Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας τίμησε (και πάλι) τον ΣΟ Καβάλας

Για ακόμα μια φορά μέλη του Σκακιστικού Ομίλου της Καβάλας βρέθηκαν στο γραφείο του Θ. Μαρκόπουλου για να τιμηθούν από την Αντιπεριφέρεια για τις επιτυχίες τους...

Μετά τον Δήμο και η Αντιπεριφέρεια Καβάλας τίμησε τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας για την άκρως επιτυχημένη χρονιά που είχε φέτος, όπου στην κυριολεξία σάρωσε τόσο στις ατομικές όσο και στις ομαδικές κατηγορίες στο υψηλότερο επίπεδο στην χώρα μας! Αντιπροσωπεία του ΣΟ Καβάλας βρέθηκε στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου και δέχτηκε για ακόμα μια φορά τα συγχαρητήρια του, μιας και όπως τονίστηκε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στο παρελθόν που μέλη του τιμήθηκαν λόγω των επιτυχιών τους!

«Αποτελεί τιμή για την Περιφέρεια η επίσκεψη της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου, η οποία μάλιστα αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί συνοδεύεται από αθλητές που μας έχουν χαρίσει συνεχώς μεγάλες επιτυχίες» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι «η περίπτωση του ΣΟΚ είναι απ’ τις λίγες περιπτώσεις που δεν βρίσκεις να πεις πολλά και να ευχηθεί και εις ανώτερα, μιας και έχουν κατακτήσει τα πάντα (πρωτάθλημα, κύπελλο, πρωτάθλημα ανδρών, πρωτάθλημα γυναικών). Αυτό που θα τους πούμε είναι να συνεχίσουν έτσι και στο μέλλον. Εμείς υποκλινόμαστε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν», κατέληξε.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΟ Καβάλας Βασίλης Θεοδωρίδης, αφού παρουσίασε την αντιπροσωπεία της ομάδα που βρέθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη (Τσολακίδου, Αποστολακάκης, Καλαμούκος, Τσιβελεκίδου, Καλαμούκου), μιας και υπήρχαν παιδιά που ήταν εκτός Καβάλας (ο Παυλίδης υπηρετεί την θητεία του) και τους συνεργάτες τους Χρ. Ζησιάδη, Δ. Καλαμούκο και Β. Ράπτου, τόνισε ότι «το πιο δύσκολο απ’ εδώ και πέρα είναι να παραμείνουμε στην κορυφή, μιας και όλοι θέλουν να μας κερδίζουν». Καταλήγοντας είπε με νόημα ότι «πλέον λόγω των πολλών επιτυχιών και της αναγνωρισιμότητας που έχουμε αποκτήσει, αποτελούμε στοιχείο της σύγχρονης ταυτότητας της Καβάλας»!

Επιπλέον ο κ. Θεοδωρίδης κάλεσε τους γονείς των μικρών παιδιών να τα στρέψουν προς το σκάκι, ήδη από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα. Ο δείκτης νοημοσύνης τους μεγαλώνει πάρα πολύ και γίνονται πολύ πιο ώριμα, ενώ σχεδόν όλα τους είναι άριστοι μαθητές στο σχολείο τους»! Ο Σκακιστικός Όμιλος αυτή τη στιγμή διαθέτει 5 προπονητές.

Σε ότι αφορά το διεθνές τουρνουά OPEN που θα ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή (28/7), ο κ. Θεοδωρίδης αρχικά θέλησε να ξεκαθαρίσει μια… «παρεξήγηση» που δημιουργήθηκε με τον Δήμο Καβάλας, που απ’ ότι φαίνεται δεν του άρεσε η ιδέα να γίνει η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για του τουρνουά στην αντιπεριφέρεια. Ο πρόεδρος του Ομίλου τόνισε ότι η κοινή συνέντευξη έγινε με την ευκαιρία της επίσκεψης στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη και δεν κρύβει καμία άλλη σκοπιμότητα! «Τιμούμε τον Δήμο Καβάλας για την στήριξη που μας παρέχει. Ως μέλος της ομοσπονδίας σκακιού ξέρω τι κάνουν οι άλλοι δήμοι στην Ελλάδα και τι ο Δήμος Καβάλας. Δεν έχουμε κανένα παράπονο απ’ αυτόν και δεν πρέπει και ο δήμος να έχει παράπονο απ’ εμάς» τόνισε.

Το διεθνές τουρνουά της Καβάλας, που είναι με διαφορά το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, θα έχει φέτος περίπου 300 σκακιστές απ’ όλο τον κόσμο. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 50 χιλ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 χιλ. θα καταβληθούν από τον Δήμο Καβάλας και τα 4,5 από την αντιπεριφέρεια! Η βοήθεια και τον δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολύ μεγάλη, με τον κ. Θεοδωρίδη πάντως να τονίζει ότι ίσως στο μέλλον ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει αυτός την διοργάνωση, μιας και οι αντοχές των ανθρώπων του ΣΟΚ εξαντλούνται!

Τελευταία μίλησε Σταυρούλα Τσολακίδου, η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι είχε «άχτι να πάρει το πρωτάθλημα η Καβάλα, μιας και από το 2011 όπου συμμετείχα μαζί της στους αγώνες, βγαίναμε πάντα 2οι ή 3οι». Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, που μετά τις τεράστιες επιτυχίες της έχει δικαίωμα να εγγραφεί σε όποια σχολή ΑΕΙ θέλει στην Ελλάδα, θα πάει μετά το ΟΠΕΝ της Καβάλας στην Βαρκελώνη και στη συνέχεια θα παίξει σε αγώνες σιμουλτανέ σε Θήβα και Καλαμπάκα!