 4,9 πόντους), και τον Ηλυσιακό. Παράλληλα έχει αποτελέσει μέλος της Εθνικής ομάδας των Εφήβων συμμετέχοντας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009 έχοντας κατά μέσο όρο 4.2 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ. Επίσης, το 2011 κατέκτησε με την Εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βραζιλία.

Με τον Ηλυσιακό στην Καβάλα…

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Καπινιάρης έχει βρεθεί στο κλειστό της Καλαμίτσας με τον Ηλυσιακό στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας το 2010! Τότε ως έφηβος είχε αγωνιστεί με την ομάδα του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, λόγω του ότι υπήρχε απεργία των παικτών του ΠΣΑΚ και έτσι οι ομάδες αγωνίστηκαν με τους ξένους και τους εφήβους τους. Τότε αγωνίστηκε μαζί με τους Χατζή και Κασελάκη (που έπαιξαν γιατί η ομάδα τους δεν συμπλήρωνε 5αδα…), σ’ έναν αγώνα που αποτέλεσε το ντεμπούτο του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο της Ένωσης, έληξε με 99-71 υπέρ της Καβάλας και σημαδεύτηκε από παρουσία των ΜΑΤ, που εμπόδισε τους απεργούς μπασκετμπολίστες να βρέθηκαν στις εξέδρες να σταματήσουν τον αγώνα! Τότε ο Καπινιάρης είχε δηλώσει ότι «το μπάσκετ με όσα γίνονται πάει πίσω. Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να δώσουμε το καλύτερο που μπορούσαμε».

Μόνο οι υπογραφές με τον Μιχάλογλου

Σε ότι αφορά τον Αντώνη Μιχάλογλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία με τον 29χρονο πάουερ φόργουορντ ύψους 2.05 και ότι το μόνο που απομένει είναι να οριστικοποιηθεί με τις… υπογραφές!