Γ. Φιλόσογλου: «Όποιος, αδικαιολόγητα, είναι εχθρός του ΑΟΚ είναι και του Δήμου»

Απάντηση του αντιδημάρχου Καβάλας στην καταγγελία Χουλίδη για την λειτουργεία του "Ανθή Καραγιάννη"

Την απάντηση του ίδιου και του Δήμου Καβάλας σε όλα όσα περιέχονται στην επιστολή – καταγγελία του Γιάννη Χουλίδη για την κατάσταση στο «Ανθή Καραγιάννη» και την απόφαση να κλείσει για λίγες ημέρες τον Αύγουστου, δίνει μιλώντας στo KavalaPostoο αντιδήμαρχος Καβάλας. Ο  Γιώργος Φιλόσογλου τονίζει ότι το κλείσιμο του σταδίου έγινε ύστερα από συνεννόηση με τα αθλητικά σωματεία προκειμένου να δοθούν οι άδειες στους δύο μόνιμους εργαζομένους του Δήμου, ενώ επισημαίνει και το γεγονός των εργασιών που γίνονται στο χώρο. Αυτό που ξεκαθαρίζει όμως είναι ότι θεωρεί ότι αυτή η επίθεση έχει ως στόχο τον ΑΟΚ (στον οποίο έχει δοθεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου η χρήση του χλοοτάπητα) και λέει με έμφαση ότι «όποιος αδικαιολόγητα είναι εχθρός του ΑΟΚ, είναι και εχθρός του Δήμου Καβάλας»!

«Το γήπεδο έκλεισε για να

πάρουν άδεια οι δύο εργαζόμενοι»

Μιλώντας για τους λόγους του κλεισίματος του γηπέδου ο κ. Φιλόσογλου είπε ότι «για να ξέρει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται πρέπει να πούμε τα εξής: Το Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» έχει πλέον μόνο δύο μόνιμους υπαλλήλους, και είναι ένα στάδιο που λειτουργεί όλο το χρόνο πρωί  – απόγευμα Σάββατα και Κυριακές μ’ αυτούς τους δύο μόνιμους υπαλλήλους, ενίοτε και με κάποιους έκτακτους (συμβασιούχους δύο μηνών). Αυτοί λοιπόν οι δύο υπάλληλοι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουν άδεια. Και η στιγμή αυτή είναι ο Αύγουστος που είναι ο πιο ιδανικός μήνας γι’ αυτό, μιας και δεν υπάρχει μεγάλη αγωνιστική δραστηριότητα. Πριν ληφθεί η απόφαση για το κλείσιμο του Σταδίου έγινε συζήτηση με τα 3 αθλητικά σωματεία του στίβου (ΟΚΑΚ, ΟΚΑΦ, ΑΟΚ) και με το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΟΚ. Ενημερώθηκαν, δεν είχαν καμία αντίρρηση και έτσι πάρθηκε η απόφαση».

«Πήγαν μέχρι τον «συνήγορο του πολίτη» αλλά…»

Συνεχίζοντας ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας δήλωσε ότι «επίσης θα πρέπει να πούμε ότι ξεκίνησαν και γίνονται κάποια έργα στον χλοοτάπητα του γηπέδου. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν απ’ την στιγμή αυτά τα έργα έγιναν ή γίνονται και πρέπει αυτή τη στιγμή στο στάδιο να γίνονται συγκεκριμένα πράγματα, να ανοίξουμε το στάδιο και να μπαίνει ο κάθε ένας να πετάει δίσκο, ακόντιο και σφύρες. Όλα έχουν γίνει όπως πρέπει να γίνουν! Αν κάποιος έχει πρόβλημα με το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΟΚ, ας πάει να τα βρει με τον ΑΟΚ. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσω ότι αυτοί οι ισχυρισμοί του συγκεκριμένου ανθρώπου έχουν φτάσει ακόμα και μέχρι τον «Συνήγορο του Πολίτη» και φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω πως κρίθηκαν όλα όσα δήθεν καταγγέλλει. Δεν έγινε τίποτα. Επιπρόσθετα θα πρέπει να τονίσω ότι όλα αυτά που γράφτηκαν σ’ αυτή την επιστολή έχουν κι ένα εξαιρετικό δικαστικό ενδιαφέρον γι’ αυτόν που την συνέγραψε… Όποιος αδικαιολόγητα είναι εχθρός του ΑΟΚ είναι εχθρός και του Δήμου, ξεκάθαρα πράγματα. Όποιος έχει δίκαιο θα του το αναγνωρίσουμε, όποιος έχει άδικο είναι εχθρός και του ίδιου του Δήμου»!

«Ο Χλοοτάπητας έχει παραχωρηθεί στην ΑΟΚ»

Απαντώντας στην ερώτηση αν γνώριζε ότι η αγωνιστική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί για τους παλαίμαχους αθλητές δήλωσε ότι «δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοι από τους 100 και πλέον συλλόγους της Καβάλας, ποιος, πότε και τι αθλητικές υποχρεώσεις έχει! Εάν είχαν υποβάλλει ένα γραπτό αίτημα, εξηγώντας κάποια πράγματα, κάτι που δεν έλαβα ποτέ θα μπορούσαμε να συζητάμε σε άλλη βάση. Θα πρέπει να τονίσω επίσης ότι στον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη» δεν μπαίνει κανείς! Ο ΑΟΚ χρησιμοποιεί τα αποδυτήρια για να αλλάζουν οι ποδοσφαιριστές και να πηγαίνουν στο προπονητικό και να κάνουν προπονήσεις. Υπάρχει κάποιος που μπαίνει στο χώρο και ασχολείται με το πότισμα του χλοοτάπητα, αλλά αυτός είναι συνεργάτης του ΑΟΚ και όχι Δημοτικός υπάλληλος. Άρα δεν μπορεί να επιτρέπεται τις ώρες που είναι εκεί να εξυπηρετούνται κάποιοι αθλητές, όπως προτάθηκε από κάποιους. Ο χλοοτάπητας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας έχει παραχωρηθεί στον ΑΟΚ»

Επιστροφή στις 13/8 στο φιλικό του ΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φιλόσογλου οι σχέσεις των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο γήπεδο είναι καλύτερες παρά ποτέ. «Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν υπήρχε τόσο καλή συνεννόηση με τους ενεργούς συλλόγους του στίβου και το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΟΚ, και αυτό είναι αποτέλεσμα της στάσης της Δημοτικής Αρχής. Να θυμίσω ότι κάποια λίγα χρόνια πριν, επί εποχής Ψωμιάδη πχ, που κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει… Στις ημέρες μας μπορεί να υπάρχουν ορισμένα σωματεία άλλων αθλημάτων που μπορεί να έχουν παράπονα , όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρέπει ο Δήμος θα πρέπει να γνωρίζει ποιος ή ποιοι βετεράνοι έχουν αγώνες, χωρίς να το πουν σε κανέναν αρμόδιο»;  Τέλος ξεκαθάρισε ότι «Το γήπεδο θα είναι κλειστό ένα εύλογο χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων το πολύ. Ο ΑΟΚ έχει ένα φιλικό με τον ΠΑΟΚ πιθανότατα στις 13 του μηνός, κι αν συμβεί αυτό από τότε το γήπεδο θα ανοίξει και πάλι. Στο διάστημα αυτό όποιος θέλει να αθληθεί μπορεί να το κάνει στο βοηθητικό στάδιο. Να έρθει σε συνεννόηση με τον ΑΟΚ και να το κάνει, όπως το έχει κάνει και ο ίδιος ο καταγγέλλων όπως μ’ έχουν πληροφορήσει».