3ο Διεθνές Τουρνουά Beach Rugby: «Ζωντανεύει» η Καβάλα…

Συνεχίζονται οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Καβάλα, αυτή τη φορά με το beach rugby που θα παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι από Παρασκευή έως Κυριακή στην πλατεία Κανάρη στην παραλιακή λεωφόρο

Ακόμα μια σημαντική αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί τις επόμενες ημέρες στην Καβάλα! Πρόκειται για το διεθνές τουρνουά beach Rugby που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου στην πλατεία Κανάρη, στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης! Και αυτό το μεγάλο γεγονός, όπως και τα προηγούμενα, γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας που αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη της πόλης ως αθλητικός πόλος σε Πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο!

Με αφορμή λοιπόν τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Καβάλα και είναι οι μοναδικοί τους είδους τους στην Ελλάδα, παραχωρήθηκε χθες συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκαν εκτός από τους διοργανωτές της ομάδας ράγκμπυ της Καβάλας, ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του ΔΣ του ΑΟΚ Ντίνος Κανάκης καθώς και η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Στην αρχική της τοποθέτηση η κ. Τσανάκα επανέλαβε ότι ο Δήμος στηρίζει όλα τα αθλήματα καθώς και τον ΑΟΚ σε όποια αθλητική εκδήλωση θέλει να διοργανώσει επισημαίνοντας ότι «όποιες προτάσεις μας φέρνει ο ΑΟΚ είναι πολύ σοβαρές»! Ακολούθως τόνισε ότι ο στόχος μέσα από τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι να προβάλλουμε την πόλη μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, «η Καβάλα με τέτοιους αγώνες ακούγεται παντού. Έπρεπε να την ζωντανέψουμε μέσα από τον αθλητισμό που δίνει ζωή και δύναμη» κατέληξε.

Από τη μεριά του ο Ντίνος Κανάκης αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Καβάλας για την συμπαράσταση του, όχι μόνο για την εν λόγω διοργάνωση αλλά και για τις υπόλοιπες που υλοποιούνται από τον ΑΟΚ, ευχήθηκε και αγώνες του ράγκμπι να έχουν επιτυχία και να φέρουν κόσμο στο γήπεδο που θα στηθεί στην παραλιακή λεωφόρο.

Την ομάδα ράγκμπι της Καβάλας που ανέλαβε όλο το φορτίο της διοργάνωσης, εκπροσώπησαν οι Γιώργος Μπασάκος, Γιώργος Ασλάνογλου και Βαγγέλης Φουντούκος, με τον τελευταίο αφού παρέδωσε στην Δήμαρχο μια μινιατούρα ενός γηπέδου ράγκμπι, να δηλώνει ότι «η προσπάθεια μας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε μια διοργάνωση που θα είναι εφάμιλλη μ’ αυτές του εξωτερικού, και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ήδη γνωρίζουμε περιπτώσεις φιλάθλων από Γερμανία και Ελβετία που θα βρεθούν στην Καβάλα για τους αγώνες»!

Φέτος οι αγώνες μεταφέρθηκαν από την κεντρική πλατεία που έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια, στην πλατεία Κανάρη, λόγω της ανάγκης που υπήρχε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο αγωνιστικός χώρος (20 x 30) αλλά και να τοποθετηθούν κερκίδες για τουλάχιστον 200 άτομα! Αυτό έγινε γιατί η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που έχει συγκεκριμένα στάνταρτς! Στους αγώνες θα συμμετέχουν 14 ομάδες από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Ρουμανία καθώς και διεθνείς διαιτητές.

Οι ομάδες θα αποτελούνται από 10 άτομα και υπολογίζεται ότι οι αθλητές, μαζί με τους συνοδούς τους θα φτάσουν στα 200 άτομα! Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με την αγωνιστική δραστηριότητα να ξεκινάει στις 6 το απόγευμα και να λήγει λίγο μετά τις 11 το βράδυ! Σε ότι αφορά το μόνιμο ερώτημα αναφορικά με την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου αθλήματος, οι άνθρωποι του ΑΟΚ ήταν κατηγορηματικοί λέγοντας ότι δεν υπάρχει περισσότερος ή λιγότερος κίνδυνος σε σχέση με τα άλλα αθλήματα, ενώ επισήμαναν ότι για την ασφάλεια των αθλητών υπάρχουν 22 κανονισμοί.